Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Ремонт. Жіночий погляд

olalala

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня всім! Давненько читаю ваш форум. Більшість з вас діляться досвідом, а я за порадами.

Мені 28 років, я журналіст - особа творча, не схильна замикатися у 4 стінах. Просто фанатію від квітів і уже багато років на власному балконі вирощую розсаду літників, кілька років навіть продаю її, бо кількість саджанців доходить до кількох тисяч - явно забагато для мого балкончика :-)

З ранньої молодості мріяла про власний будиночок з морем квітів. Навіть не мріяла - точно знала, що він колись буде. Вечорами любла уявляти, як відпочиватимемо у власному дворі з чоловіком та нашими синочками-близнюками. Але... сталося не зовсім так. Чоловік був офіцером, влітку загинув у АТО. Оскільки ми з дітьми живемо за 1000 км від всіх родичів, постало питання про переїзд поближче до них. В принципі, тут я почуваюся непогано - маю улюблену роботу, хлопці пішли у перший клас. Але у свекра та свекрухи крім нас тепер нікого немає. Вони завжди нас дуже підтримували, тепер я відчуваю обов'язок підтримати їх. Внуки повинні бути поруч. Саме так і виникла потреба у переїзді в інше місто. Отримавши соцвиплату після загибелі чоловіка я відразу зайнялася пошуком житла для придбання. І не прогадала - зараз мої кошти уже майже вдвчі б здешевилися (тоді долар був по 10 грн). Варіант з квартирою навіть не розглядала - хотіла будиночок. Власне, вибирати особисто я змоги не мала - знайшла оголошення в інтернеті і відправила своїх батьків на поталу ріелторам :-)

Так у мене з"явився малееесенький будиночок (приблизно 94 кв.м. загальної площі) з крихітним подвір"ям (вся ділянка має розмір всього лиш 2 сотки). Переваги його в тому, що він знаходиться за 15 хв пішої хотьби від центру Хмельницького, з вікон моєї спальні видно річку, поруч - ліс... Вулиця заселена, навпроти - нові 5-поверхівки. Я свідомо обирала маленький будинок, бо розумію, що без чоловічих рук за великим доглядати буде важко (хоча в принципі я все по дому можу робити сама, електрика, сантехніка і тп - очі бояться, а руки роблять :-) )

Зараз туди уже підвели комунікації і починають внутрішні роботи. А мені не терпиться зайнятися облаштуванням... Мабуть, просто хочеться змін.

Отже, маємо на 1 поверсі кухню-студію, маленьку спальню і санвузол. На другому - мою спальню і дві маленькі дитячі кімнати для синочків.

Планую переїхати туди влітку, починати життя майже з чистого листка.

 

 

Ось таким я вперше побачила свій будинок 6293543m.jpg

 

 

Звісно, добудовую все я не сама, а бригада спеціалістів. Робитимемо все економно - з коштами не розженешся. І перше питання, яке мені не дає спокою - чим краще охдоблювати стіни у новобудові - шпалерами чи штукатуркою? Хотіла штукатуркою під фарбування, але сестра рік тому зробила ремонт у квартирі (новобудова), дім дав усадку і пішли тріщини. Може просто неякісна робота була? Чи тріщин у нових будинках не уникнути?

  • Лайк 16
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

....подумать об утеплении кирпичного дома!

 

+1.

Якщо будинок неутеплений, я би радила його утеплити обов'язково. Це значно заощадить гроші на опалення.

 

По оздобленню стін. Я би радила Вам - штукатурку +фактурну фарбу. З цим набагато менше мороки під час експлуатації.

Колись я підраховувала - шпалери VS фарба на штукатурку - виходило так на так по грошах. Звичайно, якщо сам робиш, то шпалери легше поклеїти самому. Але якщо платити людям за роботу, то виходить майже одне й те саме. Маляри будуть Вам казати, що під фарбу требе дуже-дуже ретельно виготовити стіни. Воно то так, але якщо фарбувати не гладенько, а "декоративно" фактурною фарбою, то дуже вже виготовлятися не треба. Можна зекономити. В мене так зроблено було 5 років тому. Подобається, досі не набридло і дуже легко підтримувати порядок. Тим більше в Вас хлопчики :)

Мені робили гіпсову механічну штукатурку через 6 місяців після збудови стін. Ніяких тріщин не було і немає зараз. Мені здається, що це багатоповерхові будинки часто-густо дають всілякі усушки-утруски-усадки. Якщо Ваш будинок (фундамент!!, стіни) збудований на совість, не буде нічого тріщати. Крім того, якщо будинок вже тріщить, то він і шпалери порве :(

 

Будиночок дуже симпатичний! Буду до Вашої темки заглядати, якщо зможу - допоможу. Бо добре Вас розумію :(. І дуже-дуже-дуже Вам співчуваю. Тримайтеся!!! Дуже добре, що не опускаєте руки. Впевнена, життя в новій оселі, зовсім нові турботи та справи допоможуть Вам знайти сили та сенс для продовження життя. Так, Ви праві, це буде - "починати життя майже з чистого листка".

 

Удачі!!

Змінено користувачем Yulia_novy
згадала і додала розумні слова :) "фактурна фарба"
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Лучше в первую очередь подумать об утеплении кирпичного дома!

 

Дякую! Звісно, будинок зараз уже не в такому стані, як на фото. Наразі він утеплений пінопластом і покритий короїдом, всі комунікації уже підведені, зовні залишилося пофарбувати фасад і обкласти цоколь. Але це почекає до тепла. Зараз бригада розпочала внутрішні роботи. Перестінки всі вже є, основа для сходів теж. Справа за стінами і підлогою. Замість панорамного вікна на другому поверсі зробили балкон, вхід перенесли на правий бік, добудували крихітний тамбур. Фоток вдалих зовнішнього вигляду майже немає, тато знімав на тел кілька тижднів тому, ракурс зовсім поганий :-) 6332170m.jpg

Долар росте... тим часом я купую люстри і техніку, щоб хоч трохи зекономити, бо важко уявити, скільки це все коштуватиме навесні і влітку.

 

Знаєте, мій будинок для мене - як психологічний якор: тільки-но в мене псується настрій, я втомлююся чи якісь проблеми з"являються - як я відразу починаю планувати ремонт та інтер'єр, настрій покращується. Мабуть, звучить смішно, але хоч ремонт ще у розпалі, я днями замовила в свою нову спальню картину :-) Ось таку 6339338m.jpg 6340362m.jpg

Змінено користувачем olalala
  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мабуть, звучить смішно, але хоч ремонт ще у розпалі, я днями замовила в свою нову спальню картину Ось таку
Оля, жінки зрозуміють.

У мене коли ще тільки будувалися стіни, а я все ходила дивилась на ванни, штори...

Зараз, коли треба шліфувати поли й установлювати радіатори, я ходжу любуюся спальнями й люстрами...

Перед Новим роком замість того, щоб по-людські завести електрику на будинок, я купила кухню:).

А ще в мене з рік вже лежить в коробоці прихожка:D, хоча коридор, де вона буде стояти, ще й нештукатурений:D.

3 роки я жила зовсім без забору, але в залу тюль купила:D.

Цим і відрізняється жінка від чоловіка (але не кожна).

Добавлено через 43 секунды

ракурс зовсім поганий
Точно 94м2?
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Добрий ранок всім гостям! Ремонтники розчаровують - зробили перерву в роботі уже майже на місяць! Головний їх постійно якісь відмазки придумує. Змінила б їх на інших, але купувала будинок "під ключ", тому хай доробляють. Тим часом я вибрала собі кухню

e184a75a6720t.jpg Буде приблизно 3,5 м кухні плюс типу барна стійка.

В понеділок приїде замірщик а через тиждень підпишемо договір.

Хочу по максимуму все замовити-купити, бо ціни ростуть нереально. Наприклад, купувала перед Новим роком посудомийку - зараз вона вже на 1000 грн дорожча...

В понеділок будуть нові знімки будинку:)

P.S. Передали техпаспорт - площа дійсно трохи менша, ніж була заявлена. Неприємно. Повірили продавцю - не стали перевіряти точну площу :-( По кімнатах виходить 3 м. кв. тамбур, 27 - кухня-студія, 6 кв. м - санвузол, 9 - гостьова; 2 поверх - дві дитячі по 10 кв. м., спальня 17 кв.м., балкон і коридор.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мы купили дачу, точнее сказать "пустую коробку" на участке - без полов, и каких либо внутренних работ. Все делали сами - постелили полы, штукатурили стены, построили камин, на пол ложили ламинат (для дачи отличный не дорогой вариант) покупали через gospodar.ck.ua/ . рядом на участке построили беседку и баню, баню строили с кирпича, обшить хотим деревом (блок-хаус) так присмотрели, вроде не слишком дорого... только вот вопрос - нужно ли баню утеплять под дерево, однозначного ответа в интернете не нашел.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

покупали через ...

 

Очень мало информации о продавце. Не жадничайте: говорите, что хотели. :)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Хочу узнать - есть смысл обшивать баню блок-хаусом, или что другое (типа штукатурка крошкой) совместить с камнем... И еще дополнительный вопрос: минвату нужно ложить под обшивку??
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

Добрый день, Ольга.

Действительно дома похожи :) мне будет интересно наблюдать за вашей темой.

А какие размеры дома?

И есть ли внутренний план?

Интересно посмотреть где перегородки, где ванна, лестница..

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 4 тижні потому...

Привіт всім. Роботи в будинку пішли швидше. Уже зробили чорнову шпакльовку на 2 поверсі, активно працюють ремонтники.

6427101m.jpg

 

Добавлено через 1 минуту

Добрый день, Ольга.

Действительно дома похожи :) мне будет интересно наблюдать за вашей темой.

А какие размеры дома?

И есть ли внутренний план?

Интересно посмотреть где перегородки, где ванна, лестница..

Плани є, постараюся викласти.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Здаэться, нарешті починається найцікавіше :-) Завтра планую купити у санвузол ванну, унітаз, вмивальник, вибрати плитку.

Спочатку планувала ставити гідробокс великий, але ціни зараз.... зупинилася на кутовій ванні 160 см на 100 см. Також планую відмовитися від тумбочки під вмивальником - як на мене - даремна трата місця і грошей. Куплю вмивальник на ніжці, а над пральною машинкою повішу великий вмістимий шкаф... Якось так.

Запустила процес виготовлення двох гардеробів на 2-гий поверх. не те, щоб терміново треба було - боюся, що ціни знову стрибнуть...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...
Так, проведене газове індивідуальне опалення. Будуть радіатори і тепла підлога у ванній.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 3 тижні потому...

Привіт всім нечастим гостям теми! Ми оздоблюємо дім повним ходом. Другий поверх майже готовий, на першому зробили чистову шпаклівку, встановлюємо плитку в санвузлі. Доробили короїд, тільки випогодиться - буде бригада братися за зовнішні роботи.

9f43b70f9e8bt.jpg

7f376e4994b9t.jpg

Є питання: тротуарну плитку або бруківку можна класти цього року, якщо проводилися земляні роботи - копалися траншеї, септик ітп. Не просяде? Чи чекати рік, поки все втрамбується?...

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Привіт всім нечастим гостям теми!

ой, как то я пропустила Вашу тему. Только сегодня надыбала. Выше по тексту уже спрашивали, повторюсь-можно ли внутренние планы. Что планируете снаружи? Заборчик какой? Сад-огород? или газончик? я вот в прошлом году еще газончик мечтала сделать в саду, деревья посадила, газончик на весну оставила. Сейчас глядя на цены в магазинах да и на стоимость этого газончика решила что в этом году у меня там прекрасненько помидоры с огурцами порастут, а там видно будет

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ділянка у нас дуже малесенька, будиночок майже в центрі міста, ще й недалеко річка і пляж, тому розміром ділянки довелося пожертвувати (за ті ж гроші можна було б придбати більшу, але не в такому зручному місці. Дехто крутить пальцем біля виска, коли кажу, що ділянка 2,5 сотих :) Але оскільки я вибирала між квартирою, таунхаусом та такими от будиночками майже без землі, то я дуже рада тому, що маю. У дворі планую альтанку малесеньку і клумби. Я уже багато років фанатію квітами, вирощую розсаду на продаж, от нарешті й сама матиму де посадити :rolleyes:

Ловіть внутрішні плани:

1 поверх - тамбур, кухня-студія, гостьова маленька (а коли не буде гостей - використовуватиметься як кабінет, бо планую туди комп. стіл із технікою) і санвузол. На плані є стіна, що ділить кухню-студію на 2 половини, але в реальності її немає, кімната одна велика.

486cc146139ft.jpg

2 поверх - моя спальня і дві маленькі спальні синочків

a7099e723834t.jpg

 

Днями сестричка моя поїхала подивитися вперше у мій будиночок - сподобався, хоча, каже, що більше схожий на дворівневу квартиру, ніж на будинок :-) Але нам з дрібнотою вистачить з головою, думаю.

По периметру буде огорожа, мрію про ковану "кружевну", але цього року не потягну точно - поки буде із листів звичайна.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

Є питання: тротуарну плитку або бруківку можна класти цього року, якщо проводилися земляні роботи - копалися траншеї, септик ітп. Не просяде? Чи чекати рік, поки все втрамбується?...

якщо все гарно втрамбувати, дощик трохи промоче землю. То можно на літо виконати необхідні облаштування подвірья!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

і таки просяде.

 

Згідний, краще не ризикувати, підождати один сезон, а поки що двір підсипати пісочком (якщо земля не піщана, а глиниста, або чорнозем), щоб не ходити по багнюці.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

А у нас повним ходом йде облаштування будиночка. На 2 поверсі постелили ламінат, пофарбували стіни у моїй спальні і встановили гардероб :rolleyes:

На 1 поверсі ставлять плитку в санвузні. Колір насправді не такий червоний, просто світло не вмикали, коли фотографували.

419461f14197t.jpg

6a604041a4fat.jpg

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Є питання: тротуарну плитку або бруківку можна класти цього року, якщо проводилися земляні роботи - копалися траншеї, септик ітп. Не просяде? Чи чекати рік, поки все втрамбується?...

 

Якщо засипали, трамбуюючи при цьому приблизно кожні 20 см то можна хоч через тиждень. Але так майже ніколи не роблять тому краще почекати

 

PS. Дуже гарний та нестандартний будинок:good:

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...