Строим Дом

Перезагрузить страницу

Чи можна підключати гідрофор чи треба прокачати скважину?

Старый 10.05.2011, 16:34   #1
sashaMO
Форумчанин
 
Регистрация: 27.02.2008
Пол: Не указан
Сообщений: 487
Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 11 раз(а) в 9 сообщениях
По умолчанию Чи можна підключати гідрофор чи треба прокачати скважину?

Доброго дня! Підкажіть по такому питанню. Вчора будівельники пробили скважину (50- труба або як в народі кажуть "свисток") і трохи прокачали її. Далі кажуть ставляй гідрофор і качай воду. Але у воді ще є вкраплення глини. Чи можна підключати уже гідрофор чи попердньо тераб прокачати скважину. Підкажіть яким насосом прокачати можна скважину.
sashaMO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 10.05.2011, 17:01   #2
Banker13
Опытный форумчанин
Аватар для Banker13
 
Регистрация: 24.09.2007
Адрес: Киев
Пол: Мужской
Сообщений: 544
Вы сказали Спасибо: 45
Поблагодарили 141 раз(а) в 108 сообщениях
По умолчанию

Треба спочатку прокачати.
Глиною можна забити гідрофор - треба потім буде чистити.

Щодо насоса - два варіанти: або купити дешевий китайський на прокачку
або купити нормальну насосну станцію, відключити гідрофор і прокачувати.

Залежить від кількості глини в воді.
Banker13 вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 11.05.2011, 10:06   #3
sashaMO
Форумчанин
 
Регистрация: 27.02.2008
Пол: Не указан
Сообщений: 487
Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 11 раз(а) в 9 сообщениях
По умолчанию

а не підкажете шо саме відключити в станції? Наскільки я знаю в гідрофорі (насосна станція) забивається вузол що визначає тиск в бачкові (у тестя таке було піском забивався то вроді як промивали чистою водою потім).

P.S. До речі, чим відрізняється гідрофор від насосної станції?
sashaMO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 11.05.2011, 10:20   #4
Banker13
Опытный форумчанин
Аватар для Banker13
 
Регистрация: 24.09.2007
Адрес: Киев
Пол: Мужской
Сообщений: 544
Вы сказали Спасибо: 45
Поблагодарили 141 раз(а) в 108 сообщениях
По умолчанию

Відкрутіть від насоса все зайве - залиште два шланги - один в скважину, інший вихлопний Слідкуйте за столбом води, щоб не працював "в суху".
Banker13 вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 11.05.2011, 16:01   #5
sashaMO
Форумчанин
 
Регистрация: 27.02.2008
Пол: Не указан
Сообщений: 487
Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 11 раз(а) в 9 сообщениях
По умолчанию

Ще по ходу буде запитання: у мене сім’я 3 людини, воду плануємо використовувати стандартно пралька ванна кухня. Чи достатньо буде брати гідрофор з бачком на 25 літрів чи все таки на 50 літрів брати? Читав що великі бачки теж не добре ставити якшо вода не викоростовуєтсья відповідно тоді вона застоюєтсья в ньому вроді так.

P.S. Планую брати гідрофор повністю з нержавійки
sashaMO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 12.05.2011, 08:09   #6
Banker13
Опытный форумчанин
Аватар для Banker13
 
Регистрация: 24.09.2007
Адрес: Киев
Пол: Мужской
Сообщений: 544
Вы сказали Спасибо: 45
Поблагодарили 141 раз(а) в 108 сообщениях
По умолчанию

Корисний обсяг гідроакумулятора (бачка) десь 40% від номінального. Тобто у 50-літровому баці води буде десь 20 літрів, а в 100-літровому - 40 літрів. Застоюватись не буде.

Бак бажано брати побільше, в вашому випадку - 100 літровий, щоб запобігти дуже частому вмиканню-вимиканню насоса.
Banker13 вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 13.05.2011, 16:20   #7
sashaMO
Форумчанин
 
Регистрация: 27.02.2008
Пол: Не указан
Сообщений: 487
Вы сказали Спасибо: 3
Поблагодарили 11 раз(а) в 9 сообщениях
По умолчанию

А якшо планується ще й поливати город, то станція з бачком на 50 літрів буде кращою ніж на 25 літрів чи навпаки. (є думка що якшо бачок на 25 літрів то при поливці городу чи набирання води у ванну наприклад станція взагалі не буде вичключатись що є кращим варіантом аніж постійне включання-виключання). Підкажіть покритикуйте думки вголос
sashaMO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Ответ

Опции темы



Текущее время: 11:44. Часовой пояс GMT +2.

Если Вы пользователь

Вы можете зарегистрироваться как пользователь и использовать весь функционал форума.
В любой момент Вы можете изменить свой статус с пользователя на компанию зайдя в личный кабинет.

Регистрация пользователя

Если Вы компания

Вы можете зарегистрироваться как компания и вести свою деятельность на нашем сайте.
Вы также можете создавать темы и отвечать в форуме.

Регистрация компании