Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

DEN24

Пользователи
  • Публікації

    2 350
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем DEN24

  1. В 10.11.2023 в 12:31, Сергей Шкляр сказал:

    Зв’язок між гранулами та бітумом значно погіршується і покрівля поглинає більше вологи.

    І цей процес мені не зовсім зрозумілий, якщо там підкладочна ковдра є.

  2. 5 часов назад, Сергей Шкляр сказал:

    Так Ви вірно підмітили, що конструктив покрівлі має велике значення, але і технічні характеристики бітумної черепиці не менш важливі (склад матеріалу). АПП модифікатор в бітумних матеріалах навіть німецькі виробники не рекомендують використовувати на території нашої країни. Через деякий час і ми навчимося читати технічні характеристики і користуватися ними, а не звертати увагу тільки на ціну.

    Ну у мене до Вас логічне запитання. Чому не рекомендується?

    СБС, АПП і "Кислота", як я до сих пір думав, це способи оброблення бітуму до стійкого стану при експлуатації матеріалу. Технічні характеристики матеріалу впливають на температурний режим монтування на покрівлі, топто "Кислота" монтується до +5 максимум, а модифіковані можна монтувати в більш низьку температуру. При умові якісного виробництва матеріалу і монтуванню згідно інструкції всі вище згадані матеріали повинні експлуатуватись не меньше гарантійного строку виробника. Можливо я не правий, але хочеться почути аргументи.

  3. Якість більше залежіть більше від кількості цинку, ніж від товщини, але якщо товщина не меньше 0,45мм. Метал 0,5мм і 0,45мм з кількістю цинку 225гр на кв.м. суттєво по якості не відрізняються. Тому краще 0,45мм 225 гр ніж 0,5мм 160гр. ПК20 і ПК 35 відрізняються ребрами жосткості (висотою хвилі), несуща здатність більша у ПК35, але ця характеристика важлива тільки тоді, коли хочуть зекономити на рештуванні на великих об'ємах і є вирогидність великих снігових навантажень. 

    • Лайк 1
  4. 16 часов назад, Borets сказал:

    Погоджуюсь повністю, але ж для того,  щоб положити мембрану треба обрешітка і контробрешітка. А це в свою чергу дерев'яні бруски , зазор по торцях з яким щось треба робити і інші складні , дорогі і муторні речі. Чи може можна покласти профнастіл прямо на мембрану? Підскажіть якщо є такий досвід?

    Складно уявляю як можна покласти профіль без обрещітки. Вона в любому випадку потрібна. Без неї складеться Ваша конструкція, тому обрещітка повинна бути. Можна без контррейки, але навіщо? Це не ті вузли будівлі на яких можна економити.

  5. По перше зробіть вентиляцію самого горища, А подруге не відмовляйтесь від мембрани тому що конденсат в міжсезоння в будь якому разі буде і гідроізоляція захистить від вологи, і це ще один вентиляційний вузел, завдяки йому на горище буде набагато комфортніше.

  6. Що стосується металу, то і Рууккі і Арселор Нім. якісні метали. Товщина металу, оцинкування, грунтування на високому рівні. Тут більше перейматися потрібно за якість виконаних робіт, тим більше на фальцевій покрівлі. Специфіка фальцу в тому що якість покрівлі залежить відсотків на 80 від майстрів.

  7. 22 часа назад, blacktigra сказал:

    Або про якість СДМ.

    Не в якості питання, в холодному горищі будь яка гідроізоляція працює по конвекціональному принципу і сама дешева мембрана чи гідробарьєр буде працювати нормально при умові правильно організованої  вентиляції... але не довго)) поки не розвалиться)). Принцип роботи мембрани пропускання пари по всій площі при умові наявності утеплювача в достатній товщині, який монтується без зазору муж мембраною та при щільно проклеєному паробарьєрі.

    У ТС два шляхи: 

    Перший - все перекласти з демонтажем мч - дорогий

    Другий (колхоз)- мембрана між/навколо крокв, порівняно дешевий, але без гарантії на гарний результат і буде багато нюансів з вузлами та карнізом. На рахунок проклейки між листами будь чим, якщо коротко то це сралі мазалі...

  8. 51 минуту назад, vadimv сказал:

    Ну, тут я бачу купу фоток з мокрими плямами на СДМ

    Це говорить про те що немає нормальної організації вентиляції підпокрівельного простору та самого горища.

  9. А які питання до СДМ на холодному горищі, мембрана працює як звичайний гідробарьер, безпосередньо, як мембрана вона не працює. Для кожного виду гідроізоляції, потрібно дотримуватися своїх умов. 

  10. В 28.05.2023 в 16:10, vadimv сказал:

    озможно. Из того, что я вижу на фотке, у меня складывается стойкая иллюзия, что левый лист лежит поверх правого, и гребень правого листа выше щели между листами, т.е. вода через щель стекает вниз влево -  под крышу ТС.

    На фото снизу капельник продольный на левом листе накрыт листом с права, так и должно быть.

  11. 20 часов назад, andrey_ka сказал:

    Чому конденсат має випадати локально , а не рівномірно по всій площі ?

    Тому що метал на покрівлі нагрівається не рівномірно, тому що протяг на горище може бути локально в деяких місцях

  12. 20 часов назад, andrey_ka сказал:

    Чому тоді тече , тільки в місцях стику листів МЧ ?

    Тому що вода, стікаючи по задній площі мч, починає капати або в місці поперечного стику, або в місцях штампу черепиці, або в місцях стику обрещітки.

  13. Металл материал конденсатный и в большой степени вероятности после дождя на обратной стороне черепице возникает конденсат т.к. на чердак под металлом нагревается, а металл во время дождя резко охлаждается  и как результат вода на чердаке. А для того чтобы такого не было и ставится гидроизоляция под металл. Во первых мембрана создает подкровельную вентиляцию от карниза до вент выходов, во вторых вода, попадая на мембрану, не попадает на сам чердак и выветривается за счет конвекции. Пленки нет тяги нет конденсат не выветривается, лужи, боль, журба...

    • Лайк 3
    • Сумно 1
  14. В 26.04.2023 в 08:51, Bimerok сказал:

    Привіт. Буду робити капітальний ремонт даху. 4 скатка, 450 квадратів.

    Що на сьогодні з урахуванням війни є в наявності та відповідає ціна\якість ?

    Я так розумію це 0.45 - 0.5 метал, 225 цинк.

    Потрібно звертати увагу на кількість цинкування металу, на полімерне покриття та на товщину металлу, але не тільки. Важливо також, або бажано  виробити покрівельний матеріал на якісному обладнані, так як якісна сировина для мч може значно скоротити гарантійний строк при виробництві на неякісних станках. Покриття на покрівлю розглядайте лише з матовим покриттям або товщиною від 35мкн. З виробників, що є на ринку з такими характеристиками товщиною металу 0,45мм лише Корея Донгбу стил, 0,5мм це Корея, Італія, Польша, Німеччина, Австрія, також метал Швеції виробництва завода Руукки.

    • Лайк 1
  15. Якість Фальц покрівлі, неважливо чи це клік чи не клік, залежить відсотків на 80% від майстрів, які цей фальц будуть монтувати. Навіть на двускаті можуть вилазити нюанси, починаючи від обрищітки закінчуючи карнізом, коньком, вітровими і тд. Покрівельникам потрібно мати такі самі інструменти як при монтуванні кліку що і при монтуванні звичайного фальцу. Різниця в тому, що при кліку матеріал на всю покрівлю приходить в готовому виробі, ще деякі різниці але то таке. В готовому вигляді візуально на двускаті різниці практично немає.

    0-02-0a-7dece69bfc1acb212d02d0eefdeef941ea89e7de23d418474306175639c0f0df_37383ca6.jpg

    14110037.jpg

    IMG_20201028_142458673.jpg

    IMG_20201028_142733383.jpg

    зображення_viber_2021-10-20_18-27-50-624.jpg

    зображення_viber_2021-10-20_18-27-51-674.jpg

    IMG_20210505_131314898.jpg

    IMG_20210505_131329022_HDR.jpg

    IMG_20210505_131408500.jpg

    • Дякую 1
  16. Якщо кімнатата буде зроблена по схемі як намалював normal, то не вірно зробили утеплення. Утепляти потрібно лише ті приміщення що отоплюються. Ті трикутники по боках і зверху це потенційні кишені холоду, будуть утворюватися конденсати. Потрібно доутеплювати саму кімнату, в іншому випадку в кімнаті бу де не комфортно або постійно її топити.

  17. Щодо закручування саморіза між листами мч image.png.b8bdc0caec221b143b1e1bb26956878d.png

    Те що зробили у ТС - не правильно і не зрозуміло для чого.

     

    При утепленні мч повинна примикати до утеплювача, а не розривати його.

  18. В 30.10.2022 в 15:30, volkoff сказал:

    Даже спорить с вами не буду,точно немецкая на 100%.

    Если разобраться по тех-хар. то - это страна производитель Украина.

    - производитель Будсервис-ИФ

    - материал оцинкованная сталь (130гр.на м2)

    А так все как по немецкой технологии и с немецкими названиями.

    А можно по подробнее что значит "страна производитель Украина"?

    И "- материал оцинкованная сталь (130гр.на м2)"?

    И очень интересная интерпретация "А так все как по немецкой технологии и с немецкими названиями." что значит? 

    Во-первых металл  (Relief-iceCrystal 7016 ZM-130≈ Z-300 ThyssenKrupp Німеччина) произведен в Германии на металургическом комбинате ThyssenKrupp.

    Во вторых сетрификаты соответствия есть, где указаны весь хим. состав и покрытий в процентном соотношении и в микронах.

    В третьих не оцинкованная сталь, а сплав Магний Цинк 130гр на кв.м., а это разные вещи.

    В четвертых паспорта бухт соответствуют сертификатам соответствия.

    В пятых прокат металла производится на территории Украины в ИФранковске на Будсервисе на новом качественном оборудовании и это не снижает автоматически качество произведенной продукции. Финский и Шведский металлы прокатывают на Руукки в Украине, со своими эксклюзивными покрытиями, но это не говорит о плохом качестве, если завод стоит в Копылове))

    Научитесь работать с конкурентными преимуществами своего товара не включая вентилятор на продукцию других производителей.

     

    • Лайк 5
  19. Основные параметры на которые необходимо обращать внимание при выборе мч количество цинка на металле, толщина металла и покрытие. Так же не мало важно знать или понимать на каком оборудовании осуществляется прокат. Качество проката влияет на срок эксплуатации метала. Это сложно, но хотя бы по интересоваться у продавца кровельных материалов. Оценка качества цинкования в последнее время занижена, но чисто субъективно достаточный уровень цинкования начинается от 200гр на кв.м. и выше. Начиная с 225гр цинка идут металлы премиум класса с различными видами красочных покрытий. Матовое покрытие это необходимый минимум в толщине и качестве для использование кровельных материалов.

  20. Там ничего сверх страшного нет. Капельник не правильно смонтировали, но это не критично для работы всей кровли в целом. Мембрану после монтажа водостока вывести в желоб и посадить на двусторонний скотч. Если такие полумеры не устраивают, то необходимо откручивать м/ч выдвигать капельник, хотя он не  широкий. Должен прикрывать обрешетку контррейку и часть и немного заходить в зону лобовой. Тут или делать замену планки или колхозить.

    • Лайк 1
×
×
  • Створити...