Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Тротуарная плитка - просто на песок или на гарцовку?

Larin2010

Рекомендовані повідомлення

Ми також заплуталися як ту отмостку правильно зробити. Три укладчика розказують різне і кожен вважає що правий саме він. Останній каже що фем краще не на гарцовку а на клей так як плитку класти поверх бетону. Це якесь ноу-хау чи так роблять?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так она все равно будет под плиту уже существующую заходить и зимой при замерзании подрывать вверх, что собственно сейчас в некоторых местах начало происходить

А чому Ви вирішили що вода буде бігти під плиту , а не наприклад вниз , або взагалі від будинку. Можна перестрахуватись і під час встановлення бордюра зняти землю під ухилом від будинку , і додатково застелити там гідроізоляційну мембрану, зверху засипати та ущільнити щебінь і тоді ставити бордюр. Головне надати змогу воді яка потрапить під ФЕМ вийти, з цієї зони.

Насправді через шви потрапляє незначна кількість води , а якщо шви між ФЕМ заповнити гарцовкою , то затвердівши вона буде додатково перешкоджати потраплянню води під ФЕМ.

 

Добавлено через 7 минут

Останній каже що фем краще не на гарцовку а на клей так як плитку класти поверх бетону. Це якесь ноу-хау чи так роблять?

ФЕМ , це пористий матеріал і якщо його покласти на клей , то під час дошу,снігу він спочатку сам насититься вологою , потім наситить клей , і в результаті мороз зробить свою справу.Плюс ФЕМ малоформатний , відповідно швів безліч , а це додаткове насичення клею вологою.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Одно из особенностей укладки тротуарной плитки на бетонное основание, к примеру на отмостку это

хорошаяя подготовка основания под бордюр во избежании просадки его самого ,и естественно задать уклон от дома .

Да ,я согласен что под тротуарной плиткой присутствует некая влажность но она не настолько критична чтобы переживать и не спать по ночам...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 рік потому...

Добрый день!

Хочу из брусчатки "Старый город" сделать отмостку вокруг дома...

Перечитав много тем и переобщавшись с исполнителями так и не понял как лучше сделать, поэтому нужен предельный совет. Основание по периметру дома просто суглинок, частично утрамбованный, частично нет.

Предлагали сделать вот так:

1. Выемка грунта --- Шипованая мембрана --- Щебень фр.0-40 ---  Гарцовка  ---  брусчатка

2. Выемка грунта --- Отсев ---  брусчатка

Понятное дело что устанавливаем бордюры и всё трамбуется виброплитой. По варианту 2 спросил почему нет щебня, сказали что щебень служит для набора высоты если надо... Спрашивал как быть со щелью между фундаментом дома и брусчаткой, но внятного ответа не получил...

Вцелом нужен толковый совет специалиста, возможно отмостка дома из брусчатки имеет другие требования?, Еще думаю под этой отмосткой уложить трубы от ливневки, но не уверен, так как боюсь последующего проседания грунта и брусчатки в этом месте....

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...