Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Автоматический и капельный полив, бесплатные консультации

Dimakiev

Рекомендовані повідомлення

В 04.10.2024 в 13:23, standov сказал:

ну це да, я думав про якусь схему де ємність в якусь віддалену точку врізається однією трубою, по якій наповнюється або спорожнюється, але шось нічого не гуглиться і я не дуже розумію як забезпечити тиск без підняття бочки на 30 метрів )

так буде дешевше, та надійніше

image.png.3a6cab500aed3ca0f6d4432794ad97fd.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 4 місяці потому...

Потрібна невелика консультація з приводу вибору діаметру труби і форсунок для поливу газону.

Є така ділянка, майже рівно сотка площі. Потрібен бюджетний варіант автополиву, чи на перший час напівавтоматичного, тобто пуск/стоп вручну. Є нюанс з підключенням, тому що раніше про автополив не думав і відведеного місця підключення немає. Є тільки садовий кран на фасаді будинку, який врізаний в магістраль ппр 32. Кран підключений до ппр 20х1/2", довжина відрізка приблизно 50см.

Питання в тому яку трубу для поливу вибрати і чи не буде цей кусок ппр 20 вузьким місцем? Думав спочатку пнд 20 мм, але можливо потрібно все ж таки 25 мм.
Вода з криниці, тиск в системі 1.5-3 бара, насос підключений пнд 32 і знаходиться від точки садового крану десь на відстані 20 м (враховуючи заглиблення в криницю).

Прикинув таку схему, чотири форсунки 17А наче мають покривати всю площу. Але також виникає питання, чи треба ділити це на дві гілки, умовно дві верхні форсунки і дві нижні? Це буде приблизно по 18 м труби і плюс ще 3 м до крану. Чи будуть форсунки при таких ввідних нормально розпилювати?

Теоретично потім колись можна замінити той кусок ппр 20 мм з краном на 32 мм, але зараз немає на це часу. Але якщо цей невеликий кусок ппр 20 не сильно буде шкодити і тиску буде достатньо, то могло би бути так як є.

image.thumb.png.9baa45f91f714ff4d298b95b1bfa4401.png

• Дякую 1
Посилання на коментар

• 5 місяців потому...

Підкажіть, на ебее/амазоне є досить велика кількість хвнтеровських контролерів б/в за приємний прайс, на скільки можна їх купляти, звісно з урахуванням рейтингу і тп. Яка в цілому надійність цих дивайсів для вторинного ринку? Яка ймовірність ще це якісь підробки/клони?

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

13 минут назад, standov сказал:

Підкажіть, на ебее/амазоне є досить велика кількість хвнтеровських контролерів б/в за приємний прайс, на скільки можна їх купляти, звісно з урахуванням рейтингу і тп. Яка в цілому надійність цих дивайсів для вторинного ринку? Яка ймовірність ще це якісь підробки/клони?

Выж вроде самый главный умнодомщик этого форума :-)

Почему просто не поставить сухие контакты а логику в опенхаб ?

У меня сонофф 4сн а логика, точнее какая там логика, расписание в ХА

Посилання на коментар

2 минуты назад, mib сказал:

Выж вроде самый главный умнодомщик этого форума :-)

Почему просто не поставить сухие контакты а логику в опенхаб ?

У меня сонофф 4сн а логика, точнее какая там логика, расписание в ХА

Тому що моя концепція розумного будинку передбачає незалежність систем одна від одної, і їх максимальна автономія. Я категорично проти таких рішень як вище написали, тому я хочу купити їх "розумний" контролер гідровайз і інтегрувати його. В нас він коштує умовно 500 баксів, бв на ебее 150) 

Посилання на коментар

48 минут назад, standov сказал:

Тому що моя концепція розумного будинку передбачає незалежність систем одна від одної, і їх максимальна автономія. Я категорично проти таких рішень як вище написали, тому я хочу купити їх "розумний" контролер гідровайз і інтегрувати його. В нас він коштує умовно 500 баксів, бв на ебее 150) 

В моем случае есть альтернативный вариант просто через ewelink или rf пультом без всех этих интернетов и вайфаев, так же можно кнопку на самом реле нажать, и стоимость что то там 30 баксов за 4 зоны

Просто контроллер по своей сути ничем не отличается от комнатного термостата с сухим контактом, цена сформирована больше маркетингом

Но дело хозяйское

Посилання на коментар

10 минут назад, mib сказал:

В моем случае есть альтернативный вариант просто через ewelink или rf пультом без всех этих интернетов и вайфаев, так же можно кнопку на самом реле нажать, и стоимость что то там 30 баксов за 4 зоны

Просто контроллер по своей сути ничем не отличается от комнатного термостата с сухим контактом, цена сформирована больше маркетингом

Но дело хозяйское

Це офтопік, мене цікавить їх контролер гідровайз на второнному, чи можна їх куплять "взагалі" на вторинному?

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

1 час назад, standov сказал:

Це офтопік, мене цікавить їх контролер гідровайз на второнному, чи можна їх куплять "взагалі" на вторинному?

Скоріш за все ви перший хто про це подумав, але яка різниця - втратите не багато, але скоріш за все все працюватиме довго й надійно.

Посилання на коментар

1 минуту назад, Vikctor сказал:

Скоріш за все ви перший хто про це подумав, але яка різниця - втратите не багато, але скоріш за все все працюватиме довго й надійно.

питання ще в самому хідровайзі, чи не може статися так що контролер буде залочений на якийсь аккаунт попереднього власника і я отримаю тикву? Не маю досвіду з тим ПО

Посилання на коментар

4 минуты назад, Vikctor сказал:

втратите не багато

ну не так шоб зовсім не багато, баксів 200-250 з доставкою то вже "нормальні гроші"

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...