Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Новий дах незалежно від існуючих старих стін

xtoznaxto

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня.

Маємо старий маленький будинок 8х7 метрів в Херсонській області, стоїть на середніх пісках, грунтові води глибоко. Стіни з саману обкладеного ззовні в пів силікатної цегли. На цегляних і саманних стінах є подекуди тріщини, фундамент невідомої якості, дах протікає. З тріщинами жити можна - судячи з поставлених мною гіпсових маячків наче не збільшуються.

А от дах будемо робити новий, причому опирати його на старі стіни не дуже хочеться. Все зносити і будувати нове зараз не варіант (можливо колись в перспективі). Прийшла ідея організувати стропильну систему для простого двохскатного даху на незалежних колонах (дерево, метал?). Колони розташувати в чотири ряди аби стропильна система була наслонною.

Можливо тут є ті хто стикався з таким і може дати поради як краще зробити таку конструкцію даху? Я був би дуже вдячний якщо знайдеться конструктор який може порахувати (небезкоштовно) розмір колон під мої навантаження. Те що я прикидував - загальна вага даху (з утеплювачем, стропильною системою, обрешіткою і металопрофілем) близько 2,5 тон (без вітрового і снігового навантаження), розмір даху в горизонтальній проекції - 9м х 8,5м, загальна площа 92 кв. м, висота конька - 5,2, кут нахилу 32 град.

На зображені те як я собі уявляю якщо поставити дах на брус 150х150, роблять так люди?)

1292007362_.thumb.png.2e4c4f992f0506c160c1d5910e12d45b.png

1031189161_.thumb.png.82ebe719a96414b6a36abad405268900.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 4 місяці потому...

Сложный вопрос.

Мое мнение:

нужно из метала делать (колоны и балки 120 -150) на них муверлат привинчивать деревянный,  дерево с металом прокладкой рубероидом и потом на это дело ложиться деревянные стропила с дальнейшем пирогом. 

Колоны должны быть завязаны одна с другой не только в доль но и поперек. Распорки нужно считать. Прогиб тоже. Это очень важно.

Финишное покрытие легкое расматривать.

Утеплять по крыше я бы не стал. Конструкция садится от дома отдельно будет. Утеплите перекрытия чердачное если оно есть. Будет надежней и дешевле все это...

Две ближние опоры на картинке, сколько между ними расстояния от точек упор стропила? На вид многовато.

Если фундамент колон не ленточный а отдельный, нужно хорошо завязать все поверху сваркой иначе все пойдет в разные страны через лет 5.

Авантюра короче )

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Господа, теме полгода. На картинках не показаны стены, и фронтоны, да и ТС давно крышу смонтировал.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...