Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Підлога льоха

andrey-auv

Рекомендовані повідомлення

Хочу почати з того що я сам наробив дурниць і тепер це потрібно виправити. Маю гараж 9*5 під гаражем погреб 3*5 і 2,2 в глибину, моноліт ну як моноліт….. котлован… залита п’ятка (250мм) під нею євро-руберойд (проклеєний), потім стіни (220мм) і криша льоха (200мм) моноліт. Бетон робили самі (М200) з додаванням: пластифікатору, фібри, (бетощель), ну і каркас з арматури. Це все відбувалося в далекому 2017 році і все булло добре доки я не вирішив утеплити і зробити гідроізоляцію (бітумом) зовнішніх стін. Розкопав в 2019 році я 2 стіни, загорнув руберойд (зробив як чашу ну там 10 см), покрив бітумом стіни, поклеїв еппс – і котлован (йолоп) не закопав…. то часу не було то 3 стіну хотів доробити і щоб було зручніше не закопував. Бачив що один кут трошки мокріє (від підлоги льоха). Після цієї зими бетон підлоги став крихкий (як пісок) шматками можна збивати, а стіни нормальні (як і були). Хто винний зрозуміло, а що тепер робити??? І які наслідки???

Льох.png

Змінено користувачем andrey-auv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

з опису нічого не зрозуміло

Але в льоху бетонувати не потрібно - має бути земляна підлога якщо використовувати за призначенням

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Треба зробити вентиляцію. Дві труби в діагональних кутах. Одна труба під стелею, друга майже до підлоги . Перепад рівнів створить перепад тиску і рух повітря.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не знаю як пояснити….  Бетона п’ятки (на якій стоять стіни) перетворилася в пісок, стала крихкою. Труби є але не доробленні (ще не вивів на дах). Як мало бути вже +/- знаю (всі вже в мене кинули камінь). Що тепер робити??? Думка така: зробити по підлозі гідроізоляцію євро-руберойдом, залити стяжку 7-10см,  по периметру бентонітовий шнур. Хочу добавити що в льосі ще будуть деякі комунікації (не тільки для зберігання продуктів)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 часов назад, andrey-auv сказал:

Не знаю як пояснити…. 

Ну як мінімум фото побільше додати треба а то нічого не ясно що і як з тим льохом.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 4 місяці потому...

ну пол разорвало. 

я б снял эти остатки былого бетона и делал бы 1 из 2-х (в принципе себе вариант 2 сделал, 6 лет полет отличный)

1. Если погреб использовать по назначению - добавил бы вентиляции и закончить со стенами + какая-то отмостка вокруг

2. если как склад (я там покрышки/ диски авто и всякие зп держу, чтобы не мешали)

откопать чуть глубже - и песочек - рубероид (я брал на стекле толстый) - его с загибом на стену и приклеил к стене битумным клеем (сколько настену заходило - столько и проклеил, см по 20, а на рубероид сетку (я только не помню какую я взял, либо для сварки или что то такое, прутики около 5мм клеткой сварена-прихвачена) и залил чем то, напоминающим бетон "власного виробництва" (цемент вода песок 123 +- где-то так) ) и вентиляция - она в любом случае - и закончить со стенами + какая-то отмостка вокруг

 

Да, забыл. самое тяжелое это было сделать ровно, особенно когда приставная лестница и вход = просто люк ровно сверху))). ну и на месте лестница неровности так и остались - не мешают

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...