Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

23 минуты назад, Vent69 сказал:

может кто то уточнял его

Я получил 18.06.2021 ответ от Минрегион, где, в том числе, было подтверждено, что эскиз делается в произвольной форме. 

ответ Минрегионбуд про стройпаспорт_page-0001.jpg

ответ Минрегионбуд про стройпаспорт_page-0002.jpg

ответ Минрегионбуд про стройпаспорт_page-0003.jpg

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 минут назад, jursens сказал:

Я получил 18.06.2021 ответ от Минрегион, где, в том числе, было подтверждено, что эскиз делается в произвольной форме. 

 

 

 

СПС, но мне непонятно (мож туплю) в моем листе написано: Ескіз намірів забудови виконується в довільній формі, тому
затверджувати його склад, зміст та порядок розроблення не потрібно.

В тоже время в законе прописано что именно должно быть! я имею ввиду фасады, расстояния..... вот это: та розташованих на них об’єктів, інженерних мереж і споруд, фасади та плани поверхів об’єктів із зазначенням габаритних розмірів

с одной стороны не утвержден состав а с другой стороны - без нанесенной линии электропередач соседа ты ни чего не получишь в этой жизни.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 хвилин тому, Vent69 сказав:

склад, зміст та порядок розроблення не потрібно

тут мається на увазі про те, що немає необхідності чітко встановлювати форму/бланк, але є кілька обов'язкових елементів, що необхідно внести в ескіз.

без цих елементів більшість приносили б "малюнки" без розмірів, намальовані лівою ногою і вимагали б їх зареєструвати) 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 хвилин тому, Vent69 сказав:

без нанесенной линии электропередач соседа

якщо комунікації на сусідній ділянці знаходяться "далеко" і не впливають на розташування об'єктів на вашій ділянці можете спробувати просто окреслити "зону без будівель та комунікацій на сусідній ділянці"  вказавши її ширину.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 минут назад, air bus сказал:

тут мається на увазі про те, що немає необхідності чітко встановлювати форму/бланк, але є кілька обов'язкових елементів, що необхідно внести в ескіз.

без цих елементів більшість приносили б "малюнки" без розмірів, намальовані лівою ногою і вимагали б їх зареєструвати) 

по сути так и должно быть, рисуешь квадрат, ставишь - длина и ширина , пишешь дом, и все... и у тебя должен быть через 10 дней паспорт. потом при регистрации уже определяется что ты по факту построил, сарай или жилой дом, так как согласно порядку выдачи (как у меня) потребуют фасады сарая и туалета, так как фасады дома я нарисовал.. а если копнуть глубже то и еще и визуализацию попросят фасадов ))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 минут назад, air bus сказал:

якщо комунікації на сусідній ділянці знаходяться "далеко" і не впливають на розташування об'єктів на вашій ділянці можете спробувати просто окреслити "зону без будівель та комунікацій на сусідній ділянці"  вказавши її ширину.

это я понимаю, только сложно доказать: они далеко или близко, ))) 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дальше, вот к примеру, у меня дома нет, я поставил мачту, кинул провод от столба по улице к мачте, сосед нарисовал мой кабель и пошел получать стройпаспорт, через год, я построил дом и перенес кабель в лево/вправо, ближе к его дому и как говорится попал сосед )) ладно спасибо всеравно, будем думать шо с этим делать )

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Прийняли офіційне рішення щодо зносу сараю .

***

Звісно, зносити буду я - своим коштом та своїми силами.Мене це цілком влаштовує.

 Даю текст, - може кому стане у нагоді.

IMG_20210113_154819.jpg.1c3433102ba05320fba21b628f8d9a25.thumb.jpg.81ea51303868265cdcf4e146e4ab9fd4.jpg

 

Звернення направлено ***** трьом адресатам - рекомендованими листами, з повідомленням про вручення.  

***

 Комунальна організація “************”   (ідентифікаційний код юридичної особи - 227**** )  ************.                                              

***********., місто ************* вулиця ***********, будинок ****.                      

  Копія:

 

 ************** міська рада. **********                  *********** обл., місто ************, вулиця ************.            

 

Відділ комунального майна та земельних ресурсів *************** Ради (ідентифікаційний код юридичної особи - *****)

**************** *******  ****, ***** обл., м.******, вул.******.

 

від мешканця міста ********* (вул.******** буд.*** кв.***, м.******, ****** обл. ******)

 

Звернення з приводу аварійного сараю по вул.****.

№1 від 13.07.2021.  

 

                                     Звернення.

 

Шановна ***************,  я власник земельної ділянки та майна на ній -  по вул.***********, місто ***** (кадастровий номер *********** )

Ця земельна ділянка, має спільну межу з ділянкою  землі, яка знаходиться у користуванні  комунальної організації “**********” (вул. ******., місто **** )(кадастровий номер згідно - публічної карти України (https://map.land.gov.ua/)  - відсутній)

На земельній ділянці, яка у користуванні  комунальної організації “*************” (вул.**************, місто ******) стоїть у занедбаному стані окрема цегляна  будівля чи то сараю, чи то гаражу (надалі - сараю).

Тильна та одна з бокових сторон стіни цього сараю знаходиться на межі земельної ділянки,  яка мені належить на правах приватної власності (вул.*****, місто *****)

Зовнішній стан цього сараю свідчить про його аварійність, про відсутність ознак його  експлуатації за призначенням на протязі тривалого часу, про неможливість подальшої його  експлуатації у такому стані, та свідчить про небезпеку, яку він створює зокрема для  людей та майна, які перебувають чи будуть перебувати  на моїй ділянці землі.  (вул.*****).

Зокрема, у сарая відвалилася зовнішня штукатурка на близько 50 відсотках площини стін,є  наскрізні тріщини в несущих стінах - від фундаменту до даху завширшки близько 1,5 см.,  відсутнє вимощення навколо фундаменту, порушена геометрія стін та даху - зокрема  відсутня вертикальнісь стін, відсутній водовідвід з даху.  

 

Фотографії аварійного сараю, стіни якого стоять на межі земельних ділянок, - додаю.

Фотографії зроблено з території моєї земельної ділянки 08.07.2021.

 

Вищезгаданий сарай не забезпечений виконанням необхідних інженерно-технічних заходів, що запобігатимуть попаданню атмосферних опадів з покрівель та карнизів будівель на територію  моєї ділянки - в результаті чого атмосферні опади потрапляють на мою земельну ділянку.

 

Окрім цього, з тильної сторони сараю, покриття даху (шифер) виступає за стіну на 37 см. Тобто, у мене є підстави вважати, що дах сараю знаходиться вже на моїй ділянці землі.

 

  ***

6.1.41 ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій»

При розміщенні будинків в кварталах із сформованою забудовою для догляду за будинками і здійснення поточного ремонту відстань до межі суміжної земельної ділянки від найбільш виступаючої конструкції стіни будинку слід приймати не менше ніж 1,0 м. При цьому, має бути забезпечене виконання необхідних інженерно-технічних заходів, що запобігатимуть попаданню атмосферних опадів з покрівель та карнизів будівель на територію суміжних ділянок або взаємоузгоджене водовідведення згідно вимог ДБН В.1.1-25.

***

Згідно норм ДБН В.2.6-14-97 “Покриття будинків і споруд” Том 1, 2 и 3 (зі змінами)  необхідно влаштувати зовнішній водовідвід:

“...1.2 Конструкцію покриття у вигляді суміщених чи горищних (прохідних, напівпрохідних  чи технічних) дахів слід призначати з урахуванням проектування відповідних будинків,  архітектурно-будівельних і економічних вимог, конфігурації будинків у плані, забезпечення  надійного відведення води з покрівля, навантажень на покриття, а також кліматичних  районів будівництва.... ”

“...4.5 При зовнішньому водостоці організований водовідвід слід передбачати з застосуванням прикарнизних (настінних) жолобів чи підвісних лотків, водостічних труб і стандартних деталей для їх закріплення згідно з ГОСТ 7623-75. Для їх виготовлення слід передбачати оцинковану покрівельну сталь завтовшки 0,7-0,8 мм (ГОСТ 14918-80*) і сталеві оцинковані смуги перерізом 4x40мм (ГОСТ 103-76).

При проектуванні зовнішнього організованого водовідводу слід додержуватись таких вимог:

- відстань між водостічними трубами повинна бути не більше 24м;

- зазор між водостічною трубою і стіною повинен бути не менше 200мм, а відстань від землі   до розтруба - не менше 250 мм;

- площу поперечного перерізу водостічної труби слід приймати згідно з розрахунками і вона   повинна бути не менше 100 см2.

 Водостічні труби слід приймати переважно прямокутної форми без крутих перегинів... ”

***

Згідно зі статтею 15 ЦК України кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання, а також на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Статтею 391 ЦК України встановлено, що власник майна має право вимагати усунення перешкод  у здійсненні ним права користування та розпоряджання своїм майном.

Стаття. 322 ЦК України передбачає, що тягар утримання майна лежить на власникові.

Прошу усунути порушення та відновити мої права - відповідно до ст.103,  ст.104 Земельного Кодексу України.

Прошу привести будівлю сараю до державних будівельних норм , або прийняти рішення щодо  знесення аварійної будівлі.

У разі, якщо буде прийняте рішення щодо знесення будівлі, то на засадах добросусідства -   можу запропонувати оперативно знести цю будівлю сараю, провести роботи щодо вивезення   сміття від будівлі та встановлення нового, капітального паркану на межі ділянок -   за мій  рахунок та моїми силами.

Керуючись ст.10 Закону України “Про звернення громадян”, прошу не розголошувати моє  прізвище та місце проживання.

Відповідь прошу надіслати на мою домашню адресу, виконавши вимоги ст.40 Конституції  України та ст.19, ст.20 Закону України “Про звернення громадян”.

Змінено користувачем Privet
  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Privet сказал:

  можу запропонувати оперативно знести цю будівлю сараю,

красавец! )) хорошо написал..

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Privet сказал:

 ДБН В.2.6-14-97

обратите внимание, вроде как данный дбн не действующий, вместо него ДБН В.2.6-220:2017 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подскажите, пожалуйста, в моем слчае правильный код объекта при подаче уведомления в Дие 1110.4  Будинки дачні та садові ? Выдает еще 1110.3  Будинки садибного типу

Целевое назначение земли 1.2. Для ведення особистого підсобного господарства,
садівництва, городництва, сінокосіння і випасання худоби

Участок в садовом товариществе, название буд. паспорта Будивництво садового будинку

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

по моему делу, обращался к гос исполнителю касательно исполнения решения суда, на меня положили ......, написал малюске - на следующий день получил решение исполнителя о наложении штрафа на райадминистрацию ))

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Добрый день. Кто-то может поделится контактами проверенных людей в Киеве, кто может помочь с реконструкцией дома. Нужно достроить второй этаж в доме, на который есть документы. Буду благодарен за дельный совет иконтакты.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подскажите пожалуйста, насколько сложно и трудозатратно по финансам будет перевести помещение серым цветом в жилое (по документам это летняя кухня), если оно построено до 1992 года и связано с домом вплотную. Хотя по факту там сделано 2 жилых комнаты и санузел. 

док1.jpg

Змінено користувачем Romatr
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Як на мене не складно і не затратно: 

Реконструкція - буд паспорт повідомлення декларація  

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 часов назад, Romatr сказал:

Подскажите пожалуйста, насколько сложно и трудозатратно по финансам будет перевести помещение серым цветом в жилое (по документам это летняя кухня), если оно построено до 1992 года и связано с домом вплотную. Хотя по факту там сделано 2 жилых комнаты и санузел. 

док1.jpg

+ перед декларацией новый техпаспорт.

Что написано в праве собственности(какого года право), в каком году была последняя инвентаризация(техпаспорт какого года)?

Змінено користувачем Татьяна 1973
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Добрый день уважаемые знатоки.

Вопрос по заполнению уведомления о начале строительства на основании стройпаспорта, бланк которой был изменен в этом месяце.

В разделе "Причина подачи уведомления" какую информацию указывать, если первое уведомление вернули "на доопрацювання". 

Как я понял нужно указать, что я "причина" - это "Внесення змін". Далее указываю номер уведомления, в который вношу изменения.

В это же разделе нужно указать "Документ, на підставі якого вносяться зміни", его название и дату. 

Так вот вопрос, какой нужно указать документ?

Повідомлення про початок  будробіт, нове_page-0001.jpg

Повідомлення про початок  будробіт, нове_page-0002.jpg

Повідомлення про початок  будробіт, нове_page-0003.jpg

Повідомлення про початок  будробіт, нове_page-0004.jpg

Повідомлення про початок  будробіт, нове_page-0005.jpg

Повідомлення про початок  будробіт, нове_page-0006.jpg

Повідомлення про початок  будробіт, нове_page-0007.jpg

Повідомлення про початок  будробіт, нове_page-0008.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Татьяна 1973 сказал:

Что написано в праве собственности(какого года право), в каком году была последняя инвентаризация(техпаспорт какого года)?

Техпаспорт актуальный сделан в 2007 году. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, Romatr сказал:

Техпаспорт актуальный сделан в 2007 году. 

В нем серым цветом еще летняя кухня. Правильно?

Можете ввести в эксплуатацию "Реконструкция жит. будинку" по амнистии. Новый техпаспорт с отметкой про обстеження (тема на форуме: https://www.stroimdom.com.ua/topic/172055-oformlenie-samostroya-stroitelnaya-amnistiya-2015-2019/page/111/?tab=comments#comment-5024378), декларация.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 часов назад, Татьяна 1973 сказал:

В нем серым цветом еще летняя кухня. Правильно?

Можете ввести в эксплуатацию "Реконструкция жит. будинку" по амнистии. Новый техпаспорт с отметкой про обстеження (тема на форуме: https://www.stroimdom.com.ua/topic/172055-oformlenie-samostroya-stroitelnaya-amnistiya-2015-2019/page/111/?tab=comments#comment-5024378), декларация.

Да, все верно. Спасибо вам за информацию!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 02.07.2021 в 09:33, motos сказал:

Как у кого дела с получением Строительного паспорта? Выдают или полная тишина? Я подал через ДИЯ  9 июня, пока тишина. 

Немного информации для размышления:
Подавал через ДИЯ, документ все так же висит в ДИЯ. 
14.07 подал через ЦНАП, сегодня получил строительный паспорт (г. Киев). 

  • Лайк 4
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну, по ідеї документ, на підставі якого вносяться зміни. Якщо змінили буд паспорт то вказати новий.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...