Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сергій

Пользователи
  • Публікації

    66
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Сергій

  1. Вирішили що хлопці будуть доробляти . Шини на землю і нейтраль , УЗО ( якщо я правильно вичитав це діфи , і вони є автомати і релє ) на кожен щиток 25 А , так як загальний стоїть 40 А , тільки розрядника підказаної фірми найти не можу , читав тут на форумі у Будмаркеті ( Львів ) , але ще не дзвонив , може земляки підкажуть ?:beer: Ага ,ще - дріт заземлення замінено на 10 кв.
  2. Приветствую!

    презабавные щиты :) либо много комнат, либо по автомату на каждые 2 розетки :) для нулевых шин место всё же нужно было изыскнуть, скрутки как по нулевой шине так и по заземлению, не есть гуд... да и с цветами проводов нехорошо получилось, можно человека который потом разбираться во всём этом будет и обслуживать подставить:( а по поводу подсчётов по точкам это вопрос индивидуальной порядочности электрика... у меня точка любой вывод из стены и точка выборки коронкой, дозовая коробка, щит в зависимости от сложности от (2 до 4 точек - за весь щит ) ... точка оплачивается после установки установочных элементов ( розетка, выключатель и.т.п ) и проверки под нагрузкой в присутствии заказчика... раньше денег принципиально не беру... из соображений - если вылезет какой либо косяк это будут доделки, а если этот косяк вылезет потом, это уже будет переделка собственной "бочины". Цена точки включает себя общую сложность работ,( или в ракушке провод вести или в бетоне - две больших разницы. Впрочем бывают разные ньюансы. Вообще эти все тонкости обговариваются с электриком на стадии договора.

    Удачи

    Дякую , про шини я вже зрозумів ,і завтра ( напевно сам буду переробляти , фото обіцяю виставити і знову дослухатись до критики , але вже своєї роботи ) . Після завтра має бути електрик , якщо буде конструктив у сприйнятті проблем - будемо переробляти , якщо ні - боротись . Дякую.

  3. А вот эти композиции хитросплетений- пучки ж\з, и не только, жил проводов обмотанных черной изолентой...там

    что-скрутки? Для соответствующих шин, надо полагать, места не нашлось.

     

    Будемо виправляти !

  4. Щитки отпадные...

    Вводных трехфазников можно сразу сменный комплект приготовить.

    Синим цветом фазу кто научил разводить?

     

    Підкажіть у чому проблема - в якості трьохфазників чи у підключенні , а може і втому і втому ? Всі автомати ( крім одного ) привезені з Польщі , виробник АВВ ,за відгуками - хорошої якості ,чи я помиляюсь ? Буду радий почути вашу думку . Дякую.

  5. Где дифы, барин!!? (с) Хотя бы противопожарные 100мА и хотя бы на входе.

     

    Где хотя бы минимальная защита от перенапряжения за 300 грн в виде разрядника?! Когда у Вас отпадет в дождик или по пьяному угару электрика на столбе нейтраль, Вы дружно поменяете в один день холодильник, стиралку и все, что было в момент "часаХ" втыкнуто в розетку.

     

    Для "чайників"

    1) Діфи ? Де мають стояти і потрібна кількість ?

    2) Захист від перенапруги , на Ваш погляд оптимальний варіант , я розумію що не завжди є час на описи , тоді буду вдячний за підказку на теми , сайти і т.д.

    Ще раз підкреслюю , обмежень у витратах не було , і я надіюсь ми зможемо виправити ситуацію . Не хотілось би брати нових людей , адже переробляти завжди гірше ніж робити. А це фото лічильника , на коробці якого знаходиться УЗО ( і в звязку з цим моя пропозиція ставити їх на кожному поверсі була відхилина майстром ). Контур заземлення знаходиться біля лічильника розміром 4 на 4 з шістьома штирями углубленими десь на два метри в землю . Дріт в чотири квадрати виведений ,але ще не підключений , чи достатньо такої квадратури чи потрібно більшого ?

    DSC03363.thumb.jpg.3e3fd911f3d4a8b22d1f4f051a4c7a9c.jpg

    DSC03361.thumb.jpg.d0eb82bf969c8672e0f17ba644f6af8d.jpg

  6. Для цього і були виставлені фото щитків щоб отримати максимальну кількість порад , адже я не електрик ( на побутовому рівні можу підключити резетку , вимикач іт.д. але не більше ) і для цього наймалася людина . Щитки не сподобались навіть візуально ( в фінансах на матеріал і автоматику обмежень не було , а от знаннях на жаль так ), тому буду неймовірно вдячний за поради по зміні , доповненях а якщо буде потрібно і повній заміні щитків . Ще раз дякую.
  7. Пан Сергій, у мене до Вас запитання.

     

    Про що Ви домовлялися з електриком?

    Чому питання оплати виникає після віконання роботи, а не перед її початком?

    Чому людина починає працювати і не знає, що саме від неї вимагається і що саме буде оплачено?

     

    Електрик "за умовчанням" завжди рахує свою роботу як "точку". Розетка, вимикач, коробка, випуск. На більш-менш "продуманих" об'єктах рахується окремо коробка в цеглі, в бетоні, в ГК, окремо проводка, окремо збирання щитку, окремо прокладка штроб, затяжка дроту в гофр. Усе це - різні види робіт, які вимагають робочого часу. І різних затрат праці. Одна справа завести дріт по каркасу ГК і зовсім інша - зробити штробу і зафіксувати в ній дріт, або пучок до штукатурки.

     

    Яка ціна питання? Якщо з Вас вимагають по 10 баксів за точку - це одне. А якщо по 10 гривень - зовсім інше.

    Доброго вечора . Спробую відповісти конструктивно . В принципі проблеми , як такої - не існує , домовлялись електриком "за точку " ( як пізніше виявилось під розумінням слова "точка" ми мали трошки різні поняття. Тему я відкрив не від конфронтації з майстром , а від бажання отримати максимум інформації ( чим і задоволений ), під час обговорення проблеми і позитивного її вирішення , дійшли спільної згоди ( як і радив murava, вирішили компенсувати фінансові мінуси під час подальшої роботи), на даному етапі роботи ніхто нічого не штробив , а кількість висвердлених отворів ( як я вже писав, приблизно дорівнює просто залишеним кінцям ) , і тому як тверезо мислячі люди , ми вирішили відкласти суперечливі моменти до завершення роботи по електриці . І тоді залежно від якості та кількості будемо проводити і оплату. А на даний момент оплата проходить " один кінець - одна точка " .

  8. Да сколько Вам всем говорить - поточечно точкой считается выставленное в уровень штукатруки коробка иль выведенный концевик света.

     

    То, что на фото - это полработы. Разумететя, она должна быть разумно оплачена, но это не законченная точка, тут способ подсчета по точкам неприменим.

     

    А если применим, то пусть электрик деньги возьмет, а после штукатурки с гигиканьем и песней сам и бесплатно выставляет коробки вровень - это займет у него времени почти как разбросать проводку в таком виде как на фото.

     

    Дякую . Чітко , зрозуміло , і правильно ( на мій погляд ) .

  9. ИМХО, нужно считать как одну точку + четыре отверстия.

    Стоимость одного отверстия ниже, чем одной точки.

     

    PS: А Вы договаривались с исполнителем на весь объем (и выставление коробок, подключение розеток) или только на то, что на фото?

     

    Мы договаривались про то " что только на фото " , выставление коробок и все остальное делают другие люди , и сразу после електриков и при них . Спасибо за конструктивный вопрос .

  10. Получается, если правильно понял: Ваша задача на данном этапе- дать электрику денег поменьше?!

    А он хоть знает, что заканчивать не будет? Деньги за работу, обычно, подбиваются наперед: после

    поставленных задач и подсчета объема работы на объекте ...и только потом, в случае обоюдного

    согласия и взаимопонимания сторон, электрика допускают /электрик приступает/ к работе...

    Доброго дня ! Спробую дати відповідь на вашу репліку . Задачу мою ви зрозуміли не правильно . Якщо без образ то половина ( нехай менша , побудувалась і живе за гроші менші ніж я вклав в коробку , мінімально для порівняння тільки у сходи і терассу я вклав шістдесят тонн щебеню , дехто в будинок стільки не вкладає . ) це на рахунок " дать денег поменьше ". Тепер на рахунок чи "он знает ..." Знает - я людина доросла , і звик відповідати за свої домовленості . Просто на мій погляд людина відчула можливість разового заробітку ... Скажу Вам більше - тема вичерпана ( досягнутий консенсус , і є домовленість про подальшу співпрацю .) І якщо взагалі - люблю давати , і не люблю дарувати . З повагою до Вас і дякую за відповідь !

  11. Ну как может быть две точки на фото? Отверстия под коробку - четыре, коробки - четыре, соединения в четырех коробках, а значит и точек будет четыре.

    А если к одной коробку подведено восемь проводов (это бывает чаще, чем два провода к четырем коробкам), то это будет считаться одной точкой.

    Я так считаю. И полностью Андрея поддержу.

     

    Напевно ми не зрозуміли одне одного , з"еднань в коробках немає , і будуть вони робитись пізніше або за мій рахунок , або мною ( що практично те саме ),а якщо дротів буде підведено чотири - значить і роботи зроблено в чотири рази більше , а з цьго і оплата випливає рівноцінна . Проводка ЧОРНОВА , і робота майстра закінчується на кінці того дроту що стирчить з чотирьох не під"єднаних і не виставлених коробок . Але дуже вдячний за нерівнодушне відношення до проблеми .

  12. Лучьше монтируй сам и споров о стоимости не будет.

     

    Дякую за пораду , надалі я впевнений що зможу змонтувати сам ( маю певний досвід ) , потрібна була головна розводка , не зовсім був впевнений в своїх силах , а резетки і вимикачі підєднаю і зможу перевірити .

  13. Щиро вдячний за відповіді , і що ця тема не залишилась без Вашої уваги .Але я напевно не зовсім провильно відкрив суть питання , адже є місця де зовсім не робились отвори для підрезетників (наприклад вихід на освітлення потолка , а його ще немає , на підсвітку,на вулицю,і т.д.), і рахувались вони як точка , і кількість їхня не менша ніж кількість насвердлених отворів , і тому для спрощення підрахунку я пропонував урівняти значення . А у випадку доплати за додаткові отвори , я думаю є зміст вирахунку аналогічної суми за невисвердлені . А Ви як думаєте ? P.S. На фото дроти які знаходяться в "свободном парении" , і кусочки які стирчать зі стіни ( під майбутнє бра ) я також рахую як повноцінну точку .

    DSC03265.thumb.jpg.2ae87682e861defa54817f9889458993.jpg

    DSC03285.thumb.jpg.fe40cfeb8abe0a4a7df091f0c44bd531.jpg

    DSC03293.thumb.jpg.ed07a5f1be02455e13aec1bc90abe5e0.jpg

  14. Доброго дня поважні Форумчани . Допоможіть будь ласка у вирішенні невеликої проблеми - як правильно підрахувати електроточки ( без підключення резеток , вимикачів і т. д.) З минулої практики , та і з інфрмації отриманої на цьому форумі ( просто зараз не можу її знайти ) ,знаю що точкою рахується любе закінчення дроту (будь це вихід під резетку,з"єднувальну коробку,вимикач іт.д.) Майстер же рахує всі отвори під резетки як електроточку . Наприкла на цій фото на мій погляд дві точки , а на погляд майстра - чотири ... Просвітіть ситуацію !

    DSC03331.thumb.jpg.0353346f6baa7d1f473a39f556ccd3d9.jpg

  15. Ось і прийшов час " електронаситити" наш дім . Відібрали колектив електриків , придбали біля двох кілометрів твердого мідного дроту ,січенням 2,5 квадрата(три жили ) і 1,5 квадрата(три та двожильного ), 60 відсікачів 16 та 25 А (німецької фірми АВВ) , привезли з Польщі як і дріт, то є надія що якісні , коробки вітчизняні ,і т.д. Тепер чекаю на світло в "кінці тунеля" .

    DSC03270.thumb.jpg.db7cb98d29ad1687e4d06ab1123a7cd9.jpg

    DSC03287.thumb.jpg.2c9fc62a452581c6b1eb3b369845330f.jpg

    DSC03315.thumb.jpg.df7e5778393841968374d753d28ff920.jpg

    DSC03316.thumb.jpg.89f75760743d7adffdb8e60c0a247fcb.jpg

    DSC03191.thumb.jpg.1743b9f55adacd30f8fdfdb514976a0b.jpg

  16. І виходячи з того що вітальня буде розміром 6м. на 6м.,ми вирішили , що можна собі дозволити зробити рівень підлоги нижчим ніж у столовій та інших кімнатах , і "вкрасти " місце на сходи у столову, і вихід в прихожу і гостьову кімнату ,а між ними підвищення для TV1131555402_03_05_2010_010.thumb.jpg.490aed3b8078f26f865b4f3e14fa5e8e.jpg902078437_03_05_2010_099.thumb.jpg.c41c4f947807d65975b33fa548886d72.jpg2017085778_03_05_2010_102.thumb.jpg.c46e4828913d83fcab0647c4da107e7a.jpg. Ну і в перервах між застиганням бетону добудувалось декілька стінних перегородок .
  17. Для зменшення навантаження на "перемичку" , перекриття над нею виконали з керамзітобетону1549606650_07_09.2009(3).thumb.jpg.dc432f1a9fcc06d87ebf1fa9881f701f.jpg 504890558_07_09.2009(6).thumb.jpg.9d56e411c75fbb2e967575d8cda55c9a.jpg, ну і далі по плану (крокви , пароізоляційна плівка , металлочерепиця , благо Польща під боком)05102009(001).thumb.jpg.08769698c6fce3e27e7e904689a05fec.jpg 09102009(004).thumb.jpg.cc031761b8f4fd6c9fdbff5fc5409f0e.jpg. І двадцять четвертого вересня зацвіла вишня ...24092009(001).thumb.jpg.5513f1dec840c2d8f38532020b3c0b28.jpg25092009(001).thumb.jpg.6481422ca9a3fb2082658754eb09818e.jpg
  18. Цікаво , що в "бригаді " тільки два чоловіка , що і викликало спочатку великі сумніви в роботоздатності , але потім виявилось що у них є багато "помічників - тельфер (менший брат)412246630_02_09.2009(5).thumb.jpg.6e72068f4a4fa4b7868010aa85e545b7.jpg, тельфер (старший брат)21042010(008).thumb.jpg.3ad2fdc7d542f24f02abd0c29079c274.jpg21042010(011).thumb.jpg.aa89aae5cccdf202bdf6c210a74783d0.jpg21042010(013).thumb.jpg.decd29958fb5aaa0db19eb4f484e0502.jpg,електровібратор (звичайно ж для бетону)21042010(026).thumb.jpg.ad435e1f414062aba9cb609c0ce863e8.jpg і т.д., і що найголовніше - працелюбство і порядність .
×
×
  • Створити...