Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vmi

Пользователи
  • Публікації

    142
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем vmi

  1. В 01.11.2023 в 14:42, Куркуль сказал:

    Як виявилося це я сам натупив - для сухого контакту увімкнув параметр Action, коли при зникленні потреби обігріву котел продовжує пітримувати в 2 рази нижчу від заданої температуру теплоносія.

    І наскільки вам сподобався режим Action? Залишили ви його увімкненим, чи перейшли до звичайної "стартстопної" роботи котла...

     

  2. 4 часа назад, bs0d сказал:

    Київська обл, 3ф ввід, 32а, експортую зі свого 1ф гібрида по одній фазі; кількість фаз інвертора ніхто не питав, однолінійку подавав шаблонну

     

    А ще сьогодні прислали гроші за серпень 23го, з липнем 23го щось ніяк не складеться)

    Користуючись нагодою варто передати вітання хитросраким "нічним" експортерам

    Хоча ви далекоглядно  і не вказали потужність свого 3ф приєднання та потужність 1ф гібридного інвертора, але щось мене "терзают смутные сомнения", що і ви хитросракий (як ви самі виразилися), правда дещо в іншому ключі...

    • Хаха 1
  3. 6 минут назад, InSAn сказал:

    Вихід запобіжників повинен йти на ПЗІП. А у Вас ПЗІП під'єднано паралельно запобіжникам.

    А він  (ПЗІП) інакше не під'єднується, бо він не має входу-виходу, а бо якщо хочете - там де вхід там і вихід, ще по іншому - вихід в нього вже на землю після пробою (не дай Боже).

    До речі вищенаведена схема і ця ж схема відкоригована вами в електричному сенсі одинакові - вся різниця в тому на який кінець одного й того ж провідника під'єднано автомат...

    • Дізлайк 1
  4. 6 минут назад, InSAn сказал:

    Це зовсім не те саме: в автоматі присутня дугогасильна камера.

    По любому, використовувати автомат в якості вимикача навантаження під навантаженням не можна

    • Дізлайк 1
  5. 1 час назад, InSAn сказал:

    Так... Лише зараз розгледів. Це на нижній планці - запобіжники?

    А що це за таке дивне приєднання, коли через них струм не проходить? 😱

    Фото зроблене на етапі монтажа станції в 2019 році, вихід запобіжників ще не приєднано...

  6. 4 часа назад, InSAn сказал:

    @vmi, симпатично. Але шинка на заземленні слабувата 🤔 ІМХО.

    PS: Запобіжники міняти (якщо прийдеться) - під напругою? Чому не ставили роз'єднувач (то й же автомат)?

    На час монтажу станції з коштами було сутужно, щоб придбати по окремому DC-роз'єднувачу на кожен стрінг. Ставити автомати (дещо дешевші за роз'єднувач) для експлуатації в якості роз'єднувача, це те саме, що клацати запобіжником (присутня дуга). 

    За необхідності вимикаю все PV-поле штатним роз'єднувачем на інверторі (краще це робити вранці або ввечері при мінімальній генерації):

     

    изображение_viber_2023-02-05_16-28-19-578.jpg

    • Лайк 1
  7. Шановні власники котлів ТМ SAT Systems (Spyder, Spyder Mini, Chip Pro, Chip)!

    Вибираю котел для використання в нічний час в якості додаткового до газового котла на перспективу після впровадження системи Net Billing для власників сонячних електростанцій.

    Чи не могли б ви в дописах-мінізвітах поділитися своїми враженнями за результатами експлуатації вказаних котлів впродовж певного періоду... При цьому було б добре розкрити такі нюанси, як опалювальна площа та потужність котла; приблизна оцінка тепловтрат будинку; котел використовується як основний (цілодобово), додатковий (в нічний час) до газового або твердопаливного котла чи як резервний; витрати електроенергії; використання датчиків, кімнатних термостатів-програматорів: особливості експлуатації тощо.

    Наперед дякую всім, хто відгукнеться.:flag1:

  8. 15 минут назад, MaksymS сказал:

    Так вони вже готуються відмовлятися від імпорту масово. Готові купувати лише російське. До того ж пишуть що Ватикан вже сплатив за газ рублями. 

    так Ватикан споживає газу напевно менше ніж в нас одне село за зиму...😃

  9. 13 часов назад, Myrnyj сказал:

    У когось є готові рішення, щоб в щілинах між панелями не прокапувала вода (дощ, сніг коли тане)?

    Герметик, ущільнювач, ринва знизу..?

    Подивіться та поспілкуйтеся тут-pront.com.ua/waterproof/

    • Дякую 1
  10. 29 минут назад, n0mad сказал:

    Ну это неважно в контексте вопроса. Важно то, что цену установят ниже отпускной на сколько-то. Ну или в лучшем случае Net Metering введут.

    Дійсно, таки не важливо. чи буде після 2029 року дуже низька ціна на е/е за ЗТ, як ви безпідставно прогнозуєте чи буде застосовуватися Net Metering, що більш вірогідно, головне це те, що до цього часу СЕС вже окупиться і принесе прибуток власнику, не кажучи вже про моральні аспекти використання зеленої енергії... Ну а далі нехай працює собі СЕС на задоволення власнику...

    P.S. Мені особисто система Net Metering подобається- переведу все на електрику, перейду від мінімального, як зараз, до максимального споживання е/е...

    • Лайк 1
  11. В 26.07.2021 в 10:38, Sail сказал:

    У меня уже пошел 6-й месяц, как мне повышают мощность под ЗТ. Станция тоже уже долго стоит. Как памятник потраченным на неё деньгам.

    Думаю, як би вам пом'якше написати...

    Зазвичай, спочатку підвищують потужність, а потім вкладають кошти і будують станцію (це радять і адекватні фірми-інсталятори), все інше це ризик, як у вашому випадку...

    Тут єдина порада - докласти максимум зусиль, як організаційного так і фінансового плану для найшвидшого запуску СЕС в експлуатацію...Бажаю успіхів

    • Лайк 1
  12. Добрый всем день.

    ...

    Пока в мыслях 15кВт Солис инвертор ( с запасом на будущее), а панелей только на 58 квадратов. Панели предлагают кто какие как от производителей так и по мощности от 360 до 550 - вот тут я запутался в край уже.

    По сути: 12,6х4,2 м. Крыша мет.черепица 20-30 градусов наклон - ориентир. Юг, без

    затенения, труб и прочих изысков. Счетчик внутри под навесом, заземление есть, от счётчика до конца свеса крыши +-15 метров

     

    15 кВт Solis вам можна брати, якщо будете мати де ще розмістити панелі, щоб повністю завантажити інвертор, а так це гроші на вітер, у вас там і 58 квадратів немає... Щодо панелей- дійсно, зараз розмаїття, як за розмірами, та і за характеристиками, тут треба підбирати, щоб і по максимуму помістити їх на ваш дах, і в той же час щоб і по характеристикам (напруга, струм) панелі підходили вашому інвертору... Не забудьте врахувати в загальну суму витрат вартість кріплення панелей на дах і вартість збільшення потужності приєднання. Звертайтеся , в першу чергу, не до продаванів, а до інсталяторів-практиків (попробуйте поспілкуватися з Dalet, він буває в цій гілці)

    :flag1:

    • Лайк 3
  13. ... сетевой солнечный инвертор 1-ф Solar King 6 кВт? Привозят такие новые, но без гарантии, с Италии. Можно ли купить для себя? И еще вопрос. У меня по договору 5кВт. Если подключать ЗТ, то не будет проблем с оформлением такого инвертора, если его мощность 6 кВт?

     

    Щодо інвертора не знаю, не чув про такий...

    А щодо проблем, то однозначно будуть, тому що потужність інвертора не повинна перевищувати договірної потужності.

    :flag1:

    • Лайк 2
  14. Не знаю як мороз, але з довжиною палки 18 метрів та щіткою на кінці ви нічого путнього не зробите, не буде ніякої жорсткості для видалення снігу. У мене дві щітки - одна 4м (пластик) , друга 8м (дюраль), так 8ми метровою вже як шмаклею по почищеним панелям, а із снігом то не ма чого й робити.

    Підтримую це твердження

     

    Да. Панели без трекера , это геморрой владельцев.

    Тобто, ви вважаєте, що відсотків 90-95 власників СЕС мають проблеми, чи це просто такий "геніальний" рекламно-мотиваційний посил в бік трекерних СЕС...:flag1:

    • Лайк 2
  15. Доброго дня,

    У січні 2021 станція згенерувала в 2,5 рази менше, а ніж за січень 2020...

    Ймовірно причиною є сніг на панелях...

    У всіх схожа ситуація?

    Панелі на дахах, доступ обмежений...

    Довгі щітки, думаю, - не варіант...

    Як з цим боротися?

     

    Чому ж не варіант: відповідної висоти надійна і легка драбина, скребок на телескопічній ручці і трохи часу та бажання.

    Наприклад, в мене очищення 48-ми панелей в альбомній орієнтації (8х6) на даху 13мх6м висотою 5м з алюмінієвої3-х секційної драбини займає 40-50 хв. Див. коротке відео:

    :flag1:

    • Лайк 1
  16. Уточните что именно не получается у меня с з. Т

     

    Уточню для вас с електрикой и електроникой дружу на вы.

    Имею 2 образования и опит роботы в електромонтжее, также електрослесаря а на данный момент работаю техником-електронщиком.

    По этому я знаю по роботе состояния линий и какой Гемор и волокита в решении мелкого ремонта.

     

    Я не мав на увазі професійні знання в електротехніці.

    З системою розберіться, як це працює...

    :flag1:

    • Лайк 1
×
×
  • Створити...