Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

tar-as

Пользователи
  • Публікації

    119
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    1

Повідомлення, опубліковані користувачем tar-as

  1. "над планом еще нужно работать. Очень сырой он."Согласен,может вы свежим взглядом скажите что не так?

    Глубину заложения определил так-в Одессе глубина промерзания грунта 70см.Думаю залить подушку высотой 30см и шириной 80см.Затем на нее оложу блок ФБС шириной 40см и высотой 60см.И сверху это дело думаю поясом пролить высотой 20см.Получается 110см.Насчет ПВХ согласен-но надо посчитать насколько дороже.

     

    820b5af8f8cd.jpg

    Можливо і так.

    • Лайк 1
  2. Тарасе, я так і не зрозумів. Ви залишили пиріг стіни так як і задумували:

    Каркас з утеплювачем потім мембрана рейки осб

    чи змінили згідно порад "Дерев"янщика" та Віктора:

    Каркас з утеплювачем мембрана осб рейка?

    Скрізь читаю суттєві протиріччя згідно логіки і практики.

    п.с Хотів робити як і Ви по першому варінту, в результаті зробив по другому, і зараз просто не знаю що буде? Поки не зайшов дуже далеко може переробити?

     

    Вибачте за затримку відповіді. Робив так як на зображенні.

    861d5b037738.jpg

    Осб ззовні - мені потрібно було для суцільної обрешітки під фальц, можна і дошку забити. Зсередини Осб - як фінішне облицювання, як мембрана для жорсткості, як пароізоляційна мембрана. Саме в такому порядку по важливості задумки. Адже для жорсткості були діагоналі, для пароізоляціх - була плівка.

    • Лайк 1
  3. Життя тече так, що певно будем продавати, міняти, дарувати "коробочку на ножках")

    То для тих кому буде цікаво, постараюсь відповісти. Хоча сам багато відповідей на питання немаю. Надіюсь, разом вирішимо.

  4. А они действительно остаются такими зелеными, даже если по ним ездить?

     

    товщина стінок у них більше 10 мм -, тобто вони жосткі і не деформуються коли по них їздить транспорт. А відповідно коріння трави себе добре там почуває, воно без впливу деформацій, які є гнітючими для рослин. І тому вони залишаються такими зеленими.

    • Лайк 1
  5. Тарасе, доброго дня!

    Підскажіть, будь-ласка, що це за покриття (через яке травичка росте) біля і під навісом для авто? (повідомлення №84), там де жип стоїть .

    дякую!

     

    То є німецькі газонні решітки TTE, www.ecoparkovka.com.ua/

    • Лайк 2
  6. огорожу на другому поверсі плануєте?

     

    Так звичайно є в планах найшвидших.

    Є багато варіантів, ще раз треба все передумати і пересіяти, щоб зупинитись на одному. А так ще і не було нагальної потреби для огородження

  7. шикарна хатинка!!! А чи можна взнати(побачити) що на першому поверсі? І ще - відкоси, які зроблені з підвіконь, прямі(рівні) чи мають розширення внутр приміщення? На сьогодняшній день є огородження другого світу і драбинних пройомів?

     

    На першому поверсі - майстерня кравця (вона і як гостьова), гардеробна, хол, душова. Фото не виставляю бо поки ще не дороблено як заплановано там все.

    Відкоси прямі без розширень всередину. На сьогодні ні драбина ні другий світло не огороджено. Не стачило часу, щоб тим зайнятись і потреби.

  8. если брать доски 4500 длиной то как можно на первом этаже такую высоту получить? или обрезки от первого этажа шли на второй?

     

    Висота каркасної рами стіни 2350 але стойка 2250, так як плюс по 50 мм верхня і нижня дошка

  9. поделитесь какими материалами (вид/размеры дерева, покрытие) выполняли настил терассы :good:

     

    Використав заготовку на підлогову дошку з сосни, шириною здається 100мм. Покривав аж через рік - лянним маслом Ремерс (колір-горіх)

    Монтаж - цвяхами зверху.

    • Лайк 2
  10. Всё хотел спросить а какая высота потолка у вас на этажах? Какой длины был лес и как он расчитывался максимально без отходов? Ещё какая общая площадь внешних стен?

     

    На першому висота - 2350, на другому - 2230, третій - від 2150 до 2450. Причина таких висот розміщення, зонування кімнат і присутністю двохсвітного простору.

    Дерево брав двох довжин 4500 і 6000. Планував використовувати ліс тільки 4500 - але на той момент не було достатньо тому використовував і 6000, що також виявилось - добре.

    На висоту приміщень і габарити в плані якраз і впливало економічне використання лісу.

    Площа поверхонь покритих металом біля 340 м2 - всі стіни і дахи.

     

    d9f4ca28a85a.jpg

    9d33b4691d71.jpg

    9769424f2444.jpg

    • Лайк 4
  11. Тарас, приятно удивлен Вашим домом :)

    Очень интересны несколько моментов в процессе постройки:

    1) Вы делали песчано-щебенчатую подушку под домом - что она дает?

    2) Не пугает ли Вас возможное наличие грызунов в подполье с учетом того что у Вас там только ОСБ и утеплитель? Может стоит профнастилом обшить дополнительно?

    3) Зашивать сбоку цоколь собираетесь в перспективе?

    4) Какая толщина стены у Вас? Просто не заметил на страницах отчета процесс прокладки тепло и электро коммуникаций? Если у Вас стандартный пирог ОСБ-утеплитель-ОСБ то вы прокладывая кабель и трубы надрезали и сверлили стойки и частично жертвовали утеплителем?

    Просто в следующем году собираюсь тоже каркасник строить, правда в скандинавском стиле как дачи у Татьяны5, и прочитав Ваш отчет понял что если все грамотно просчитать и спланировать - то можно все постоить собственными силами не прибегая к подрядчикам! В этом году планирую посмотреть стройки Надежды в Ясногородке, Татьяны5 в Жукине и наверное к Вам в гости напрошусь на осмотр, чай с канфэтками и консультации :D

     

    Приїзджайте в гості, іван чай з медом чекає)

    1) подушки як такої не було. просто перед початком монтування каркасу ми з батьком копали приямок для скважини, і грунтом вийнятим вирішили вирівняти основу під будинком, а так як там глибше пішла дуже масляниста глина ми її потім присипали піском і щебнем щоб в процесі монтування основи каркасу глина не прилипала до чобіт). і на майбутнє що там можна було більш менш чисто лазити під будинком. Зараз в мене там так званий склад утворився.

    2) гризунів не чекаю). там простір майже 0,5 м який сквозить і є туди доступ. - Їм там не дуже добре, думаю. осб щільно зашито. ну і саме головне в нас є строго навчений солдат чорний хвостатий - який всюди їх ганаяє).

    3) зашивати не планую в майбутньому, зараз частину заклав дровами і непоганий такий цоколь вийшов естетично)

    4) каркас з 200х50, так сверлили і підрізали стойки для прокладки комунікацій. той час не дуже був задокументований на форумі - в мене було мало часу узвязку з роботою, робили комікації люди яким довяряю.

    а пиріг стіни такий з середини на зовні:

    -осб

    -пароізоляція

    -стойки каркасу 200, 2 слої по 100 базальтової вати.

    -супердифузійна мембрана

    -рейки по стойкам каркасу - утворюють вентзазор. знизу і зверху прикритий мілкою сіткою нержавіючою.

    -осб монтоване цвяхами 90 через рейки до стоек каркасу ( плюс проклеювали ПВА)

    -фальцева покрівля, фасад

  12. Тарас дайте хоть новіх фоток, у меня под осень опять непреодолимое желание строить но пока есть преграді. ну пока просто интересно как же у вас в этом домике жизнь протекает))

     

    Вибачте,

    Фото сьогодні зроблю якщо сонечко буде)

    Готуємся до зими)

    Встановив ИБП на циркуляційний насос, то тепер система працює без електроенергії. Взяв невеликий генератор для екстренних випадків.

    Мілких і не мілких доробок ще дуже багато, при натхненні займаюсь ними. Зараз більше робота займає часу.

    Під осінь у всіх активізується бажання будувати.

    Бажаю щоб ваші перешкоди забрала зима і разом з природою почати будувати з весною.

     

    Добавлено через 1 час 55 минут

    Тарас дайте хоть новіх фоток, у меня под осень опять непреодолимое желание строить но пока есть преграді. ну пока просто интересно как же у вас в этом домике жизнь протекает))

     

    a53fc2d6875f.jpg

    2d9d8384b402.jpg

    bfc56a5b6377.jpg

    5079a78aab84.jpg

    df7eb51518bd.jpg

    7c360d300c13.jpg

    79cbd94b5396.jpg

    cbc9370b9cb0.jpg

    2161ab47b71c.jpg

    • Лайк 43
  13. А то что пена гигроскопична ничё? дырки в трубе видели через каждых 10 см? что будет с этой пеной через 2-5 лет?

    а мышы? точе ничё?

    насчёт самотёка не знаю...как-то колхозно и в понятие современного дома не вписывается...

    насчёт самрег кабеля, что в нём такого жирного? вы знаете его стоимость на этот кусочек? а если верить вашим преположениям что пены "хватит", то тогда этот кабель никогда не включится, но зато на всякий случай он там есть...

     

    Добавлено через 7 минут

     

     

    я тоже не про дачу говорю...

    вы лыжи любите? я зимой уезжаю на неделю-две кататься...а эта зима показала что если бы мне пришлось откапывать приямок скважины от снега, я бы умер :) и так замахался расчищать вьезд и дорожки...а тут ещё откопать скважину чтобы слить воду...:o

    не,:beer: я за самрег...

     

    Хороше рішення, також буду так вирішувати певно коли "грім гримне". )

  14. Меня этот момент очень интересует,т.к сам планирую делать аналогично, но что то стремает меня, 200-250 мм пены мне кажется не спасут, особенно если не будет тока воды день-два в минус 20

    В 2010 если память не изменяет, в лютые холода 25-30 гр очень много людей отписывалось, что замерзла вводная труба в топочных за ночь, у кого она была возле наружной стены, и это в газоблочных домах, может пока не поздно разобрать (всунть) саморег. Кабель?

     

    Дякую за пораду, можливо і прийдеться придумавати з кабелем, коли "обпечусь". В моїй ситуації це не дача - тобто я постійно тут проживаю, а якщо і буду відсутній тривало, то перед тим злию воду в приямку скважини.

     

    Добавлено через 2 минуты

    200мм пены - это больше метра грунта при аналогичном теплосопротивлении. Так что спасут. Кабель сильно жирно, проще сделать самотек - обратную трубу и чтобы по капле обратно в скважину падало. Насос будет включаться раз в 2-3 часа и вода не застынет.

    Згідний, дякую

     

    Добавлено через 23 минуты

    схематично виглядає так , фото не маю, на той момент був дуже зайнятий по роботі, коли друзі сантехніки мені робили цей вузол. 8c88c07b1421.jpg

  15. Дом клёвый !

    Подскажите, как организован вход коммуникаций в дом, особенно вода интересует

    Как и чем утеплена, есть ли самрег кабель, не порвет ее в -20 скажем за неделю пока вас нет в доме? И каналья тоже интересует, не обмерзает?

    Спасибо

     

    Вхід зроблений у каналіз трубі 350 або 400 а в ній посередині 50 або 100, простір між нимим утеплено піною по всьому обєму (на фото видно отвори через які закачували піну). А вже в середній трубі пущено труба водопровідна і труба в якій кабель насоса. Заглиблено таку проходку на глибину біля 1 м, а далі до приямка вже просто на глибині.

    Каналізаційна труба ніяк не утеплена.

    Минула зима няких несподіванок не зробила, хоча будинок не залишався на тиждень без жителів, тому сказати точно не зможу, можливо ця зима дасть змогу зробити такий експеримент.

    cbea098dd391.jpg

    • Лайк 1
  16. Уе 1 кв.м чи куе всього?

     

    куе всього

     

    Добавлено через 25 минут

    Тарас, а можно вопрос по этому фото? [ATTACH]306193[/ATTACH] Что за агрегат установлен слева? И вы довольны им? Я так понимаю что в зимнее время используете как альтернативный источник обогрева и в случае отсутствия э/э для разогрева воды-еды?

     

    то пічка камін з водяною сорочкою EdilKamin Aqua, ним задоволений, він працює в системі опалення і значно економить роботу електрокотла. Цієї зими без каміна (в нас все електричне, приготування, вода) то нагорало максимально десь 45кв, коли протоплював каміном, то було 16 кв.

    Так там можна і їду розігрівати, лише ще потрібно автономну систему для роботи насоса змонтувати (упс, генератор), так як без електрики система закипить.

    В 2012 році в чернівецькому епіцентрі взяв за 9 тис грн

    f3be2fdf498e.jpg

    • Лайк 5
  17. А можно детали строительства? Какую сумму нужно иметь для такого проекта? И сколько стоит его поддерживать? Спасибо

     

    Фундамент -стрічковий

    Стіни, дах -метал оцинковка 1.1 мм по технології безкаркасної споруди. Виглядає це як фальцева касета з великим ребром. Ця технологія дозволяє поєднати дві функції - це статичну стабільність конструкції і функція покрівлі.

    3.Утеплення зсередини - напиляємий ППУ товщиною 100мм.

    Утеплення підлоги 100 -150мм ПСБ35. Підлога влаштована по трамбованій пісчано-щебеневій подушці. Перегородки всередині - метал каркас ощитий ОСБ.

    Опалення основного обєму повітряне за допомогою зовнішнього руфтопа CF GAS100? Який виконує три функції опалення кондиціонування і вентиляцію. Опалення зони роздягалок за допомогою котла 2 контурно 12кв.

     

    В спортзалі влаштовано сквош і бадмінтонне поле, кладові зони, сауна, зона глядачів, дві роздягалки з душевими, св. Розміри споруди - грубо 17х17 висота 8,5.

     

    Обійшлася споруда з усім наповненням включаючи меблі, і разом з ландшафтними роботами в 250уе .

     

    По експлуатація зараз мені цифри не відомі, але стосовно опалення то цієї зими велися роботи і для обігріву цього обєму вистачало однієї 5кв дуйки, яка працювала не постійно, щоб тримати температуру 17

    • Лайк 2
  18. Тарас, замечательный дом у Вас получился. Ваш проект вызывает желание все бросить и построить такой же или подобный. Спасибо за публикации. Хотелось бы увидеть новые фото.

     

    Дякую, що вам подобається

    на днях зробив каркас сходів

    8901776c9f49.jpg

    • Лайк 6
  19. tar-as, какие ощущения в доме в жаркие дни?

    Как вы наносили рисунок на металл?

     

    Кондиціонера не потрібно), так і простояв усе літо не замонтованим,

    Відкриваю верхні вікна для провітрювання і притіняю внутрішніми тканинними ролетами вікна що виходять на ПдЗх.

    Була думка з минулого року, що буде дуже жарко - бо не було ще вікон, а отвори були закриті плівкою,( і здається ще було не утеплено) то була така парілка.

     

    Рисунок зроблений як наклейка з Оракалу. Вектор у корелі потім порізка на плотері

    • Лайк 3
×
×
  • Створити...