Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

NataF

Пользователи
  • Публікації

    34
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем NataF

  1. В 12.09.2022 в 19:57, URAGAN сказал:

    Осінні гортензіі

     

    Вітаю, мрію про подібний сад з гортензіями, з такою ж кольоровою гамою. Підкажіть, будь ласка, які це сорти.

    І, я правильно, зрозуміла, ви займаєтесь їх розведенням?

  2. 19 часов назад, ЯД сказал:

    а как и чем гидроизоляция была? 

    изначально я задумывал после постройки и крыши начать с гидры балконов, типа на плиту полимерную изоляцию (типа эпоксидки, хз как правильно), потом рулонную, утепление стяжка - плитка. может над утеплением или после стяжки еще раз какой-то гидрой.

    Я правда пока не смотрел темы именно по балконам, но бассейн таким образом (без утепления) подвале гаража получилось)) случайно

    Конкретно по матеріалах не скажу - але все купували в Пропеллера, за рекомендаціями його технологів. Можливо конкретно у нас ще причина у розташуванні балкона на південній стороні - дуже великі перепади температури і постійне розширення металевих відливів роблять свою справу, поступово підриваючи плитку, те ж стосується металопластикових балконних дверей. Ну і не відкидаємо варіант неправильного монтування огорожі на балконі. Тобто безліч нюансів, які важко врахувати.

    П.С. У мами теж відкритий балкон (під яким немає житлового приміщення) і плитка тримається мертво роками. Тому і особливо боляче констатувати проблеми з нашим балконом над еркером з новомодними матеріалами

  3. Знову про балкон:

    у нас аналогічний проект з балконом над еркером, будинок збудований 10 років тому. Так от - я належу до тих людей, які після 10 років практичного проживання вам кажуть - у жодному разі НЕ робіть балкон. Не пригадую скільки разів ми ремонтували/перекладали плитку на ньому, поправляли капельники з різноманітними модними гідроізоляціями. Результату вистачає на кілька років і потім все знову повторюється. В результаті таки почала протікати вода в еркер. Минулого літа в черговий раз зірвали плитку зовсім, замазали балкон супергідроізоляцією.

    Можливий менш проблемний варіант балкона - коли він накритий зверху і з боків. Але тоді фасон і відчуття не ті вже звичайно. І так - на нього практично ніхто ніколи не виходить. Розумію вашу любов до балкона у квартирі, у самої категоричне несприйнятта засклених балконів і обв'язкова умова для квартири - їх наявність, бажано двох і великих. Проте в будинку зовсім інший стиль життя, який зводить до мінімуму використання балкона. 

    • Лайк 4
  4. Погоджуюсь з попереднім постом щодо чайників Бош. Особистий досвід - надпозитивний - жодних протікань чи поломок мінімум 5 років (далі не користувалася, бо завжди хочеться чогось нового. На одному після 10 років лише відлетіла кришка). Основна умова - збірка на заводі Словенії.

  5. Рідко пишу відгуки. Але цього разу не можу змовчати))

    Я - працююча мама трьох дітей, яка протягом трьох останніх років користувалася сушильною машиною, а тепер у мене її нестало (переїзд на іншу квартиру).

    Отже, відчуваю себе реально як без рук. Сотні шкарпеток, десятки одиниць білизни і постелі майже щодня, гори звичайного одягу - все це я тепер вимушена вивішувати на звичайну дротяну сушку, на якій нічого не сохне в осінньо/весняний період затяжних дощів... Моя квартира тепер приреченна на постійну декорацію у вигляді двох сушок з одягом. Про зайву кількість витраченого часу на розвішування тих речей/носіння їх туди-сюди по квартирі навіть не хочу згадувати!

    Отже, якщо ви цінуєте свій час і комфорт - сушильна машина для вас, особливо у великій родині.

    П.С. Користувалася звичайною машиною Горенє і спочатку також не дуже була задоволена нею, поки не обрала для себе оптимальні режими.

     

    і ще практичні аспекти:

    - сушильна машина (тобто можливість швидко висушити речі) дозволяє вам мати меншу кількість речей/білизни/рушників;

    - значна кількість речей не потребує прасування або легше прасується (у машині розбиваються складки після віджиму), особливо якщо їх одразу скласти теплими;

    - махрові речі з сушки виходять м'якими і пухнастими (без додавання спеціальних добавок);

    - пухові речі - як нові, пух добре висушується, розбивається після скомкання у пралці

     

    Потрібно бути готовим до того, що речі напевно швидше зношуються. Але чи настільки це важливо для дитячих шкарпеток/трусів, а також рушників, які прослужать не 5, а 4 роки. Звичайно шовк/кашемір у машині ніхто не сушить

  6. я проектую будинки. кожний випадок був особливий тому що різні задачі, різні ділянки, різні умови. все треба в індивідуальному порядку розглядати.

    одне помітів, що коли є два місця рекреації то гарно )

    Додам плюс 1 до цього посту. До такого рішення прийшли шляхом власного емпіричного досвіду. У нас основна тераса на півночі - ідеальне місце для ховання від спеки влітку. Проте навесні і восени хочеться поніжитись на сонечку - тому на південній стороні після першого року проживання поставили столик з лавочками. Добре що було місце)

    • Лайк 2
  7. Особисто довгий час на орендованій квартирі користувалася варіантом, коли варочна поверхня нижче рівня основної столешні (як на фото Max 13). Спочатку не зрозуміла задуму дизайнера (це був саме дизайнерський, а не вимушений крок), проте на практиці оцінила всю зручність: на плиті переважно стоять високі кастрюлі і занижена поверхня якраз дозволяє на комфортному рівні тримати руки, помішувати, дотягуватися до задніх комфорок. Особливо це актуально для осіб середнього і нижче середнього зросту.

    Це мій особистий практичний досвід, нікому на нав"язую. Однак хотіла б показати, що низька варочна поверхня - це не так критично.

     

    Щодо низько розташованої мийки - не знаю, не пробувала))

    • Лайк 1
  8. Шановні експерти,

     

    прошу поради стосовно укладки паркету. Паркет (розмір 70*3500*220) має клеїтись на рівну бетонну поверхню першого поверху будинку (пиріг підлоги - чорнова стяжка-гідроізоляція-10 см пінопласту-чистова стяжка-вирівнююча суміш) на клей Bona R848. Наскільки необхідна у даному випадку додаткова гідроізоляція стяжки (за умови її належної вологості)?

     

    І хто може запропонувати приємну ціну на зазначений клей?

     

    П.С. Я не є прихильником укладки паркету на фанеру

     

    дякую

  9. Потрібен гіпсокартон і відповідні комплектуючі для монтажу стелі. Всі стелі однорівневі. План приміщень в додатку (всі приміщення, крім 1-7).

     

    Доставка - с.Підгірці, Обухівського р-ну.

     

    Пропозиції прохання надсилати в приватні повідомлення.

    ТП Подгорцы3.pdf

  10. Ещё один заказик. Как всегда, всё "под ключ"

     

    Приятные заказчики, и в результате моей работы - красивые битые перила:)

    Tzs0QMck9t0.jpg

    44Umif3ML3A.jpg

     

    Доброго дня!

    Озвучте, будь-ласка, актуальну ціну на такі перила (як на останньому фото). Погонаж - 18 метрів.

     

    Дякую

  11. Ось це воно. Звернула увагу на ці панелі в одному з магазинів за кордоном. Як на мене, дійсно виглядає цікаво (це - якісний пластик).

     

    www.koziol-shop.de/en/Partition+Oxygen+transparent+green.html

    • Лайк 2
  12. Шановні спеціалісти по меблях, зорієнтуйте, будь-ласка, чи реально виготовити таку тумбу в Києві за такі ж (чи менші :) ) гроші:www.ikea.com/it/it/catalog/products/50226191/#/80226199.

    Чи не варто ускладнювати завдання і придбати її безпосередньо в Ікеї?

     

    Наперед вдячна за консультацію

  13. Особисто знаходилась в такій ситуації (тільки з квартирою): перебування за кордоном протягом кількох років та здача квартири. Тому підтримую варіант з орендою та людиною, яка може підстрахувати на випадок поломок та забирати орендну плату.

    З власного досвіду можу сказати - орендарі у нас були пристойні люди, які залишили в нормальному стані житло навіть за наявності двох дітей (звичайно з урахуванням нормального зносу).

    За ціною не гналась, здавала дешевше ринкової. Хороший брокер ще на етапі дзвінків фільтрувала потенційних орендарів.

    Моя логіка так ж, як уже висловлювалось - за отримані гроші оренди протягом 3-х років можна зробити досить непоганий ремонт. Будь-яке житло старіє, навіть, якщо в ньому ніхто на проживає. На мою думку, у випадку будинку, втрати від пустування можуть значно перевищити шкоду, спричинену орендарями

    • Лайк 1
  14. Потрібен загальний комплекс матеріалів для утеплення та штукатурки фасаду, у т.ч.:

    ширина пінопласту - 20 см (плотность 35), акрілова фасадна штукатурка (короїд або барашек, розмір зерна мінімальний, колір - жовтий) + усі відповідні комплектуючі.

     

    Загальна площа фасаду - близько 200 кв.м.

     

    Доставка - с.Підгірці, Обухівський р-н

     

    Матеріали потрібні після 10 серпня

     

    Прошу відразу вказувати терміни поставки та спосіб оплати/замовлення (передоплати).

     

    Наразі є можливість спілкування лише через інтернет

  15. В мене подібний спір з родичами на предмет встановлення решіток на вікна приватного будинку. Я - категоричний противник цього. Ну не хочу я жити все життя за гратами, любуватись через них природними пейзажем за вікном!

    Мій аргумент: усі погоджуються, що грати захищаюсь лише від аклгоголіків/підлітків/хуліганів. Навіть якщо вони розіб"ють вікно і заберуть в домі мікрохвильовку, максимум телевізор, то нехай ними подавляться. Купимо нові, але за гратами все життя в очікуванні можливого пограбування я жити категорично відмовляюсь!

    • Лайк 4
  16. Я жил в домах семей со средним достатком в Бельгии, в Италии, в Хорватии и в Швейцарии. Могу выложить несколько фото - интерьеры связаны с местными материалами (в Италии мрамора много, есть карьеры, потому и полы мраморные, в Швейцарии много дерева в интерьере), очень практичны и максимально рациональны (особенно это заметил у бельгийцев).

     

    У зв"язку з характером роботи більшість часу проживаю за кордоном, в Європі (будуюсь в Україні). Бачила велику кількість квартир/будинків людей середнього і вище середнього рівня достатку. Можу підтвердити, що для них характерна виняткова простота інтер"єрів, до оформлення яких не залучаються дизайнери. У людей відсутня хвороблива потреба (як у нас) до прикрашання свого житла, основний акцент - на функціональності.

    Дизайнерські проекти - це привілея особливо заможних людей, кільксть дизайнерів - незрівняно менша, у порівнянні з Україною.

    • Лайк 1
  17. Розміри у додатку.

     

    Вимоги (те, що змогла сформулювати для себе, прочитавши відповідну тему форуму):

    - однокамерний склопакет з і-склом;

    - профіль 5-камерний, білий (без ламінації);

    - фурнітура Мако (ціна звичайної і противзломної);

    - на всі вікна, що відкриваються - протимоскітні сітки;

    - система зимового провітрювання;

    - відливи (глибина 15 см);

    - доставка (20 км по Обухівській трасі);

    - монтаж.

     

    Цікавить середня цінова категорія (але не в ущерб якості). Якщо у Вас будуть інші варіанти профілей/склопакетів/фурнітури - готова вислухати обгрунтовані пропозиції.

     

    Орієнтовний термін виготовлення замовлення.

     

    Пропозиції прошу надсилати електронну пошту: fiyalka@hotmail.com

    _окна.pdf_.pdf

  18. Не зовсім в тему, але не хочу створювати нову.

     

    Ситуація у нас наступна: землю купили в с.Підгірці в 2008 р., новий акт не оформляли; в нотаріуса в червні ц.р. забрали вже старий, який був оформлений в 2007 р.

     

    Здали в Обухівський держкомзем документи на проставлення штампу про зміну власника, але нам їх повернули з такою відповіддю: відмітку поставити не можемо, бо "... була вилучена технічна документація за 2007 рік із землеустрою згідно протоколу виїмки №27 від 03.12.2007 року Васильківським ВБОЗ УБОЗ ГУ МВС України в Київській області."

     

    Короче, відправили нас в Васильківський ВБОЗ (який знаходиться в Обухові), але там не відповідає телефон, двері наглухо закриті.

     

    Порадьте як нам діяти в такій ситуації, куди ще йти, що робити, бо ми зайшли в глухий кут

     

    Наперед вдячна за допомогу(особливо Архітектору :) )

  19. Походу скидка не спасет односельчанина )))

    Уже нашел намного дешевле )) Но спасибо за беспокойство!

     

     

    А не поділитесь контактами, де дешевше? В нас така ж ситуація. Плануємо ЦПЧ Браас. Коли побачила ціни на комплектуючі, ледве не втратила свідомість :o.

     

    Буду дуже вдячна:beer:

  20. Настав час перекривати дах, ось такий www.archon.com.ua/proekt_doma/TYMIANEK/m41c958c633a7a.

     

    Порекомендуйте, будь-ласка, бригаду/запропонуйте свої послуги в ососбистий ящик (з обов"язковим вказанням вартості робіт).

     

    Об"єм робіт - стропильна система, обрешітка, гідробар"єр, ЦПЧ Браас.

    місце розташування - Обухівський район

     

    Дякую

  21. Шукаю бригаду на фундамент - монолітний ленточний.

    Місце розташування - Обухівський р-н.

    Орієнтовний початок будівництва - кінець квітня.

     

    Обов"язково прошу вказувати вартість основних робіт (можна в особистий ящик), від якої будемо відштовхуватись!

     

    У разі позитивного досвіду співпраці, можливе продовження роботи по подальшому будівництві будинку.

     

    Звичайно буду дуже вдячна досвідченим форумчанам за контакти будівельників, з якими працювали :)

  22. О! А де в Підгірцях?! Можливо, сусіди?! :beer:

     

    дорозі Глеваха-Обухів, вул.Межигірська, біля військової частини.

     

    Я довго і уважно спостерігаю за вашою будовою - повчально. Плюс складаю список питань, які буду вам задавати перед і в ході будівництва :rolleyes:

     

    А ви де?

  23. Я прошел этот путь сам, да и работа моя очень тесно связана с Обуховским и Васильковским районами была.

     

    Сельсовет ничего за разрешение не брал, СЭС делают это бесплатно, как и пожарники (и даже, например, если стройка в Подгорцах, где они считают нет возможности обеспечить быстрый приезд пожарной машины - все равно денег не стоит никаких - проверено).

    Я не говорил, что стройпаспорт это весь пакет документов. Я получил (ал): стройпаспорт, согласование проекта, разрешение ГАСКа (строк строительства больше двух лет, хотя они на словах рассказывали, что только год).

    Пока нет изменений в нормативке на этот счет - то это все их личные инициативы.

     

    А о вводе в эксплуатацию я ничего в своем посте не говорил.

     

    PS: речь о том, что перед тем как нести кому-то какие-то деньги за якобы решение сложного вопроса, надо самому пойти и прояснить ситуацию. За время работы и своей стройки (бумажной ее части) разного видал - иногда люди платят за такое, что диву даешься. Но если человеку хочется заплатить, то вопросов нет.

     

    А скажіть, будь-ласка, з чого починати і куди йти (в якомі порядку) для отримання доволу на будівництво. І перелік необхідних докумнетів.

     

    Дякую. (хочемо будуватись і Підгірцях, майже сусіди :))

×
×
  • Створити...