Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

фірман

Пользователи
  • Публікації

    69
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем фірман

  1. Прийшов час до фасаду (дерево-клінкер-штукатурка в плані).

     

    На пробу покрив кусок модрини ось цим гівенцем і залишив її на південній стороні.

     

    За пару місяців колір ок, але вийшла смола, маленькими кульками.

     

    Тепер от думаю - ну ок, смола так смола, на око майже не видно. Але ж через якийсь час прийдеться покривати заново аби поновити красу а там вже смола. Чистити 140 м2 від смоли? Що практики підкажуть?

     

    Хочеться дерево але трохи страшно з практичної сторони.

  2. І того - залишив на добу вікно в режимі провітрювання на другому поверсі (приміщення 1, температура на вулиці дозволила). Проєм вікна десь 900х900, стояло на ухил, притік більше ніж будь-кому треба. Витяжки прикрив на половину (канал десь 160х80).

     

    Перетік був по під двері (щілина 820х7).

     

    В результаті у всіх кімнатах зранку воздух без запаху але і без відчуття "морозної свіжості". Температура в приміщеннях не змінилась суттєво (може на 1 градус), котел за добу взяв газу не ціліх 3 куби (в тому числі на підігрів бойлера, більшість приміщень прогріваються сонцем до ~23 тепер). Думаю для будинку якраз той мінімум що треба. В холі звичайно було "морозно і свіжо" - градусів 18 певно :)

     

    На "око" прикинув що обмін був десь 20м3 на кімнату. Тоді виходить що 200-250м3 на цілий будинок - з головою. Треба більше - відкриваємо двері.

     

    Тепер спробую організувати тимчасовий контрольований притік через трубу. Візьму пару анемостатів, гофру, моторчик і гляну що вийде.

  3. Тиск на улице зимой всегда больше, чем в отапливаемом доме. :)

     

    Додамо в рівняння температуру, переведом тиск в попугаї (температура і тиск) і будемо порівнювати? Думаю якщо згадати шкільну фізику то формулу для попугаїв можна знайти :)

     

    Главное - не переборщить. :) Свежий воздух с улицы априори "полезнее" прошедшего через фильтры и "перемолотого" вентиляторами. Жить в противогазе можно, но недолго, хотя при этом бум дышать чуть-ли не стерильным воздухом. :D

     

    :beer:

     

    Як не пропаде натхнення і все таки щось корисне зроблю (а вже таки почав) то відпишусь тут як все було.

  4. Воздухообмен должен быть небольшим и постоянным, а не тока зранку. :)

    Начните с малого, поставьте окна в режим микропроветривания.

     

    Таки почну експериментувати - з вікнами, січеннями витяжок. Ще візьму моторчик, трохи гофри і просимулюю механічний притік. А далі вирішу куди рухатись - буде така собі забавка :)

     

    Крутить каждый день возможно придется по началу, пока не получите требуемый микроклимат. Ну и в сильные морозы трохи "поджать".

    Помиркуйте, по какому алгоритму и по показаниям каких датчиков должен молотить моторчик.

     

    Думаю привязка мала б бути до забортної температури і температури в приміщенні як базових речей. Відповідно до температур моторчик міг би працювати або в режимі провітрювання час-від-часу-зовсім-чуть-чуть (якщо холодно на вулиці і/або в приміщенні або дежурному режимі коли всі в Карпатах) або постійної вентиляцій з зміною притоку в залежності від температури на вулиці (холодно на вулиці - притік невеликий, тепло - максимальний). До речі, якщо притік буде, але 0.5 від розходу (для прикладу) - знову канали між собою будуть тягатись хто кого розверне?

     

    Можна оптимізуватись - керувати витяжним каналом відповідно до рівню СО2 + моніторити різницю тиску на вулиці і в приміщенні, зменшуючи притік при зростанні внутрішнього тиску (перекриванні витяжних каналів).

     

    Маю на столі пару контролерів які можу запрограмувати під такі речі, велику уяву і чуть натхнення - міг би і зробити щось схоже. Але певно вийти дешевше і надійніше купити готовий контролер для вентиляції :)

     

    Считаем напр. для 250м3/ч и средней температуре за отопительный период 0 гр.

    250м3/ч*1,2кг/м3*1кДж*20(гр.С)=1,66 кВт/ч

    1,66* 24 часа = 40 кВт/ч, что в переводе на газ 5 кубов в сутки. За весь ОП (180 дней) - 900 кубов газа тока на вентиляцию.

     

    Как Вам такой расклад ? :D

     

    Ще одна причина подумати як заробляти більше працюючи менше :)

     

    Є питання пріоритетів. Кисень і вода базові потреби організму. Тут треба межу правильно поставити - де економія а де маразм.

     

    До речі - а оті провітрювання відкриванням вікон-дверей що практикуються у випадку відсутньої притічної вентиляці з халявним підігрівом - вони хіба дешевші? Думаю що вони б були навіть дорожчі якби не лень і жадність провітрювачів :)

     

    Звідси висновок - притік потрібен. Він і так є. І підігрів не бесплатний. Різниця в об'ємі притоку, стабільності притоку і зусиллях які вимагаються для роботи притоку (втикнути в розетку моторчик чи підняти дупу і відкрити вікна-двері).

  5. И какой тогда сенс изобретать велосипед. :)

    Ставите приточные клапаны, лишние вытяжные каналы затыкаете. Получаете вентиляцию не зависящую от электричества, практически не требующую обслуживания и ремонта.

    Летом факт работать не будет, но летом в загородном доме люди обычно живут с открытыми окнами.

    4-5 КИВов в конечном итоге выйдут дешевле механического притока с воздуховодами и фильтрами. Ставить клапаны возможно даж по наведенной красоте.

     

    Погоджусь - один з адекватних варіантів.

     

    Просто квартирное проживание оставило свой отпечаток на многих, и они по инерции думают, что 3-4 человека, также как и в квартире способны "передышать" весь воздух в Доме.

     

    В мене спальні на 2-ому поверсі. 70м2 * 2.6 - як квартира. Нас 2 дорослих + 4 дітей. Зранку хочу притічну вентиляцію - застій воздуху.

     

    Я Вам честно скажу, чем становишься старше, тем меньше хочется возиться с обслуживанием всяких примочек. Поставите фильтры/вентиляторы и пр. - появится перспектива быть заложником этого хоз-ва до пенсии.

     

    Тут питання в тому що більше до душі - раз на рік пів дня поколупатись в центральній вентиляції, може навіть чужими руками, чи кожен день "по чуть-чуть" крутити притік - то захолодно, то задушно, то хтось забув їх прикрити коли поїхали всією сім'єю на лижі в гори-Карпати, до прикладу.

     

    Хреново. :D Скорость воздуха даж в 200 трубе будет более 2м/с.

    Скорость более 0,2 м/с человек чувствует как сквозняк.

     

    Тоді потрібно з десяток 200мм дирок аби забезпечити тих 250 кубів притоку на одному поверсі? Або "розпилити" притік, щоб не був концентрованим.

     

    Виходячи з того що набори "на квартиру/будинок 450м3" продають з 6 каналами, ймовірно розрахованими з очікуваної максимальної кількості приміщень де буде притік, і січенням явно менше 200мм то думаю притік більше 0.2м/с не є фатальний. Хоча це спекуляція - судячи з кратності воздухообміну 0.5 яку рекомендують продавці рекуператорів то може і вийде в них близько 0.2м/с.

     

    На вашу думку, скільки притічних дирок варто було б зробити? 2-3 на першому і 1-2 на другому поверхах при січенні 150мм? Припустимо що кратність обміну 1.0 (450м3 на будинок) - розрахунково-теоретична, 0.5 скоріше за все буде реальна (підберу шляхом винюхування побічних запахів з ранку).

  6. Для начала, я просто изложу мысли, таксать вслух, но учитывайте то, что я не сторонник, скорее всего даж противник механической вентиляции в частном доме.

    ВоПчем в случае чего , спишите на тараканы в моей голове. :D

     

    Спілкуватись з тараканами людини яка знає що таке вентиляція це правильно - знаю по свої предметній області :)

     

    Газифицированные помещения по умолчанию требуют естественной вентиляции (ЕВ). При наличии вытяжных каналов с ЕВ и даж механического притока (моторчики) все это прокатывает "на ура".

    В разе отсутствия каналов на вытяжку (коих не видно на малюнках :) ) городить механический приток нет смысла. Нет вытяжки - нет вентиляции.

    При организации механической вытяжки (без ЕВ) газовщики не дадут Вам газ. "Подружить" механику с ЕВ за разумные деньги не удалось пока никому. :)

     

    В котельній є витяжний канал, в кількості багато штук (в тому числі канал для ТТ працював як канал для витяжки поки я йому діру не заткнув). Котел модний, димохід коаксіальний, смокче і видуває сам. Більше того - від котла то тих приміщень де планую вентилювати є 2-є дверей, мало не герметичних. Тому вплив на котел ніякий, та і котел вже 2-ий сезон палить - газовщики не проти, виявилось що все в нормі.

     

    Кроме того механич. вентиляция предполагает прокладку воздуховодов не такого уж и маленького диаметра, что в свою очередь тянет снижение уровня потолков. Какое будет состояние воздуховодов лет через пять пока не обсуждаем. :)

     

    Пониження рівня потолків в тех. приміщеннях мене не хвилює ніразу - авто не проти, котел з пралькою обіцяли працювати і далі. Павучок посунеться :)

     

    Это есть по факту или планируется?

    Каждый канал нужно "кормить" воздухом, а при нынешних ценах на "овес" - данная затея конкретно скажется на кошельке при эксплуатации.

     

    Витяжні канали є по факту в кожному приміщення за винятком 1, 2, 3 та 7 на першому поверсі та 1 на другому. В кухні цілих 2.

     

    Иначе каналы "договорятся" меж собой кому тянуть, а кому подавать воздух. В итоге получите обратную тягу из каналов по случайному закону, скорее всего на нижнем этаже. Т.е. нужно чуть уменьшить "хотелки", согласно простому правилу - вытяжка из "грязных" помещений, приток в "чистые" (жилые).

     

    А вони і домовлись - я на початках заткнув був пару аби розбити альянс. Тепер є натхнення - хочу відкрити всі витяжні канали, розміром січення підрегулювати розхід в кожному приміщенні (канали місцями ну чи не 160х160) і дати їм прихід аби вони один одного не "розганяли" і не обертали тягу в зворотню сторону.

     

    Можна би було і зменшити кілкість каналів витяжних до класичної схеми але тоді, як мені виглядає, є проблема з організаціє притоку - він повинен бути в тих кімнатах де нема витяжних каналів і текти повітря має в сторону сан. вузлів. Там притік (централізований) реалізувати нереально - прийдется рухати гарні потолки і стіни. Хіба децентралізований - вікна пиляти, клапани вставляти :(

     

    В тому варіанті, про який я думав, притік буде в приміщення без каналів, перетік чистого воздуху в інші приміщення з каналами і звідти на вулицю.

     

    Как правило подогрев приточного воздуха всегда закладывался на систему отопления.

    При желании очень просто посчитать отдельно, нужно лишь две вводных - воздухообмен в м3/ч и разность температур.

     

    П.С. Если все же очень хочется все передовое и дорогое (моторчики, рекуператоры, фильтры и т.п.), нужно обратиться в любую проектную организацию по вентиляции, потому как в рамках форума, и не видя рабочего проекта никто ничего конкретного не скажет. :beer:

     

    Суть не в модних речах - суть в свіжому повітрі. Мені подобається просинатись в спальні де свіжий воздух а не субстанція придатна для травлі тараканів. Ось тому і зацікавив притік. + централізований притік дає можливість контролювати подачу і поставити фільтр, аби труби за років 5 були чистіші.

     

    Доречі - якщо адекватно міняти фільтри, скажімо G3-4, то що там в трубах буде?

     

    Контори, які продають модні речі як правило зацікавлені в чемоданах грошей для обміну. І коли хочеш щось просте і ніразу не модне то в них стояк пропадає. Інші люди які дійсно щось знають в тій сфері проектують великі об'єкти а маленькі їм не цікаво (або мені не цікаво платити кошти як за проект вентиляції мавзолею). Це в загальному проблема в Україні - хочу пляшку пива а мені хочуть або Мартель продати або показуть на кран з водою. Вмруть но пива не продадуть :)

     

    Так все таки - як людина буде відчувати 200м3-250м3/год з труби 150-200мм - це дискомфорт? чи +- адекватно? При t 16-17C. Питання вроді на пляшку пива :)

     

    P.S.

    Якщо б ставив щось модне то напевно таке. Але то треба в будинку проектувати вентиляцію до будівництва а не після фарбування стін.

    • Лайк 2
  7. ...

     

    Судячи з вашого профілю на форумі - вентиляція таки ваш профіль :)

     

    Поки читаю всі поради які вже давались - прикинете чи є шанси в мої затії бути корисною? Чи в звязку з "централізацією" притоків, буде відчутній рух воздуху і буде некомфортно? Грубо 200-250м3 на поверх, по одній дірі 150-200мм на поверх - як би не тягнуло по капронах... Що ваш досвід каже?

  8. Дом уже есть или пока все тока в розовых очках? :)

    Чем отапливать собираетесь?

     

    Та ви шо дядьку, це ж так складно збудувати :lol:

     

    Ну якщо що то фотка прикріплена.

     

    І того - з початку.

     

    Будинок таки є :) І стіни таки під фінішем в жилих приміщеннях. В технічних - можна все, там легко поправити. Тому і вирішив завести притік через технічні приміщення в холи (приміщення 2 на першому поверсі, 1 - на другому) - вирізати акуратні дирки зі сторони технічних приміщень не пошкодивши все навкруги більш ніж реально.

     

    Як варіант, на першому поверсі воздуховід можна прокласти через шафу і вивести крізь бокову стінку - тоді воно буде +- в центрі жилої зони першого поверху.

     

    Опалення - газ, теплоносій вода.

    IMG_20150918_185404.thumb.jpg.2facf8407d7bdbd680d24158565d9af2.jpg

  9. Є такий будинок.

     

    Планування таке:

    planas_1.jpg

    planas_2.jpg

     

    Майже в кожному приміщенні витяжний канал.

     

    Хочу зробити притічну вентиляцію для приміщень 1-8 на першому поверсі та 1-6 на другому. Каналів звісно нема :)

     

    Загальна площа вентильованих приміщень ~165м2, об'єм 445м3.

     

    Думаю встановити притічний блок на горищі (2 поверх, приміщення 7) або в гаражі (1 поверх, приміщення 12).

     

    Далі вивести канали в холах на першому поверсі (приміщення 2) і на другому поверсі (приміщення 1) через суміжні стіни.

     

    На витяжні канали поставити регульовані решітки і підрегулювати розхід до "адекватного".

     

    Припускаю що Вентс ВПА-200 або аналога на притік буде достатньо.

     

    Що цікавить:

    1) чи буде така схема працювати без якихось великих проблем? Наприклад - міні-торнадо/"сквозняк" в районі притоку?

    2) яке реальне споживання електрики на підігрів? +-

    3) хтось таке робив? може поділитись досвідом?

  10. Ви пайову участь платили? Вона не прив'язана до вартості будинку.

    Я так розумію, що в сільраді не зійшлися кількість будинків, прийнятих в експлуатацію з кількістю внесених пайових внесків. Типу фінансове порушення. Але ви тут ні до чого,у разі, якщо ви не співробітник сільради :)

    Наслідки посилання одні - всі зроблять вигляд, що листа не існувало. З сторони фінінспекції такі питання - перевищення повноважень, оскільки ви не входите до кола тих осіб, які вони мають право перевіряти.

     

    Перший раз чую про пай. Ділянку купив. Обтяжень на ділянку нема. Ділянка для будівництва (перевів під будівничцтво попередній власник). В сільраді не працював ні разу, і напевно не буду :)

     

    А от попередній власник міг бути якимось чином і пов'язаний з сільрадою - дуже вже вони йому допомагали з документами.

     

    Я так розумію випадок типу такого www.dkrs.gov.ua/kru/uk/publish/article/115774

    • Лайк 1
  11. ого... у меня когда-то что-то похожее было (оочень давно), я тупо в игнор отправил так и не поняв "а шо це було".

     

    судя по всему претензия к сильраде, а вы типа под раздачу попали.

    Информируйте что было дальше, интересно. От нашей власти, особенно от налоговой все что угодно можно ожидать, в свете реформ так сказать и борьбы с теневой экономикой.

     

    Без проблем - відпишусь тут в темі.

     

    Добавлено через 4 минуты

    Пошлите их в лес.. Налоговая просто проводит проверку сел.рады и хочет эту работу выполнить вашими руками. Вся информация для них доступна через реестры - надо только ее запросить. А оценочную вы сделать не в состоянии - во первых не уточнено какая именно оценка нужна, во вторых - это платная услуга для вас (по запросу фин.огргана - бесплатно), в третьих - оценка делается ТОЛЬКО лицензированными оценщиками. В общем - П1, п.2.

     

    А які наслідки може мати відсилка "в ліс"?

  12. 1. Це робота с. ради(орган місцевого самоврядування) ст.40 ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності".

    2. Якщо Ваш індивідуальний будинок до 300 м2, папірець в напрямку п. 1 і 2.

     

    До 300 м2 звичайно.

     

    Просто дивно що від мене хтось вимагає якийсь папірець який я в принципі незнаю де брати (кшоторис) і як його малювати.

     

    І дістало що кожен при владі хоче якогось папірця невідомо на яких підставах.

  13. Випадково знайшов на почті такий папірець, адресований мені (звичайний лист - не рекомендований, без повідомлень, без описів).

     

    Ото думаю що з тим робити:

    1) в мусор, так як без повідемлень-підписів

    2) в мусор, так як я не сільрада і фізична особа а п 11 ст 10 як я розумію відноситься тільки до юр. осіб чи підпріємців

    3) надіслати копії. правда кошторису нема так як будівництво по буд. паспорту було, господарським способом. що замість нього?

     

    Чи є інші варіанти? Хто взагалі стикався з такими речами?

    Letter.thumb.jpg.78f0f9cce777fe4391bf5792289381e7.jpg

  14. У меня уже есть 5 фасадов с дерева где использовался подобный крепеж.

    Одному 7 лет, второму 5, третьему 4, одному 3 и одному год после монтажа. На всех все стоит без проблем!

     

    Забыл, еще и банька у родителей, которую мы так же делали в 2001-м году.

     

    Может "заговорено", но все стоит нормально:flag1:

     

    А чем покрыто это дерево и как часто нужно оновлять с южной/западной стороны?

  15. А що це за фотка. Можливо е бiльше iнформацii по данному фасаду?

     

    Фотка з розряду "десь далеко в прибалтиці". Більше інформації нема :(

     

    Проект www.archdivizija.lt/ru/povtornye-proekty-domov/gile-2.html.

     

    Ще є готові будинки www.archdivizija.lt/ru/individualnye-proekty/.

  16. Якщо дивитись в бік штучного замінника дерева, то краще використовувати фіброцементні панелі, Цедар наприклад. Вони дешевші за кроноспановські панелі та й більше довіри викликають.

    Правда за таку ціну я краще весь фасад зроблю під цеглу ;)

    Сосну обрізну в літку я брав по 1200 грн за куб. Рейсмус і час в мене є, тому сосна самий прийнятний варіант. Можна ще сосну дубом замінити, але не впевнений що це щось дасть. Правильно оброблена соснова дошка на венельованому фасаді простоїть років 50, а може і довше. На мій вік хватить. Головна проблема, це оновлювання фасада через 3-5 років. естетика тут грає не останню роль :)

    Штукатурку планую класти на ЕППС або мінвату, тому що стіни не ідеально рівні, та й з часом з`являються мікро тріщинки. Тому питання стикування штукатурки з деревом мене не хвилює. Потрібно тільки підібрати товщину утеплювача.

     

    Сосна думаю буде правильний варіант.

     

    По товщині утеплювача - прикинув для себе що під штукатурку піде 10см мін. вати, під дошку - від 5см (треба ще обрешітку для вентиляції, сильно залежить від товщини дошки і наявності нетипових товщин мін. вати і цін на ней).

     

    Як займетесь фасадом то пам'ятайте за фото - цікаво :) Мені це певно трохи більше часу займе. Фасад хочеться ось такий 6162d4c2743d.jpg

     

    Ну і +клінкерна плитка.

    • Лайк 3
  17. Через дебілів, які робили технічний паспорт, Ви отримали приз - підвал не може бути самобудом. Нікуди його не вписуйте. В загальну площу підвал не входить. Але якщо на шляху реєстрації знайдеться розумна людина, то заставлять змінити технічний паспорт.

     

    А в чому проблема? Погріб під частиною будинку, площа в тех. паспорті вказана, в загальну не входить, вхід позначений.

  18. Уточнение по 7 пункту. Где "Загальна площа нежитлових будівель об'єкта" нужно указывать только площадь "споруд", а не нежилой площади дома.

     

    Хочу уточнить по пункту 7.

     

    Если у меня на участке только 1 дом, в 2 этажа, 100м общей площади, 40м жилой, 60 нежилой и погреб в 20м под домом (фактически подвал но прошел как погреб) который в общую площадь не входит то как этот пункт заполнить?

     

    Как 2 этажа, 100м общей, 40 жилой, 60 нежилой в табличку и в строке

    "Загальна площа нежитлових будівель об'єкта" указать 60м (нежилая площадь дома)? или 80 (60 +20 погреб)? или 20 (только погреб)? или 0?

  19. И вам доброе!

    Фасад хотелось бы сделать как на визуализации .... но слишком много НО.

    1. Использование дерева на фасаде. Термодерево дорого. А сосна/дуб не понятно как себя поведут. Но предполагаю не на много хуже. Просто красить на высоте 7-8 метров не очень удобно :o

     

    Можна зробити на основі www.kronospan-hpl.pl/ru/produkty/elewacje/krono-siding/ або www.kronospan-hpl.pl/ru/produkty/elewacje/kronoplan-color/ (текстура під дерево, розмір плитки "під дошку").

     

    В живу бачив на фасаді "Кумпель" на Черновола що у Львові - виглядає гарно. Спілкувався з виробником. Кажуть ціна 55-60 євро за квадрат 6мм ламінату. Обіцяють що вигоряти не буде і обслуговування не треба.

     

    Питав у прибалтів як вони роблять схожі фасади - кажуть що за допомогою звичайних хвойних, оброблених захисною хімією.

     

    Як для мене варіант з сосни/смереки першого сорту був би адекватний - ціна десь в районі 10уо за м2 + хімія. Прикинув ціну тікурілли в епіцентрі - щось близько 300уо на 100м2. Ну і монтаж, покраска. Виглядає не дорого. Якщо судити по деревяних вікнах то вони до підмальовування витримують 5-7 років. Тобто треба буде закладати оновлення одним шаром раз 3-5 років. Тікурілла обіцяє набагато довший час до поновлення але я б перестрахувався з цим.

     

    Доречі, яким чином плануєте вирішити проблему з попаданням штукатурки і дерева в одну площину?

    • Лайк 1
×
×
  • Створити...