Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

olkin

Пользователи
  • Публікації

    1
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем olkin

  1. Я працюю в РЕСі, й безпосередньо займаюся цими питаннями тому

    відповім, як повинно бути за законом і як є (принаймні в нас):

    1. Отримати тимчасові ТУ на будівництво (десь 200 грн).

    2. Виконати ці ТУ, а саме придбати та встановити щит обліку згідно ТУ, та оплатити послуги підключення (десь 150-200 грн+лічильник)

    3. Побудувати будинок.

    4. Отримати в РЕСі ТУ на підключення будинку (десь 200)

    Вимоги ТУ можуть бути різні, в залежності від того що просите і що є, якщо у Вас по вулиці нема 3 фаз, а Ви їх попросите-тянути Вам і за Ваш рахунок, у нас без проблем дають 3 кВт на 1 фазу і 5 на 3 фази, якщо просять більше-оплачують заміну автомата на ТП, якщо дуже більше (більше 20 кВт) то ТП або заміна трансформатора на потужніший.

    5. Виконати вимоги ТУ.

    6. У Вас повинен бути проект електропостачання, де Ви його візьмете, я не знаю. Якщо Ви купували нормальний проект будинку-там повинна бути така частина, якщо ні-то шукайте хто зробе, РЕС не робе !!! Скільки це коштуватиме я не знаю, це роблять приватні фірми і ціни там - як домовишся.

    7. У Вас повиннен бути документ, який підтверджує, що проводку в будинку робила фірма, що має таку ліцензію і копія цієї ліцензії.

    Скільки це коштуватиме я не знаю, це роблять приватні фірми і ціни там - як домовишся.

    8. Для оформлення акта допуску Вам потрібно виконати ТУ та надати вищезгадані документи, якщо у Вас 3 фази -протоколи на контур.

    9. Плата за приєднання - відмінена

    (ссылка устарела)

    ніякі тисячі за приєднання в обленерго Вам платити не потрібно.

    10. Оформивши акт допуску укладаєте договір на електропостачання,і під кінець Ви маєте оплатити послуги підключення (десь 200 грн) і все.

    Відносно підземного вводу-по новим правилам не можна, виключення-якщо по вулиці нема повітряної лінії і опор.

    Саме такі зараз норми та галузеві інструкції стосовно підключення нових та реконструйованих ел.установок.

    Тепер конкретно по Вашому питанню:

    1. Підставну опору ставить звісно потрібно, оскільки без неї провід буде провисати і його просто обірвуть. Це буде у Вас в ТУ. Хто й за скільки її поставе-вирішувати Вам, по закону-фірма має мати ліцензію, можете замовити цю послугу в РЕС, можете в іншій організації. Якщо поставите самі кустарним методом-може впасти разом з монтером що на неї виліз-а це кримінал, і Вам не буде на кого послатися.

    2. Якщо опора не стандартна (6 гранна зі звуженням до верху)-це виключно для освітлення вулиць, її не підключать так як такі опори обслуговуються лише з вишок (на неї в когтях не вилізеш).

    Взагалі то опори ЛЕП - з повторним заземленням, РЕМ не має справу з тролейбусами, тому не знаю чи є воно там, але думаю, що нема (там дещо інші лінії). Тому якщо Ви її поставите-то порушите правила саме Ви, і тоді вже домовляйтесь за скільки не помітять цього, хоча може й дійсно не помітять:).

    3. Контейнер з лічильником повісять де захочете.

    4. Nobel писав про варіант з розрахунком по встановленій потужності-у нас це не практикують (хоча правилами передбачено), та й Вам не вигідно, працював чи ні а плати.

    Оце напевно і все.

    Кому що не зрозуміло-питайте, з радістю відповім.

     

     

     

     

    скажіть будь ласка.В нас будинок де гараж під ним,але сам будинок не побудований а просто дерев"янна коробка стоїть,а гараж під ним нормальний вже.як підвести туди елетрику?стовб є зразу біля будинку.Дякую.Якщо можна то пошагово.Будинок знаходиться в котеджному районі в місті.

×
×
  • Створити...