Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

serg0152

Пользователи
  • Публікації

    31
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем serg0152

  1. Ви про куби газу? Якби мав газовий котел, то спалив би 500 кубів?

     

     

    Там ще треба відняти бойлер, електроплиту, я забув, а недавно таки протестував і можу сміливо віднімати десь 700-800 квт. Бойлер особливо багато бере. Тому 25 квт на м2 або 25/м2/9.3=2.68 м3 або спалив 400 кубів газу.

     

    У мене бойлер на 300 л , в холостому режимі бере 2 куба в сутки .. це при включеній рециркуляції раз на годину. Загалом будинок 250 метрів бере 350 кубів газу за січень. в будинку від 20 до 22 градусів , кому як подобається і без різних панелей)))

  2. Добрый день.

     

    А кто-то может подсказать, а как обстоит ситуация с сервисом Jotul в Украине. А то есть куча продавцов, но привезти вермекулитовые вставки под заказ это оказывается очень сложно. И все упирается в вопрос "А где вы камин покупали, вот туда и идите." В общем, лопнула одна вермикулитовая вставка и ее нужно заменить, может кто-то знает вменяемый сервис по Jotul

     

    детали нужны 129934 Brennplate , venstre Burn plate, left Vermiculite; 129935 Brennplate høyre Burn plate right Vermiculite; 129936 Brennplate, bak Burn plate, rear Vermiculite

     

    На жаль вони всі такі .. слегка, ухи переїли, і зробити з тим нічого не можна ( варіант спалити не підходить) . якщо топка неофіційна - то тільки шукати у тих хто возить всіру.

  3. Спасибо за ответ но керамоблоки больших размеров не рассматриваю, но я так и не понял по нормам для юга Украины необходимо делать утепление данных стен или можно обойтись без него

     

    все треба рахувати. вам же платити за энергоносії, ті хто розробляв норми - робили їх швидше за все по мінімуму. знову ж таки все то мусить бути в комплексі - якшо утеплені стіни - то теплі вікна і дах і підлога як мінімум , бо щось одне нема сенсу - вилетить в іншу дирку

  4. Прошло много времени от начала создания темы.

    Прошу прокомментировать довольны ли вы системой ? За сколько отбилась и т.п.

    Спасибо!

     

    напевно довольним можна бути коли вона відібьється та почне приносити чистий дохід))) але непогано так за 1 рік 20% в валюті отримати ...

  5. Пока все съедаем сами. Если не потреблять энергию с панелей, окупаемость около 7 лет. Если подключить второй участок, будет уже веселее.

     

    ось тут чітко написав - якщо не споживати то 7 років ..

    • Лайк 1
  6. а вы не потребляете вообще?

    и вам вся установка обошлась в 15 тыс?

     

    ну в принципі не споживаю - йде будова , за 10 міс споживання світиться 170 квт. все обійшлося дешевше трохи десь 13600

    • Лайк 2
  7. Пока все съедаем сами. Если не потреблять энергию с панелей, окупаемость около 7 лет. Если подключить второй участок, будет уже веселее.

     

     

    шось слабенько виходить .. у мене станція працює з 26 січня цього року , на 1.11 виробила 15254 квт при встановлених 16200 і інверторі 15 квт - вже майже 20% вартості відбилося ...

    • Лайк 2
  8. Под задатком, это хорошо, значит могу высказать свои мысли. Пара знакомых влож/ш/ились в квартиры у моря, в идеальных местах у пляжей, в частности, в Болгарии и Хорватии. Пару лет ездили сами, пока не посчитали цену такого отдыха. Пытались сдать - за нормальные деньги дурных нет. Продать можно за половину потрпченного. Предлагали мне за 10 евро в день, что при оплаченной коммуналке и интернете выглядит практически бесплатно, я посчитал полную цену отдыха и понял, что даже бесплатно не надо.

    Господа, есть кто, кто снимает квартиру в Болгарии, тратит на дорогу 4 дня с гостиницей по пути, питается за деньги в кафе, и покупает всё то, что в Турции включено? Сколько вам это всё стоит? Ибо в моих подсчетах, это дороже, чем пакетник...

    можу сказати Вам що на любий відпочинок є попит. на дорогу нікто не тратить вже 4 дні .. з чернівців виїзд о 10 вечора на машині , в 10-11 ранку вже на сонячному березі . які до біса готелі?. іжа ? .. ну тут досить умовно - інколи вже і омари надоїдають, вартість харчування у тій же болгаріі копійчана. за 300-400 евро проста людина може поїхати на 8-10 днів відпочити.. нащо ії та Турція? а багато людей літати боїться ну і купа інших факторів. нам на західній що в затоку 900-1000 км що на сонячний беріг, вартість проживання / харчування +- однакова , але вгадайте з одного разу де сервіс краще ? при тій же вартості. :beer::beer::beer:

    • Лайк 2
  9. Доброго времени суток. Нужен отзыв по данной вате

    www.rockwool.ua/product/frontrock-max-e-ua/

    Вата имеет 2 плотности частично 150-я плотность а частично 80-я.

    Отделка фасада по вате - клинкерная плитка.

    ________________________________________

    В качестве альтернативы, рассматриваю Paroc Lineo 15

    ________________________________________

     

    Спасибо.

    Я в листопаді робив фронтроком фасад, що можно сказати? Та поки що нічого , там ще не живу, але взимку навіть за цих морозів температура нижче 0 не падала, я клав 15 см , зараз буду починати робити фініш фасаду - десь за місяць буде результат. Які ще питання цікавлять?

    • Лайк 1
  10. Крыша 270кв.м, простейшая двухскатка над мансардным этажом.

    Высота в коньке - 9м.

    Керамика Браас.

    Интересует стоимость работ.

    Фирма, поставляющая крышу предлагает "под ключ" 420грн/кв.м

    Работы все расписаны в погонных метрах "устройство...."

    Но в целом получается 420грн. кв.м.

    Лес будет уже обработан пропиткой.

    мені робили літом 2017 р з Браасу топаз : стропілка мембрани та кераміка по 240 грн кв м , то без підшиви та водостоків, утеплення - проста двухскатка площа 250 кв м , зараз спитав кажуть ціна 300 грн...

  11. Сперва хотел возразить насчет стоимости электрокотла, потом зашел на пару сайтов и передумал. Видимо давно не проверял их стоимость.

     

    В целом посчитано правильно.

    Единственное что вызывает некоторые сомнения это результат расчета теплопотерь.

    Я бы еще учел расходы на:

    - ежегодное сервисное обслуживание в каждом из вариантов

    - регламентированную производителем замену узлов или рабочих жидкостей (пропиленгликоль в зондах)

    - ежегодное подорожание энергоносителей

     

    Угадать через сколько что поломается очень сложно, поэтому в расчете проще не учитывать.

     

    Ну и сравнивайте функционал, который вам предлагают продавцы решений.

    Погодозависимое регулирование, возможность приготовления ГВС, расписания суточно-недельные и т.д.

     

    Также я бы проверил возможность перехода вашего СТ на 2-х зонный тариф. Тогда картина может сильно поменяться, и окажется что проще поставить электрокотел и не терзать себя сомнениями.

    Сейчас популярна тема в ночное время слегка перегревать полы, чтобы днем котел по возможности не использовался. Это помогает существенно сэкономить, хотя я не сторонник такого способа.

     

    Ну и так чтобы вам было еще сложнее принять решение подкину еще один вариант - воздушный тепловой насос.

    Чтобы производители грунтовых тепловых насосов не сильно возмущались, я принял сезонный СОР 2,5.

     

    Сделал график, чтобы было нагляднее. Учитывал ежегодное подорожание энергоносителей на 5%.

    Исходники во вложении, можно поиграться расчетами.

    Дуже цікавий файл - я собі сів погрався розрахунками і ось що побачив кніцевий висновок дуже залежить від коєф річного подорожчання ))) і тут закладено доже велику похибку . пояснюю - так єнергія дорожчає це безумовно і в грн це подорожчання дуже суттєве , але якщо подивитьсь у привьязці до валюти до нема подорожчання більше ніж у 2 рази за 20 років , хоча той же газ подорожчав в 4 рази у валюті з 0.06 дол у 2006 році (0.315 грн на 1 січня 2007 року - курс десь коло 5 )

    світло у той же час коштувало 0.243 грн за квт або 0.05 долл

    зараз світло 0.06 -здорожчання 20% за 10 років газ 6.8 - або 0.24 долл в 4 рази.. якщо взяти за основу що вартість квт у нас наближається до світових цін , а газ був соціально занижений - і вже в майбутньому не буде так дорожчати - то можно зробити висновок - що газ світло у найближці 10 років подорожчають не більше ніж на 20-30 % . І це дає річний коєф здорожчання лише 1.03 ( приблизно)

    якщо у наведену таблицю підставити 1.03 то результат трохи інший ))) і не в пользу ГТН , а якщо просто порахувати інвестиційну вартість грошей то у ГТН грунтового все дуже сумно ..

    • Лайк 1
  12. ИМХО:

    1. Один совмещенный санузел на 4 спальни - катастрофически мало.

    2. Второй этаж без санузла - очень спорно.

    3. Лестница с забежными ступенями - неудобно и опасно. Ее в принципе можно заменить на лестницу с площадкой, если повернуть на 90 градусов, место позволяет.

    4. Двери в спальни и на кухню необязательно открывать в коридор.

    5. За счет разворота лестницы можно увеличить спальню на втором этаже.

    рішив дати свої коменти -

    1 1 санувузел може і не мало коли вдома нікого нема .. але зранку коли 4 людини встають - то зявляється вузьке місце

    2 у кулькаповерховому будинку треба санвузел на кожний поверх

    зараз сестра живе з туалетом на 2 поверсі - та це капец ... особливо після гарної вечері йти на 2-й поверх .. ну і коли у хати 12 чоловік ... ну самі розумієте черга постіна ..

    3 сходи - вони можутьстати барьером між поверхами .. це по молодості так здається - що норм .. але у 50 і більше років для вас другий поверх може перестати існувати.

    замість великої кімнати на 2 му поверсі я б зробив 2 спальні, та додав би санвузел з ванною ...

    • Лайк 1
  13. Чому Ви питаєте про це у мене? Тут купа продавців йотулу, вони краще знають.

     

    Вибачаюсь - просто Ви там шось радили - і відповідно пішло Вам у відповідь

    Ті кто краще знають принципові такі сидять і знижок від РРЦ не дають. але є і інші принципи - у мене наприклад - не купувати ніколи по звичайній (для всіх ) ціні. просто за 150 евро різниці ліньки їхати до Польщі

  14. 7 квт

    Відсутній акт, немає інформації. В грудні всі "зелені" квт були використані на підігрів приміщення.

    Це помилка. Спочатку вираховувалися показники лічильника, а далі кінцевий результат. При цьому суми вірні.

    Робили знайомі по цінам "для своїх". Всі витрати актуальні на достовірні.

    ну то дуже і дуже непогано!

    враховуючи , що "Станция запущена 19 августа 2016 года" і в минулому серпні сгенеровано 392 квтч , то маючи ще липень та 18 днів серпня в запасі - то десь 1500 квтч буде за повний рік - що дає вже 13 % ;) плюсом ще власне споживання - то матимем цифру у тих же 7 000 квтч ... або 15 % річних . Вітаю! )

  15. Сьогодні мав натхнення - підбив статистику генерації-споживання по СЕС.

     

    Станція окуплена на 10% із серпня 2016.

     

    docs.google.com/spreadsheets/d/1DpgZnYZaK8-v83Yc9gF9EUfokfduAvszh4kks5VMnBo/edit#gid=0

     

    Вивчайте, приймайте рішення.

    Доброго дня

    вивчив - э пару питаннь

    1 у вас 6.5 квт станція ще чи вже 10?

    2 чому в грудні 0 ?

    3 Серпень так розумію був старт ( з того що причитав ) то чому виробництво у жовтні та листопаді ( колі день йде до мінімуму ) набагато більще ніж у квітні травні та тим більше червні !??? чи десь помилка ?

    4 де такий дешевий монтаж?)

  16. Насмотревшись начитавшись и приняв рекомендации продавцов (Керамея) кирпича 2NF , решили отказаться от клея ( Баумит термомёртель 050) и делать тёплый раствор самостоятельно.

    изначально планировали пропорцию :

     

    Кто работал с 2НФ какие у вас были "расклады" по раствору?

    С таким расходом вообще может идти речь о "тёплом шве" ? это ж сплошной мостик холода ... Может я ошибаюсь ?

     

    не мучался теплым раствором изначально - так как закрывать буду 15 см ваты

    по расходу раствора тяжело сказать

    у меня на 55000 блока и 25000 рядового пошло 17 тонн цемента и 120 тонн песка

    • Лайк 2
  17. К вопросу о зеленом тарифе.

     

    У нас бастуют сотрудники облэнерго - люди не получали зарплату уже по 4 месяца; говорят, старые владельцы выводили деньги с предприятия через подставные компании.

     

    В результате платежи по актам не осуществляются уже больше 40 дней. Акты приема-передачи подписываются, но средств никто не перечисляет.

     

    Учитывайте эти риски, если проектируете свою станцию.

    получается теперь интересный процесс- не население должно государству за свет - а государство населению , а какие пункты в договоре касательно задержки оплаты ? пеня , какой срок , когда решите подавать на них в суд ?)

    • Лайк 1
  18. Сегодня получил очень мощное подтверждение, что отказ от газа и установка теплового насоса - правильное решение.

     

    К тому же и срок окупаемости сокращается.

     

    biz.liga.net/all/tek/stati/3636455-dvoynoy-schet-kak-vyrastet-tsena-gaza-dlya-40-ukraintsev.htm

     

    Я йду у тому ж напрямку, але напрягає момент - якщо з газом вдасться то через пів року введуть абонплату за єлектрику в залежності від потужності і пофіг всім , що при 15 квт підключенні ти споживаєш 300 квт в міс ... потім за воду .. потім ще за шось )))

    • Лайк 2
  19. А как можно подать отчет за полтора года, если отчет сдается раз в год?

     

    Дивляться книгу доходів та витрат, в мене був рух лиш з липня 2016 року - зразу сказали що треба мін рік і відправили))) от дебіли формалісти. Кажу давайте оцінимо іншими методами платоспроможність позичальника , всім пофіг)

  20. а мені сьогодні відмовили і у Ощаді і газ банку

    виявляєтся у нас підприємці це погані люди , якщо від звичайної людини вимагають довідку про доходи за 6 міс , від пенсіонера за 3 міс , то підприємець мусить подати звіт за останній рік !! у ощаді та 1.5 роки у газбанку .. отака країна.

    маємо , що якщо людина стала підприємцем на протязі менше року - то отримати кредит не може і все. - цу є ознака діскрімінації ? і чим я відрізняюся від іншого работяги ? крім того що він на когось працює , а я на себе .

    :evil:

  21. Нет возможности улучшить теплоизоляцию.

     

    Добавлено через 6 минут

     

    Не могли бы посоветовать что-то более конкретное по моделям хотя бы? Я и тему создал,т.к.глаза разбегаются...

     

    Я три роки тому стояв перед таким же питанням, майже в тих же умовах, поставив 2 зубодана на офіс 70 кв м, які взимку його гріють, влітку охолоджують, повітря грію і тому що нема змоги змонтувати систему опалення , і ще маю обмеження по потужності світла. Тож довелося вкладатися в гроші, але зараз той офіс в споживає в січні до 800 квт світла ( сюди входить і світло на офіс, компи, принтери і тд + опалення,) все вже працюэ 3 роки , ніби норм. Вранці прийшли о 8 увімкнули і через 20 хв можно працювати якщо потужні морози. Якщо біля нуля то в офісі і так десь 15 градусів - майже зразу , поки каву чай попьють то і вперед. Модель розраховуйте від своіх тепловтрат візьміть за основу скільки спалюють зараз конвектори в міс пора***те необхідну потужність і вперед. Я ось на особняк собі шукаю підібрав 11 квт модель.

×
×
  • Створити...