Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

IrinaZ_73

Пользователи
  • Публікації

    7
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем IrinaZ_73

  1. Всім день добрий.

    Плануємо точковий трап з сухим затвором просто в підлогу Gappo G81050. Це має бути душ нечастого користування, основне це ванна поряд. Приватний будинок, одноповерховий, 2 людини за 50 років. В ванній кімнаті буде тепла підлога, але не впритул до трапу.

    Чи вистачить такого? sunprice.com.ua/gappo-g81050-dushevoj-trap-latunnyj-hrom-100-100 В описі пишуть 30л/хв (тобто 0,5л/с), а в коментарях тут прочитала, що бажано не менше 0,7л/с. Лєйка душу звичайна, не "тропічна".

    Дякую заздалегідь за пораду!

  2. 16 часов назад, Фрай сказал:

    Та я просто не розумію як викинути стільки грошей на панелі і не купити «нормальний» інвертор?
    30 квт це на сьогодні приблизно 15000$ тільки за панелі

    втім, кожному своє, всім дякую за ази, вчусь. )

    Коли був "бум" по станціях під ЗТ для приватних домогосподарств, всі в основному намагались придбати обладнання подешевше, щоб швидше його окупити і заробити коштів на ЗТ. Мережевий інвертор коштує знааачно дешевше, за гібридний. Ну і як відмітили вже у коментарях, зазвичай світло не зникало і потреби не було робити станції з акумуляторами (бо акумулятори у вартості станції займають від 30% і це змінний елемент, який з часом потребує заміни). Да і вартість кВт*г від Укренерго для звичайних споживачів все ще не настільки висока))

    А от для бізнес-споживачів вартість енергії висока і з Нового року стане ще більшою у 2 рази. ЗТ для "юріков" вже не вигідний фактично з 2020 р. Актуальними для них є сонячні станції під компенсацію власного споживання. Це коли вдень підприємство споживає енергію сонця, вночі чи в похмурі години - енергію з загальної мережі. Саме в нинішніх умовах в плюсі є ті компанії, котрі ще й акумулятори в таку систему додали

    • Лайк 4
  3. В 12.12.2022 в 13:47, Фрай сказал:

    Живу у тихому місці, у ліжку чути як летить шахед або йшли ракети, вночі чую навіть роботу котла на першому поверсі.

    Змушений був викинути станцію та вкинути глибиний насос аби не заважало.

    Сказали, що інвертор шумить при навантаженні, що пищить по різним причинам і звук не вилончити.

    Друге питання про зайву енергію від сонця, куди вона піде якщо нема струму у мережі?

    Тоді якщо такий чутливий сон, мусите для інвертора шукати/робити інше приміщення сухе і без значних перепадів температур, бо зазвичай тільки мережеві інвертори мають високий ІР, що дозволяє без проблем використовувати його в умовах вулиці. Гібридні (резервні, автономні) інвертори ще й з не дорогих лінійок зазвичай мають бути в приміщенні. Якщо інвертор помістити у шафу з відносною звукоізоляцією, то обов'язково мають бути зазори між стінками і примусова вентиляція.

    Розмір сонячного поля зазвичай розраховують по найгірших показниках погодних сезонних умов (на грудень місяць) з врахуванням потреб (на що має йти живлення). З цього обирають компромісне рішення, бо зайве поле сонячних панелей влітку буде працювати в пусту, якщо не має можливості зливати енергію в зовнішню мережу, як вище писав yur43, а акумулятори вже заряджені

    • Лайк 1
  4. 18 часов назад, Фрай сказал:

    Если он будет за стенкой то я почую? Сильно буде дошкуляти?

    казали, що ще й сигнализуе ((

    В мене Ахіома 3кВт у сусідній кімнаті (все без дверей). Кулер фоново працює без навантаження майже нечутно, більше шумить, коли інвертор реально працює. Пищить разово, коли зникає/з'являється світло. Пищить часто, коли навантаження завелике або занизький заряд акумулятора. І це все в київській квартирі, де все від електрики.

    Мені шум і сигнали інвертора не заважають. За сигналами орієнтуємось в якому ми режимі живемо - економному чи суперекономному)) Після обстрілу 23.11 майже 2 доби були на акумі (ємність 5кВт*г), як раз його вистачило, допоки не з'явилось світло.

    Можете питати - досвід роботи з сонячними станціями (резервними, під ЗТ, під компенсацію) з 2010 року;)

    Як писала вище allanek, зі своїми клієнтами ми спілкуємось і підтримуємо стосунки і забагато часу після роботи у них (якщо шо, з allanek не знайомі)), але її дописи в цьоу пості дуже близькі по духу)

    • Лайк 1
    • Дякую 1
  5. Вітаю. Вам все вірно знатоки сказали - інвертор має бути з "чистою синусоїдою", щоб мати можливість співпрацювати з двигуном насосу (є ще інвертори з модифікованою синусоїдою - їх не можна поєднувати з двигунами). Другий момент, на який потрібно звернути увагу - пусковий струм вашого насосу. Інвертор за своїми характеристиками має це витримати, інакше піде в захист 

    • Лайк 1
×
×
  • Створити...