Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

MikolaUltimus

Пользователи
  • Публікації

    12
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем MikolaUltimus

  1. геотекстиль це вологопроникний матеріал! а мембрана - гідроізоляція! це різні речі, навіщо геотекстиль під фундаментом? його завдання відвести воду зверху, від дощу, зливи, снігу.

     

    Якщо питання до мене!? Я розумію між ними різницю, тому й виконуватимуть вони в мене різні функції. В даному випадку, мені потрібен геотекстиль для відмежування піску від щебня, який, в свою чергу, потрібен для відмежування води (дренаж), яка буде проникати з піску до дна плити. А також додаткові функції, це, наприклад, додаткова жорсткість під шаром щебня, завдяки жорсткості геотекстиля, а також функція того ж дренажу. Мембрана буде на щебні і буде виконувати свою пряму функцію - гідроізоляцію. Спочатку буде утримувати цементне молочко при заливці фундаменту, а потім стримувати вологу із грунту.

     

    Чесно, поки писав, сам подумав, чи не занадто такий функціонал!? Ось чому я й створив дану тему з питанням, щоб побільше отримати думок та вирішити.

     

    Дуже дякую за відповіді! Буду радий ще думкам по цьому випадку.

  2. Доброго дня!

    Тепер питання стосовно матеріалів, а саме:

    1. Геотекстиль Mizol Typar SF 27

    2. Мембрана Шиповидная геомембрана Изолит STA, щільність 450

     

    Чи є в кого практика з цими матеріалами, чи може так порекомендуєте щось, це стосовно теми вище?

     

    Дуже дякую!

  3. Если Вы хотите сформировать под домом дренажный резервуар или слой отсечки капиллярной влаги, то геотекстиль под щебень в помощь. Он позволит сохранить нужную толщину слоя щебня.

     

    Дякую Вам за відповідь! Я думаю, саме для відсічки капілярної вологи з піску. А який правильно зробити шар щебня? Гідроізоляцію ложити прямо на щебінь? Дякую!

  4. Дуже дякую за відповідь!

     

    поверху щебень слоями по 20 см. с вибротрамбованием

    Якщо все ж таки робити подушку, то достатньо буде 20см. щебня? Які розміри фракції щебня приблизно потрібно? І чи потрібно потім на щебінь трамбувати знову пісок? Якщо робити підготовку, то він, мені так здається піде весь в щебінь!?

     

    Добавлено через 5 минут

    Поскольку котлован отрыт вручную и на дне котлована песок в естественном состоянии (не распушенный), можно обойтись и без щебеночной подушки.

     

    А якщо не робити подушки то підготовку лити прямо на геотекстиль? Чи тільки після трамбовки по верху піску?

     

    Планую ще гідроізоляцію в два шари, тому думаю, що цементне молочко буде ізольоване нею!?

     

    Дякую!

  5. Доброго дня!

    Допоможіть, будь ласка, порадою, як правильно зробити.

     

    Отже, зараз я на стадії вирівнювання котловану під цоколь - підвал, який буде стояти на монолітній плиті 0,25м. Виникло дуже термінове питання по облаштуванню подушки.

     

    Коротко вхідні дані про майбутню будівлю: два поверхи і мансарда. Розмір 4,5 х 9,3 м. Перший поверх, він же цоколь (нульовий поверх), на більшу половину під землею. Повністю моноліт, але може бути перекриття ще з панелі (під питанням). В середині дві несучі стіни, які ділять його на три кімнати. Зовнішні стіни 0,3м. Другий поверх з піноблоку (гараж та госп. приміщення). Третій типу мансарда.

     

    На даний момент є виритий в ручну котлован глибиною 1,9-1,7м (є трішки уклін поверхні, далі рівний). Грунт - 0,4м. родючий шар, 1м. - глина та суглинок, далі йде повністю пісок, тобто дно із піску. Води нема. Промерзання 0,7м. здається.

     

    Отже питання: як краще організувати подушку під цю будівлю? Тобто, як стелити геотекстиль, щебінь, пісок? Потім буде гідроізоляція в два шари, утеплення по торцю панелі та вище по стіні. І чи всі потрібні ці заходи?

     

    Дуже дякую!

  6. так я не взяв нічого і не придумав, а ви описали ж самі вище, ви ж власник, цитую ВАС:

     

     

     

    тому як ви ж писали самі - тимчасова будівля, а окрім того, його ж вже нема, як можна реконструювати те, чого вже нема ?))))

    що саме порушили б, я все описувати не буду, бо нема всієї інфо,

    взяти хоча б інсоляцію і інше, бо це треба рахувати, та навскидку безліч усього, хоч пункти :

     

    ДБН 360-92

     

    вимоги пункту

    3.25*

    Для догляду за будівлями і здійснення їх поточного ремонту відстань до межі сусідньої

    ділянки від найбільш виступної конструкції стіни треба приймати не менше 1,0 м - у вас написано що 50 см від сусіда

     

    далі

    ПРОТИПОЖЕЖНІ ВИМОГИ

    дивимось розділ:

    Протипожежні відстані від житлових, громадських, адміністративно-побутових будівель

    до виробничих будинків промислових підприємств, сільськогосподарських будівель і

    споруд треба приймати за таблицею 1 (знаменник).

    а далі :

    Таблиця 1

     

    дбн дивіться тут наприклад

     

    Якби зорієнтувались і звернулись до архітектора, чи юриста, на початку, а не в процесі вже тих справ які накоїли, то можна було б реконструкцію затіяти і відштовхуватись од того, але для того потрібні документи на ту стару будівлю, але ні її нема вже, ні документів мабуть також...

     

    Я не писав, що проводжу реконструкцію чогось. Забудемо про старий сарай. Я хочу побудувати сарай з гаражем новий!

    Я нічого не накоїв ще! Я викопав яму в своєму дворі. Якщо це десь заборонено, вкажіть чи дайте посилання!?

    Я читав пожежні норми і написав, що по діагоналі від будинку сусіда 6-7м. до котловану, а до майбутньої стіни й того буде більше. Споруди з цегли.

    Так, про норму "для обслуговування ..." 1м я знаю, тому і звернувся сюди за допомогою! Якщо це так архі критично, я можу на цій стадії подвинути як треба в один метр, хоч це і не так легко на моїй ділянці!

     

    Так чи інакше з Вашою позицію мені теж зрозуміло. Дякую Вам!

  7. хрена себе, трошечки :-)

     

    сосед прав

     

    В чому він прав? Відстані залишилися ті самі! Так чи інакше Вашу позицію мені зрозуміло. Дякую!

  8. от це й погано, ви б порушили багато чого, ваш сусід правий....Окрім того, треба читати починати не по факту, коли вже почато "самовільне будівництво", а до того, які правові підстави у вас були на початок будівництва, де дозволи, де документація?

    А тому, щось вирішити лиш можливо, коли у вас купа грошей ), ви суддя, прокурор, чи хоч депутат, тоді й всі сусіди будуть добрими та чемними ), та й любий дозвіл в такому випадку можливо зробити навіть заднім числом.

    У вашому випадку, якщо відійти від риторики, на тому майданчику в правовому руслі, коли ви вже й так порушили всі відстані, була б можлива лише б реконструкція, якби той сарай вже стояв давно і був законним, але ви його знесли, окрім того він також був "тимчасовим, без паперів", а так, коли ви з нуля все зробити, та ще й поза нормами, на "удачу", то й порушите все що тільки можна

     

    Добавлено через 2 минуты

     

    чекало б на вас - знесення самобуду за ваш рахунок - рішенням суду, але хто його знає), це так, якщо по закону, але в нас той закон лише для лохів, в котрих мало грошей), але є в тому і позитив, я так розумію, окрім котловану там поки нічого й нема, але ваша ділянка достатня для того, щоб будувати поза основним будинком, тобто прибудови і надбудови - можливі по відстаням

     

    А що конкретно з норм я порушив? І з чого Ви взяли, що сарай не оформлений? Так я написав, що будували його тимчасово, але це не означає, що він ніде не рахується!

  9. З Новим Роком! Та Доброго Вам дня Панове!

    Допоможіть і мені, будь ласка, чим можете, а точніше підкажіть, як бути.

    В минулому році, а саме влітку, на своїй земельній ділянці, поряд із вже існуючим будинком, затіяв будівництво господарського не жилого приміщення. Будівництво проводиться на місті старого, раніше, демонтованого господарського двох-кімнатного приміщення (сараю), розміром 3,5х6м. Як будинок, так і сарай було збудовано ще до мого народження  Як завжди, Дідусь із бабусею його будували як тимчасовий, але так і простояв він до свого кінця, та ще й пережив своїх власників .

    Так ось, було вирішено замість нього побудувати нове приміщення, але вже розміром 4х9м. Та й хотілося, щоб вже по максимуму використати територію, що ж, будувати, так будувати. Приміщення в плані виглядає, як підвал з погребом в цоколі, гараж та літня кухня над ними, та горище (мансарда). Влітку був виритий котлован 5х10х1,5м.(в ручну  ). І все було добре, але як Ви здогадалися вже ні, бо запротестував сусід!

    А тепер головна проблема. Так, як місця дуже мало (це не голий наділ, а вже роками закладена ділянка з жилим будинком, деревами, огородами та сусідами) було прийнято рішення будувати нову будівлю на місті старої але з трішки більшими параметрами. До цього наш сарай стояв на відстані 30-50см. не паралельно від сусідської межі, а тепер було прийнято рішення відступити паралельно 50см. від межі до стіни для відмостки та огорожі, звісно котлован вийшов в притик до межі. З іншої сторони двигатися майже нема куди. Ділянка шириною всього біля 14м. Так ось сусід з самого початку почав бурчати, але ми поспілкувалися, і здавалося прийшли до розуміння і котлован викопаний. Тепер сусід з нову підняв цю тему, і почав бігати по адміністраціях та скаржитися (може він і за спиною скаржився, не відомо).

    Для приблизного розуміння прикріпляю свій малюнок, а також опишу його словами.

    Наші ділянки суміжні у вигляді паралелограмів десь 14х25м. Будинки розташовані майже в одну лінію на початку ділянки, від дороги, на відстані, приблизно 4-5м. Між нашим будинком та межею 3,5м та між межею та стіною сусідського будинку 4-5м. Десь на відстані одного метра від нашого будинку та лівіше в притик до межі з сусідом викопаний котлован. В ньому буде заливатися монолітна плита розміром трішки більше контуру майбутніх стін розміром 4х9м. Найближча відстань до сусідського будинку по діагоналі складає приблизно 6-7м. З лівого боку у сусіда під землею погреб. Нажаль, я в ньому не був, тому не знаю на скільки він великий, але насип закінчується в метрі від нашої межі. Більше неподалік ніяких будівель нема.

    Я думаю що сусід скаржиться на те, що я викопав котлован в притик до його ділянки, але я пояснював, що стіни будуть ще далі ніж старий сарай, але мабуть з сусідом нам не повезло  Документально я нічого не оформляв, та й не сильно хотілося б, хоча б на стадії будівництва, а потім буде видно. Сам я вважаю, що нічого такого не порушую. Я нічого не затіняю, рядом нема ніяких сусідських будівель. Від огорожі я відступлю пів метра та зроблю відмостку з відводом води.

    Тепер прошу Вас, будь ласка підказати, як краще далі рухатися та в якому напрямку? Що мене чекає коли сусід не заспокоється, і буде далі бунтувати. Планую з весни залити плиту та вилити цоколь з підлогою, може ще й коробку з піноблока та перекриттям, як фінанси будуть. Пробачте за багато букаф! :flag1:

    33333.thumb.jpg.a515c57f5c8605009a6d65be5fca5b3e.jpg

  10. Доброго Вам дня!

    Отож треба якісний (сертифікат, документи) бетон марки М350 в обʼємі 12 куб.м. на ділянку в смт. Баришівка для фундаменту. Тип фундаменту монолітна плита в котловані. До самого котловану проїхати нема змоги, тому потрібен стаціонарний насос. Відстань біля 20м.

    Хочу подивитися пропозиції з цінами за дану послугу на сьогоднішній день.

    Дякую!

×
×
  • Створити...