Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Тушелюб

Пользователи
  • Публікації

    399
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Тушелюб

  1. Вітання усім.

    Першим контуром для розгону мого ТП котла керує триходовий клапан з приводом ARA561 під керівництвом автоматики Tech 3i. Дисплей останнього показує, що клапан правильно не віддає воду в наступні контури поки датчик котла не покаже заданої температури. Після 55 град клапан штатно починає відкриватися. Але останнім часом зауважив, що при закритому клапані (за показами дисплея Tech 3i)  тепла вода все ж відразу потрапляє в контур опалення, хоча раніше такого наче й не було. Хтось щось порадить? 

    Ще прошу допомогти знайти інструкцію з експлуатації сервоприводу ARA561.

    Дякую.

  2. 7 хвилин тому, volomoto сказав:

    Я б не стільки фокусувався на ККД, як на продуктах неповного згоряння дров, які засирають як котел, так і комин. ККД — це приємний бонус до того, що не треба взимку лізти на дах і чистити комин.

    Виходить, що грубші дрова згорають менш повно?

  3. 3 години тому, naupv сказав:

    ... трохи меньший ККД ...

    А десь є якісь оцінки, наскільки менший? Ясно, що на грубі поліна значно легше і швидше дрова порубати. Може те рубання і не вартує збільшення ККД?

  4. Вітання усім, панове.

    Щось ніяк не знайду куди прикласти своє запитання. Наче як сюди найближче.

    Хочеться зробити більшою тривалість горіння твердопаливного котла на одній закладці. Якщо його душити зменшенням подачі кисню, то падає ККД, більше чадного газу і інші мінуси.

    А якщо не душити, а палити не колотими грубими колодами, то горіти буде явно довше.

    Питання:    чи такий підхід має такі ж негативи, як обмеження подачі кисню?

  5. Вітаю усіх. 

    Від укладки плитки в коридорі, підвалі та санвузлах залишилося чимало залишків фуги різних кольорів. Хтось пробував її використовувати для фарбування розчину для саморобної тротуарної плитки?

  6. 2 години тому, DimaF сказав:

    У меня гофра 32 мм, на конце метрового отрезка под 100 градусов, 3.2 квт гена.

    Только в подвале должна быть хорошая вентиляция, так что греть там нечего, если в ящик сыграть не хотите раньше времени.

    Якщо вихлоп надвір, то у чому небезпека?

    • Хаха 1
  7. 6 хвилин тому, Виталий 76 сказав:

    Я собі купив та поставив такий пристрій.iht.com.ua/shop/product/prystriy_myakogo_pusky_2.5_kva_lite

    мій 1.1 кВт Педрольний насос плавно пускає. вже пробно запускав разом з генератором. Все працює чудово. Єдине що боїться вологи , тому встановив не в ямі з насосом а в цокольному поверсі будинку. 

    Супер-бупер. Все доволі просто - такий і я осилю. Вельми вдячний за пораду. Форум таки рулить.

    Навздогін. А плавний пуск не шкодить насосові?

  8. 19 годин тому, SPClientOM сказав:

    специальная гофра для генераторов. На олх найдите поиском, ей щас не торгуют только ленивые. Она идёт разных диаметров, на хьюндайчике том 22 мм. Можете штангелем перемерять для уверенности. Её меньше метра не соглашаются продать. Я брал 1 метр и ставил, а дальше идёт труба бОльшего сечения. Думаю, если вкинуть полтора метра этой гофры то тоже будет всё норм

    Скільки живеш - стільки вчишся. Питання установки генератора в підвалі починає виглядати все більш привабливим.

    • Лайк 1
  9. 8 хвилин тому, SPClientOM сказав:

    у хьюндайчика 3050 кончик глушителя 22 мм. Берём гофру 22 мм и крепкий хомут. Обычно там где гофра продаётся, там и хомуты. Гофра плотненько надевается и затягивается хомутом. Если есть сварщик, то можно потом гофру приварить к любому автомобильному глушителю через подходящий переходник, будет не слышно выхлоп. У знакомого hhy3050fe отработал около 350 часов в таком виде

    А яка саме гофра має бути? від електрики, від сантехніки, чи яка інша? Товста? Щоб з підвалу надвір вивести мені 1.5 метра довжини треба. Таке допустимо? 

  10. 19.09.2023 в 16:06, dimich99 сказав:

    У мене  Hyundai HHY 3050Fпідключений до газової магістралі, вихлоп гофрою через стіну цегляного гаража, працює добре.

    Вихлоп гофрою через стіну для мене цікаве питання. Купив Hyundai HHY 3050F, тепер думаю де його прилаштувати. Спочатку думав під терасою (бо там сухо) площадку метр на метр забетонувати. Але тут хтось писав, що взимку можуть бути проблеми з карбюратором. Та й від злодіїв треба щось думати. А якщо б можна було гофрою обійтися, то у мене цокольний підвал - і тепло і сухо і доступ хороший і не вкрадуть, а шум можна буде потерпіти. Як то цю гофру прилаштувати? Яку довжину можна взяти? Який діаметр? Які ще підводні камені?

  11. 01.10.2023 в 11:50, Asot сказав:

    Я й тому купив хюндай 3050 щоб міг води закачати+ ремонтопригодність ,хоча до цього теж дивився на інверт,+ на таку потужнісь він під 30тис заходить ,а цей за 20купив з ел стартом

    Я теж такий купив - то для нього плавного старту не потрібно, чи по-любе він здався б?

     

  12. 37 хвилин тому, Фрай сказав:

    Хіба що на великі збори, але то вже також в минулому (

    А чого так? Мені 65, але їжджу з колегами хоч і зрідка, але тижні на два. Без холодильника важкувато. Продукти - то ще так-сяк, а от пива холодного в жару дуже хочеться. Давно облизувався на кіпор 2 квт.

    43 хвилини тому, Фрай сказав:

    газкотел працює коли хоче, просить синус. 

    Майстер, що обв"язував котла сказав які брати насоси, щоб синуса не просили, а сам котел і на природній тязі тягне дуже добре - в менрежу можна не підключати. 

  13. 16 годин тому, engeneer сказав:

    Цена Perform 3000 C5 - 856 евро. На фото - или ворованный (часто сталкиваюсь, увы) или б/у или просто завлекалочка от недобросовестных менеджеров.

    Все так, як Ви і казали. Перейшовся сайтами де ціна менше 25К. Або на складі нема, або телефон не відповідає, або ціна стара. Той що вище показаний з олха за 20К якраз з Дрогобича (70 км від Львова) - б/у. Продавець мамою клянеться, що вибіг менше 100 мотогодин. Отож, якщо низькі ціни і були, то тільки пару днів і то давно. Зараз реально > 30K.

  14. 1 година тому, normal сказав:

    ... акк можна підзаряджати від авто 

    Йок-макарьок!!! Як же ж я...Це геніально... Це вирішує купу проблем. У мене 15-ти річний хюндай туксон - дуже невибагливий апарат. Треба буде питатися, чи не гигне автомобільний генератор на такому 100ан акумі. На крайняк замість 100ан можна просто свій  автомобільний підсувати !!!

  15. 2 хвилини тому, Грешной сказав:

    На мій погляд генератор надійніше. З тим графіком що був у нас Київська область 4 на 4, УПСи на 12на9 акуми не встигали зарядитись. При чому графік не дуже дотримувався. 

    Ті графіки, що були - не проблема. 

  16. 2 хвилини тому, normal сказав:

    Мені, у цегляному будинку, щоб підтримувати температуру, вистачало 3 годин роботи газового котла на добу, це приблизно на потужності 12-18кВт, тобто вашого 12v100ah може вистачити на 12 діб опалення

    Якби ж то газ, то і питань не було б . Дім у мене добре утеплений - на светрах 3-4 дні легко можна протриматися. Газу нема, а є твердопаливний котел. Цей при відключенні світла в момент не загасне і має догорати (тобто охолоджуватися) мін 4 години.

  17. 5 хвилин тому, DimaF сказав:

    Вы прошлую зиму не в Украине зимовали?

    Минулу зиму в Україні, але у Львові у квартирі з центральним опаленням, яке не відключали. Тепер дочка вийшла заміж, тому переїхав жити в приватний  будинок у пригороді Львова. Тут все інакше, бо село.

×
×
  • Створити...