Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

01/06/13

44mi44

Рекомендовані повідомлення

Привіт усім.

Мене звуть…хоча і не так важливо як мене звуть і мені 27 років.Я вирішив розпочати самостійне будівництво,самостійне тому,що я вестиму його САМ,без бригад будівельників та бригадирів,без радників,наклепників,та лишніх ротів.Я нічого немаю проти бригад хлопців,які заробляють собі на хліб.Просто я таким чином переслідую 2 мети-зекономити гроші та набратись досвіду.Сьогодні я почав прибудову санвузла та ще 2 кімнат до батьківського дому.Ця ідея прийшла мені в голову більше року назад(скажу відверто,ідеї час від часу приходять до мене в гості).І от я паралельно з цим проектом я вирішив започаткувати цю тему на форумі.Це я роблю для того,що можливо комусь буде цікавою або корисною викладена тут інфа.Підштовхнуло мене до написання,те що свого часу,я шукаючи інфу про будівництво,натрапив на російський форум,в якому якиїсь чувак,досить класно описував процес самостійного будівництва свого дому.Правда його опис закінчився уже на 3 тиждні теми.Я в свою чергу вирішив іти до кінця запланованого етапу або ж люб’язно повідомити чому я не вестиму цю тему.Хоча надіюсь,що з Божою ласкою встигну виконати все заплановане. До 31/08/13 завершити будівництво.А саме:вирити котлован,каналізацію,звести фундамент і стіни,вставити вікна, двері та накрити дах.Можливо просунемось і далі.Час покаже.

Тож почнемо історію.

Я на даний момент проживаю на Західній Україні.у селі в 40 кілометрах від обласного центру.Забігаючи на перед скажу,що тут у нас сильні піщані грунти.Що для будов є ускладненням,тим що потрібно рити глибше і відповідно витрати також стають більшими.

Вчора,в суботу,помолившись,я стартанув із будовою.І почав рити котлован.Скажу відверто,гадав що буде важче.Так от,на фаціяті(обожнюю забуті і старомодні слова) дому нашкрябано 1968 рік.Це рік завершення зведення хати.Працював я годинки зо 3.і прорив та поглибив прохід який веде із підвалу на зовні,де власне і буде добудова.Накопав я та вивіз приблизно 15 тачок бетону,щебеню,і піску із землею.Все гарно поприбирав.Нині відпочину,а у понеділок знову за роботу,і………писанину в неті.До речі попереджаю,що усе я записуватиму щоденно на вордовський документ.А у вихідні «викидатиму»все в мережу. Так,що часто в он- лайні мене не буде.Це я так кажу,для загального відома.І ще вибачаюсь за свою оргографію.Отож,як кажуть англійці

Lets start.

  • Лайк 10
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нехай щастить!!!

Слухай ВСЕ, що тобі кажуть але роби як радить інтуїція.

Читай форум, тут можна знайти цікаві рішення.

Задавай питання в профільних гілках-дадуть поради.

Бог у поміч. також сам все роблю:beer:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

За три месяца самостоятельно поставить коробку? :)

Амбициозно :)

А домик-то большой планируется?

В любом случае - удачи! И СИЛ :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

03/06/13 Пд.

І так.

Я і моя молода команда,до якої входять собака по кличці Шварц і кіт по кличці Кіт,розпочали 2 й день роботи. Почали рити котлован для підвалу/котельної/складської.Близько 10-ї кіт покинув нас,а після обіду і Шварц щез.Якщо коротко-кинули вони мене.Продовжував роботу уже я сам.Під кінець дня викопав де-то 11-13 метрів квадратних глибиною в штик.Не думав що буде стільки землі,щебеню,піску.Орієнтовно було десь 30-40 тачок.Точніше не скажу,бо вирішив взяти у сусіда невеличкий прицеп і нагрузив туди всю викопану землю.Вивезли 2 прицепа.Розгружати чомусь видалось ще важче ніж копати і нагружати.Мабуть тому,що за весь день підустав трішечки.План на завтра-вирити до кінця той котлован.Навіть самому цікаво,скільки кубів землі перелопачу.Одним словом,зодовбався.

04/06/12 Вт.

План не виконано.Я аж припух від того скільки там землі.Нині знову вивезли 2 прицепа,вірніше то не прицеп,а фіра.Яку сусід сам собі зробив для домашніх потреб.Трішки сварив мене за те,що багато нагрузив.Сказав що там є 3 тонни,як пити дати.І що він не хоче гробити тракторця.По моїм розкладам залишилось вивести ще приблизно 5 фір.І то враховуючи те,що коли я докопався до піску,то вирішили,що краще його не вивозити.А відкинути в бік,для рос твору.Хоча копати його все одно прийдеться.Поки рив той котлован,до мене знову завітала ідея.Ідея про те,чому б мені не викопати ще додаткових 3-4 метри в бік.Так чи інакше туди ітиме фундамент,і все було б закинуте землею.Зявиться вільний корисний простір.Закинути,його завжди встигну.А от викинути звідти землю,коли там стоятиме фундамент,буде проблематично.Проте це мінімум ще 2 дня роботи.Вирішено-буде зроблено.

05/06/13 Ср.

Херня то всьо товариші.Виявляєтся що ганок який стоїть над підвалом немає фолі.І тепер у мене клопіт,я боюсь копати навкруги веранди врівень з підвалом.Щоб бува,не дай Бог,земля під ганком не розсунулась.А так хотілось собі розширити підвал.Працював нині менше половини дня,так як йшов дощ.На моє не професійне око,то викопано 1/3 того що ще потрібно копати.Плюс до того всього ще потрібно рити рів на фолю.І проблема полягає в тому,що вкопано на метр,а іде суцільний пісок.Глини і близько не видно.Страшно лити фолю і мурувати фундамент,коли пісок.Щоб бува не просіла прибудова і не дала тріщину з часом.Там де стикатимется з домом.Але й закопувати гроші також не горю бажанням.Варто щось придумати і якось втрамбовувати той окоп під фолю.Без сумніву потрібно забивати штирі у дім і якось таким чином зв’язувати його з прибудовою.Хоча один чувак каже,що він десь там читав(мені уже не вкушає довіря такий заочний досвід)що взагалі не потрібно зв’язувати прибудову з хатою.Щоб вони були нібито незалежні одне від одного.Потратився 17 грн на сверло до дрельки,щоб робити отвори в домі для арматури.Потрібно занести в кошторис.Якими ж будуть витрати на все те що заплановано?Надіюсь,що такими,які я очікую.

06/06/13 Чт.

Сьогоднішний день пішов мені у мінус.У роботі я не просунувся ні на метр.Вивіз одну фіру землі за весь день.І то це була вчора вирита земля.А також засипав щебенем і заляв дето 0.6 м * 1.3 м площі на куті веранди,щоб бува не посунувся грунт під ним.Правда ще потрібно буде завтра-після завтра підмурувати під той кут.

Дощ нині починався 3 рази і 3 рази виходило сонце.Я ще такої погоди в Україні не бачив.Цей сезон дощів уже дістав.

07/06/13 Пт.

Сьогоднішним днем я більш ніж задоволений.Вивіз 2 фіри та щей нагрузив половину третьої.А також залив опалубку під кут веранди яка досі мене турбує.Трішечки підустав.Уже не видно того ентузіазму з яким починав копати.Проте відступати уже нікуди.Запрягся-то потрібно довести все до логічного завершення.Порадувала збірна по футболу.Молодці.

08/06/13 Сб.

Тиждень.Тиждень як сам собі придумав каторгу.Позбувся накиданої вчора землі,підмурував опалубку.Викосив пів саду трави,хоча це немає відношення до будови.Але з іншої сторони,має повою мірою,бо задовбуюсь.Маю надію що це так тільки на початку,а там втягнусь.За сім днів роботи висновок один-не ставити перед собою планів на щодень-фігушки збуваються.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А в чем прикол с копкой котлована вручную? :)

Совсем нет денег, хотите себе доказать или хотите кому-то доказать? :)

Ну вы уже поставили условие - 3 месяца. Поэтому котлован надо бы за пол-дня было выкопать.

 

На данном этапе вы очень зря потратили 17 гривен. Лучше бы сэкономили их на копку котлована :) А вот тот чувак, таки оказался прав. Но вы же на строительном форуме. Неужели вы об этом не читали в разделе фундаментов? ;)

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А в чем прикол с копкой котлована вручную?

- есть время подумать и оценить свои силы. Однако, котлован выкопан и отступать уже нельзя)

А помощники нужны - родственники, подсобные рабочие - хотя бы временно. На материалы уйдут приличные деньги, так почему не предусмотреть в смете и разумные расходы на работы?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чесно кажучи, мене дивує підхід.

Мій сусід платив людям, які вручну копали йому траншеї за 100 грн куб коли міні-екскаватор в той час брав 15-25 грн за куб...

Розумію, що можливо вручну архаїчно і можливо рівніше, але екскавоторчик всім копав настільки рівно, що стінки були як дзеркало?

І як в тій рекламі, "зачем платить больше?" і так мордуватись????

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чесно кажучи, мене дивує підхід.

Мій сусід платив людям, які вручну копали йому траншеї за 100 грн куб коли міні-екскаватор в той час брав 15-25 грн за куб...

Розумію, що можливо вручну архаїчно і можливо рівніше, але екскавоторчик всім копав настільки рівно, що стінки були як дзеркало?

І як в тій рекламі, "зачем платить больше?" і так мордуватись????

+500 здоровье надо беречь,оно Вам ещё пригодится, и уметь считать, удачи в этом не лёгком деле:)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А в чем прикол с копкой котлована вручную? :)

у меня в конечном итоге будет котлован 50см с углублениями до 90см по периметру под ленту (подвала нет, чернозем 50см) - тоже копаем сами. прикол в том, что участок застроен и экскаватор за 800грн/смена никак не заезжает, а "копачам" прийдется отдать около 4к.грн, а это камаз глины и песка на обратную засыпку :) но ограничений по времени особых пока нет, копаем сначала траншеи под фундамент, заливка, а потом выемка оставшегося в "пятне" (там будут "квадратики" и копать проще)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чесно кажучи, мене дивує підхід.

Я, в принципе, понимаю мотивы - молодой энтузиазм, подмена цели процессом.

У меня тоже такое было. Но на пристройку к дому я не замахнулся (уже была, делал внук предыдущей хозяйки, с косяками)), ограничился постройкой канализации (уж 20лет работает).

ТС нужно выложить план, дать фотографии - а то просто дневник, без полезной связи с читателями.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В тому то і річ,що екскаватор туди не підійде по декількох причинах.А саме:потрібно бути обережним із вищезгаданою верандою,неакуратність роботи,висока вартість,труби комунікаційні що пролягають поблизу котлована,і як мінус щей не вивіз землі.А мабуть головне чому роблю все сам,так це те що потрібно вбити час.Порада про те,що потрібна підмогоа-актуальна,і мабуть так воно буде.А то моя молода команда геть-чисто не хоче працювати.

Стосовно фотозвіту-гарна ідея.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В тому то і річ,що екскаватор туди не підійде...

потрібно вбити час.

 

Тоді так і говоріть.;)

Тепер все стало на свої місця, краще копати ніж пити пиво на лавочці!!!

Хай щастить. Тільки бажано викладайте фото.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вибачаюсь за якість фото.Зробленно ввечері тай елефоном.На днях візьму назад у брата свій фотоапарат тай уже фотографуватиму.Надіюсь якість та кількість фото буду кращою.

Всім хороших днів

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вибачаюсь за якість фото.Зробленно ввечері тай елефоном.На днях візьму назад у брата свій фотоапарат тай уже фотографуватиму.Надіюсь якість та кількість фото буду кращою.

Всім хороших днів

 

Дык.. а фото-то где? :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

:) ЭО 2621 "Петушок" на базі Білорусі не такий вже й важкий. Довго, але швидше ніж вручну.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

:) ЭО 2621 "Петушок" на базі Білорусі не такий вже й важкий. Довго, але швидше ніж вручну.

 

Да ну.. Тогда уж лучше JCB3, который у меня копал. У него маневренность на голову выше для узких мест, примерно при тех же габаритах. И грунт можно им же сразу и отвозить на заданное расстояние :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вибачаюсь,за те що не дозакачав фото.В принципі і роздуплитись мені в тому як загрузити їх,було складно.Надіюсь сьогодні все зроблю як слід.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Привіт.

Тиждем який минув я розчарований повністю.А все через те,що тричі ішов дощ,і ще у четвер було свято Вознесіння.Із 6 днів я працював 3.

У понеділок 10/06/13 дощ

11/06/13 Я домовлявся про ліс-матеріал.Вийшло 3.5 куба на 45 метрів кв.Правда це з запасом і врахуванням використати залишок на інший обєкт.В принципі по всіх розрахунках це найоптимальніший варіант.Хоча незнаю нащо потратив весь день.Як на мене то все можна було залагодити по телефону і не гаяти дорогоцінний час.

12/06/13 Ср.

Мабуть будете сміятись,но знову ішов дощ.

13/06/13 Чт.

Як я казав вище,сьогодні святковий день

14/06/13 Пт.

Один день мене порадував-це пятниця.Накінець то завершив копати котлован.Вивіз 3 прицепа(близько 2 тонн один) піщаної землі.Цим був неймовірно задоволений.

15/06/13 Сб.

Працював тільки 3 години.З однієї сторони прокопав рів під фолю.Довжиною 3.6м шириною 0.5м і глибиною де-то 50-70 см.Фоля піде під кутом до хати,щоб не дай Бог з часом не дало тріщин місце зєднань дому і прибудови.Загальна глибина від нуль землі до фолі 1.5 метра.Хоча повторюсь,сама фоля має 50-70 см,а все решта до рівня землі і над землею буде фундамент.Загальна висота якого місцями сягне 2.5 метра.

Побіг робити фото.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...