Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Реконструкція житлового будинку, на який оформляється спадщина

slavikdr

Рекомендовані повідомлення

Камради, потрібна допомога знаючих людей.

Почну з того, що за толкову консультацію готовий заплатити розумні гроші, якщо бажаєте – пишіть в приват. Хоча звичайно хочеться просто так. Ну але кому ж не хочеться :)

 

Що я маю:

Будинок+земельна ділянка, на які зараз оформлюється спадщина. Причому оформлюється окремо в різних установах.

На землю – на момент смерті батька документи знаходились на переоформленні, тому право власності встановлюється через суд. Є ухвала про відкриття провадження в справі, можливо вже є рішення суду – так чи інакше його треба поїхати забрати, і це буде зроблено на днях.

На будинок – є свідоцтво про право на спадщину за законом. Також є технічний паспорт на цей будинок, але мабуть це не так важливо.

Треба зауважити, що до смерті батька власність ділилась так – 4/6 на нього, і по 1/6 на двох неповнолітніх онуків. Власне на будинок це співвідношення власності оформили, а на землю не встигли, тому і суд. Після смерті батька я і сестра відмовились від своїх часток на користь матері, і все оформляється з переходом тої частки 4/6 на неї.

 

Що треба отримати в кінцевому результаті:

Треба добудувати мансардний поверх з окремим входом, і документально розділити будинок на дві квартири – з окремим підключенням електрики і газу, з двома окремими подвір’ями (відповідно треба ділити ділянку). Одна частина – на мене, друга – на сестру або маму і двох неповнолітніх онуків, які є власниками по 1/6 частки всього.

Взагалі я уявляю собі послідовність дій наступним чином – спочатку оформити всі документи, потім брати дозвіл на будівництво/реконструкцію, ну і будуватись.

 

Але якщо все робити згідно тої послідовності – може сильно затягнутись в часі, а хочеться цього року хоча б залити фундамент прибудови, з якої буде робитись окремий вхід на мансарду.

Починати якесь самостійне будівництво без дозволу – може вилитись в серйозний штраф, а брати дозвіл з документами в підвішаному стані – думаю нереально. Навіть з тої точки зору що невідомо кому цим займатись, адже права власника не оформлені належним чином.

 

Ну і відповідно є купа питань, на які потрібна відповідь.

- Яка правильна послідовність дій з оформлення документів на спадщину окремо по будинку і по землі. Можливо вдасться відразу поділити все на дві частини (сумніваюсь).

- Чи обов’язково оформляти спочатку документи на власність, чи можна якимось чином взяти дозвіл на реконструкцію будинку раніше, без цих документів?

- Чим грозить самовільна заливка фундаменту прибудови?

- Взагалі як правильно почати оформлення того дозволу на реконструкцію, куди звертатись? Я так розумію БТІ вже немає… Ключовий момент – потрібен поділ на дві квартири.

- Як власне ділити землю, і чи потрібно це робити паралельно з оформленням дозволу на реконструкцію, чи просто потім укласти з сестрою якийсь договір про спільну власність/користування

 

Допоможіть будь ласка, буду радий будь-якій інформації по суті справи.

 

З.І. Якщо чесно – в мене алергія на наших чиновників, і до сьогодні я більш-менш успішно їх уникав, але тепер точно прийдеться тісно з ними стикнутись :o

З.І.І Але я оптиміст :beer:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

slavikdr, якщо я правильно зрозумів, згідно рішення суду ваша мама володіє 4/6, два внуки по 1/6.Ви з сестрою представник 1/6 чи 4/6(не зовсім коректно, але потрібно для повноти картини)

розумію БТІ вже немає…
БТІ є, але виконує лише технічну роботу, а речові права на майно реєструє відділ реєстрації речових прав на нерухоме майно!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

якщо я правильно зрозумів, згідно рішення суду ваша мама володіє 4/6, два внуки по 1/6.Ви з сестрою представник 1/6 чи 4/6(не зовсім коректно, але потрібно для повноти картини)

Ми з сестрою відмовились від своїх часток на користь мами, ці частки входять в 4/6.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

slavikdr, будинок як розміщений по відношенню до ваших 4/6.Тобто перший поверх кому(на чиїй частині земельної ділянки) та мансардний з добудованим входом кому?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

slavikdr, будинок як розміщений по відношенню до ваших 4/6.Тобто перший поверх кому(на чиїй частині земельної ділянки) та мансардний з добудованим входом кому?

Власне це досить складне питання.

Зараз все належить мамі (4/6) і двом онукам (2/6) без будь-якого чіткого поділу, як по землі, так і по будинку.

По будику фактично після побудови мансарди все так і залишиться, я буду власником лише того що побудую, а по землі - ми фактично поділимо ділянку на 2 рівно посередині будинку, але

-буде лише 1 заїзд на частину сестри через мою територію

-мій окремий вхід буде збудований на території сестри.

Я так розумію що офіційно оформити такий фокус не вдасться, тому треба якусь мирову угоду про спільне використанні землі, причому на теоретичну перспективу - з можливістю продати свої частки як землі так і добудовану мансардну квартиру.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

slavikdr,ви все так складно задумали, що не можу зрозуміти логічну цепочку:

я буду власником лише того що побудую, а по землі - ми фактично поділимо ділянку на 2 рівно посередині будинку
ви будете власником мансарди, але земля ділитимуться пополам, але як ви це все пов'яжете з частками 4/6 та 2/6(земельну ділянку згідно законодавства потрібно ділити відповідно до часток власності на будинок)?

 

буде лише 1 заїзд на частину сестри через мою територію

-мій окремий вхід буде збудований на території сестри.

ці ділянки при поділі можна виділити у землі загального користування, якщо ви, звичайно, збираєтеся виділяти частки в натурі!

В майбутньому 4/6 ви з сестрою як будете ділити;внуки, що володіють по 1/6 як між вами з сестрою розподіляються(некоректно, але..).

 

офіційно оформити такий фокус не вдасться, тому треба якусь мирову угоду про спільне використанні землі
теоретично ви самі відповіли на своє питання!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...