Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Перевірка та прочищення димових і вентиляційних каналів

Slavutich_RED

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня! Ситуація така:

- В листопаді 2013 року провели газ у відносно недавно новозбудований приватний будинок

- Перед підключенням газу (незважаючи на те що котел-колонка "парапетний" (нічого з приміщення не бере і не віддає)) облгаз заставили найняти ліцензовану організацію, яка збудувала вентиляційний канал та видала акт його обстеження/відповідності - ніяких договорів я з цією організацією нажаль по незнанню не підписував:(

- цей акт облгаз перевірив та забрав собі, підключили газопостачання...

- сьогодні через 8м місяців прийшли до дому два "тіла", представились працівникамі іншої ліцензійної компанії яка має право на "перевірку та прочищення димових і вентиляційних каналів", сказали що їх прислав облгаз для перевірки вент та димоход каналів...

- я пустив, вони типу щось зовнішньо оглянули, сказали все добре, але потрібно скласти акт для облгазу за який потрібно заплатити 250грн, і щорічно повторювати процедуру огляду і оплати по 250грн

- для мене це трішки дорогувато, відповідно послав я хлопців подалі, вони пішли але обіцяли що облгаз припинить надання газопостачання.

 

Пішов я копати юридичну сторону питання, ось що нарив:

- Правил безпеки систем газопостачання України

- Розяснення НКРЕ стосовно перевірки стану димових та вентиляційних каналів

 

З цих доків зрозумів, що відповідно до п. 4.5.24 Правил безпеки систем газопостачання України зазн у будинках, які належать громадянам на правах особистої власності періодично (повторно) перевіряти і прочищати димові і вентиляційні канали можуть власники будинків власними силами після одержання інструктажу і пам’ятки в спеціалізованій організації - тобто теоретично я сам це можу надалі робити, але виникає ряд таких питань:

 

1) нігде не знайшов в інтернеті "пам’ятки спеціалізованій організації щодо порядку повторної періодичної перевірки та чищення димових і вентиляційних каналів" - може в кого є - поділіться Будь-ласка (влаштує самий паршивий скан памятки яку хтось з Вас отримував)

2) Результати перевірки каналів оформляються актом, в якому зазначається будова димоходів і вентиляційних каналів, відокремленість, відсутність засмічення, герметичність, наявність тяги, справність оголовків. Один примірник акта передається у газове господарство.

Тобто коли я сам проводжу періодичні перевірки то власноручно від свого імені складаю такий акт і передаю до облгазу? чи яким чином я маю повідомляти щорічно облгаз про свої перевірки.

 

Зарання вдячний за консультацію, думаю в майбутньому вона багатьом стане у нагоді!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мне акт "готовности" для подключения газа выдавал печник за 300 гр., причем, даже тягу не проверил!:o Он приехал на тойоте прадо, остановился перед воротами, высунул туфельку из машины, выдал акт, засунул туфельку назад и уехал! Не хотелось бы с ним каждый год встречаться, хоть за 300 гр., хоть бесплатно... Тему Вы подняли интересную!:rolleyes:
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дак вот и мне так же само за 200грн выдали бумажку (де факто естественно я сам вентиляцию и на кухне и в ванной делал - благо в строймагазинах быстромонтажных вентканалов разных хоть отбавляй), но если норма права позволяет самим бесплатно в дальнейшем следить за вентканалами не хуже "специалистов", то надо ж этим пользоваться! вот и прошу общественность помощи:(
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В прошлом году делал пусковую газа и облгаз затребовал акт проверки вент каналов. Я нашел лабораторию "Виміювальна еколого-електротехнічна лабораторія ТОВ "Інтехс"" из которой приехала женщина лаборант с приборчиком, посмотрела вентканалы, померяла воздухообмен в помещениях и за 50 грн выдала мне акт со словами "сделайте копию, он действителен год, а облгаз его заберет". Сделал так как мне было сказано.

Вот тел. лаборатории (044) 592 65 57 (взят с копии акта), я думаю можно позвонить и проконсультироваться, за это денег не берут.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...