Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ПОмогите! Стени дома в кирпич?

iskiv2009

Рекомендовані повідомлення

Всім доброго здоровячка! Зіткнувся ще з однією проблемою. Хочу будувати будинок з цегли. Багато розпитував про переваги і недоліки цегли ,але таки зупинився на ній. Раніше думав робити кладку в 1,5 цегли. Але більшість "майстрів" сказали що зараз вже ніхто не кладе в 1,5 цегли, що це є не вигідно, а кладка в 1 цеглу є ідеальним варіантом. кажуть міцність така стіна буде мати і витримувати любі навантаження тому сенсу в 1,5 цегли не бачать.

Тому хочу запитати і Вас:

чи варто робити кладку стін в 1 цеглу, чи це є помилка?

яку цеглу для кладки в 1 цеглу краще вибрати повнотілу чи пустотілу?

Дякую .

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Але більшість "майстрів" сказали що зараз вже ніхто не кладе в 1,5 цегли, що це є не вигідно, а кладка в 1 цеглу є ідеальним варіантом..

 

А що казала " меншість" ?

 

Можливі варіанти і в пів-цегли, якщо вас тільки вигода турбує. От в четверть мабуть буде вже не стільки вигідно, скільки геморно.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

чи варто робити кладку стін в 1 цеглу, чи це є помилка?

 

Раньше, в частном строительстве, строили стены "потолще" только из соображений теплосбережения, да,да именно из-за этого, многие вели колодцевую кладку... Это сейчас, когда есть технология утепления + неимоверное количество самих утеплителей на любой вкус и кошелёк, кажется смешным, что когда-то утеплялись увеличивая толщину стены. Реально же нам необходима гораздо меньшая несущая способность стены, т.е. в кирпич или же в пол кирпича, т.к. все равно стены утепляем, поэтому не тратьтесь на лишний материал.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо будинок планується в один поверх без проблем будуйте в одну цеглину, якщо в два, з перекритям деревяними балками між поверхами також в 1 цеглину, якщо планується 2 поверхи з перекриттям панелями між поверхами, то по нормах також дозволяється стіна в одну цеглину, але краще перестрахуватися і перший поверх зробити в 1,5 цеглини, тому що під час будівництва накладається похибка (зміщення стін від осі) на похибку і йде зміщення центру стін. докладніше можете почитати в цій статті www.tezis.org/doku.php?id=biblioteka:-o_minimalnoj_tolschine_nesuschix_kirpichnyx_sten

Якщо що, то в мене побудовано в 1 цеглину - довжина двох стін по 13 м кожна (1,5 поверха з перекриттям деревяними балками між поверхами)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...