Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Глибина дренажної системи

yura_sh

Рекомендовані повідомлення

Добрий день! Маю декілька питань щодо водовідведення. Початкові умови - є збірний фундамент, не гідроізольований, без підвалу, під землею 125 см, над землею 60 см. Грунти - пилуваті пластичні супіски (з пластами глини, піску). Потрібен дренаж, відведення дощової води. Грунтових вод геологія не виявила, тож захист потрібен лише від поверхневої води.

На всіх схемах дуже гарно малюють дренажну трубу і її щебневу обсипку біля подошви фундаменту, точніше на кілька см вище. В реальності довжина труби від найвищої точки до найнижчої ~ 30м, при збереженні нахилу в 1 см/м виходить 30 см різниця по висоті закладання труб. Враховуючи обсипку щебнем, залишається всього 20 см до пінопласту вимощення. І дренажна система в цій точці знаходиться значно вище підошви фундаменту, яку теоретично має оберігати (малюнок).

i.gif

 

1. Чи нормальною є ситуація коли дренаж висить так високо від підошви? Наступна земельна ділянка розміщується вище (є перепад висот десь з 1 м на 25 м довжини), чи не зможуть поверхневі води з вищої ділянки пройти в цьому місці під дренаж і нашкодити (малюнок)? Що робити, не копати ж під підошву? Бо є поради зануритись і на 30см і на півметра...

i.gif

2. Чи не страшні морози дренажній системі при такій глибині?

3. Потрібна ще дощова каналізація. Чи не буде помилкою прокласти її труби безпосередньо над дренажем? Чи вивести в окремих траншеях подалі? Перекопав інтернет, і побачив купу як за так і категорично проти.

4. 90% схем по дренажу малюють дренажну мембрану як таку що просто підходить згори чи збоку до труби. Дехто малює що її треба завертати. Як я розумію, перша схема -як для поверхневих, так і грунтових вод (відведення як згори так і знизу). При цьому частина поверхневих вод все одно обійде трубу і трохи підмочить все що нижче. Варіант з завернутою мембраною підходить лише для поверхневих вод, вся вода яка потрапляє туди, виводиться, нижче мембрани в грунт не йде. Поправте якщо помиляюся

5. Чи достатньо буде зробити вимощення як тут ic.pics.livejournal.com/pvc_technonicol/68686740/3559/3559_600.jpg + труба в жолобі, і відмовитися повністю від дренажа глибинного, з мембраною на фундаменті? Чи вони доповнюють один одного?

Я знаю що подібні теми тут не раз обговорювалися, але прямої відповіді я не знайшов, тож вибачаюся якщо це повтор.

Дякую!

Drainage_1.jpg.fb1d9640f62c1071ffba29bcce89a425.jpg Drainage.thumb.jpg.684ff06ea56b486dd0710cb28684cb42.jpg

Змінено користувачем yura_sh
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...