Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Потрібна порада по ремонту піщаного насосу Intex

Koskos

Рекомендовані повідомлення

Добрий день, колеги.

Маю таку проблему. Насос Intex  SF8022-2. Йому другий сезон. Працює в середньому 12-15 годин в день. Вночі прокинувся, бо насос почав якось гучно працювати. Вимкнув його. Вранці почав розбиратися. З'ясував, що він почав голосно гудіти, деренчати так як ніби метал дзвенить...то подає воду то зупиняється. Розібрав його до якоря. Все вродє ціле. Мені здається суб'єктивно, що полетіли обидва підшипники...підшипники стандартні 608 типорозмір. Хоча я можу і помилятися, може щось з якорем...не впевнений ні в чому. Але дренчить наче там де підшипники. Запланував завтра поїхати на київску окружну де шпалерний ринок, там можна купити підшипники. Ну почав обратно збирати насос. А не виходить. Не можу я цю чорну гумову прокладку на фото - додаю до повідомлення - правильно вставити...3 години пробував усі варіанти - як тільки по різьбі на осі двигуна докручую цей білий маховик так зразу при включенні двигун блокується. А без цієї прокладки напевно вода з камери улітки піде на обмотку двигуна і все замкне...

Ніде в інтернеті не можу знайти як цю прокладку правильно вставити. Вона настільки туга...не розумію як це все має працювати.

Може хтось мав досвід ремонту такого типу двигуна до бассейну і щось порадить?

Додаю відео зі звуком роботи двигуна. З і без напівчаши улітки і хвостовиком озолоджувача для порівняння. Гуде не так як зазвичай. 

Дякую.

 

 

 

20220730_170528.jpg

20220730_170503.jpg

20220730_170454.jpg

20220730_170420.jpg

20220730_170430.jpg

20220730_170435.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вітаю. Маю такий апдейт по насосу. Знайшов одного єдиного майстра на ***у який за 700 грн взявся спроьувати відремонтувати насос. Непоганий привітний чоловік. Сам приїхав забрав, сам привіз насос назад. В нього нічого не вийшло. Полетів сальник на пружині - ізза цього почало клинити оберти двигуна.  Полетіли обидва підшиники - майстер спробував їх змастити але вони все рівно скрежечуть на весь квартал. В процесі спроб відремонтувати насос ми ще й зламали ніжку в крильчатці (імпелєр). Короче потрібно знайти три основні запчастини в "улітці" а саме - крильчатку, гумову прокладку ніжки крильчатки дуже дивної форми та власне цю сальникову прокладку на пружині. Ну і обидва підшипники замінити.

Звязався з продавцем в Чернівцях який продав басейн з насосом. Не вимагав гарантійного ремонту. Просто попросив допомогти. Відповідь надаю на фото. Це якийсь цирк. Ця контора продаж сотні бассейнів в рік. А сервісу насосів немає. Саме цікаве, що офійний сайт Intex теж не має запчастин до моторного блоку (улітки). Вони просто пропонують купити новий в сборі. Власне мені і запрпонували його купити. За 4000 грн. 

Висновки в мене такі: обладнання до цього бассейну могло б прослужити і довше, півтора сезона якось малувато. Цей сезон вже згортаю басейн, говий насос купувати не буду. Якщо все буде добре на наступний сезон буду купувати якийсь більш дорогий і надійніший насос іншого виробника. І обовязково у фірми яка надає сервіс з ремонту.

Хорошого вам всім закінчення басейнового сезону!

Screenshot_20220803-144742_Viber.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Многие вещи сейчас не ремонтируют. а просто меняют целиком. У филипса точно. У брауна тоже. блендер не разбирается. просто замена целиком.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

Раньше, что интекс, что бествей вообще ничего не гарантировали, даже при покупке. Если Вам пришел бассейн с дыркой, максимум можете получить рем комплект, даже сейчас на сайтах все такое указывают - почитайте. Вроде у бествея появился сервисный центр, но не знаю что они делают. Те, кто завозят более дорогое оборудование для бассейна - стараются держать основные зч к своему оборудованию. У единиц есть свой сервис. Если это насос - обычно отвозят в мастерскую по ремонту, после дефектовки просто заказывают зч, часто обходится просто заменой сальников и подшипников. Иногда у контор есть подменный фонд, но тоже редко. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...