Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Допустимі огріхи при виробництві склопакетів

Sha

Рекомендовані повідомлення

Добрий день. Привезли замовлені вікна. До профілю зауважень поки що немає, а от склопакети, які підрядник не виробляє сам, просто розчарували. Хотілося б розібратися, що з цього низька культура виробництва, а що є гарантійним випадком і підлягає заміні.

Замовлено подвійні склопакети з пластиковою дистанцією, 2 мультифункціональні скла, аргон у камерах. Спочатку кинулась у око алюмінієва стружка на дистанціях. На сірому виблискує дуже помітно. Також помітив наступкні косяки, яких на мою думку не повинно було б бути:

1) Алюмінієва стружка присутня на дистанціях всіх склопакетів.

2) Забруднене скло всередині склопакета, ніби розтерли мастило. Полоса як раз у полі зору. Саме про такі забруднення розмовляв із менеджером перед замовленням і мене запевнили, що це гарантійний випадок, отже буду наполягати на заміні.

3) У кількох склопакетах герметик помітно вичавлено всередину камер великими напливами.

5) Є не прибрані пластикові заусениці на торцях дистанції, які стирчать всередину склопакета

6) Дистанційна рамка випирає дугою всередину склопакета. Висота дуги не більше 2мм, але на фоні іншої рамки, яка стоїть рівно, це дуже помітно.

7) На деяких склопакетах видно, що після намащування рамки герметиком скло було накладено не точно, посунуто із залишенням слідів герметика, знов таки всередині склопакета.

Я не спеціально вишукував, до чого б додовбатися. Побачив стружку в одному, почав розглядати інші склопакети, а коли виявив дефекти ще в кількох, вирішив таки витратити час і розглянути все. Фото для розуміння, там набагато більше.

strugka.jpg

germ.jpg

brud.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тут і культура виробництва шкутильгає, і відвертий брак присутній. По хорошому мали би замінити пакети. Можливо, по деяких пунктах за взаємною згодою вирішити питання певною компенсацією.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Є невеличке просування.

Вікна встановлені. По склопакетах все дуже сумно. У всіх склопакетах присутня алюмінієва стружка. Майже кожний другий з криво встановленими дистанціями. З 21 склопакетів я погодився залишити лише 2 у фрамугах, де дистанції більш-менш нормально встановлені і стружка присутня лише на нижній частині дистанцій у незначній кількості. Отже, 19 склопакетів під заміну. Все було перефотографовано і надіслано в сервісну службу виконавця. Претензії зафіксовані письмово у акті виконаних робіт. Варіант з відступними тут, нажаль, неможливий. Чекаю на заміну.

Забруднення з фото вище майже не видно вдень, але при темряві за вікном і освітленні у кімнаті воно виглядає як біла полоса на склі і видно її дуже гарно. Доречі, знайшовся ще один склопакет із таким самим внутрішнім забрудненням скла.

brud_vnochi.jpg

  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 5 місяців потому...

Додамо трошки конкретики. Замовлення робилося в ТД "Вікінг", у технічному завданні на першій сторінці великими літерами написано VANDO. Постачальником склопакетів зазначено Vitrum Pack.

Я періодично нагадував про себе Виконавцю. З урахуванням ситуації у Києві - десь раз на місяць. Спочатко мені повідомили, що претензію одразу ж оформили і надіслали підряднику, але оскільки виробник склопакетів у Кременчузі, то якісь дії будуть лише на початку весни. Під час розмови у лютому сервісний інженер сказав, що більше там не працює. Добре, набрав менеджера - да, все пам'ятаємо, але завод ще не запустився, ми відновимо роботу наприкінці березня і обов'язково все вирішимо. Наприкінці березня я почув те ж саме, але вже "наприкінці квітня". На початку травня спливло пів-року. Поспілкуватися із менеджером стало дуже непросто: "його зараз немає, що передати, залиште номер...", але нарешті таки передзвонив. Суть розмови: ну, вам не пощастило! У вас договір із ТД "Вікінг" (де я, доречі, вже не працюю), а на них Vitrum Pack подав позов до суду, і взагалі, ТД "Вікінг" банкрут, але я розмовляв із нашим директором, ну, новим директором, і він каже, що десь місяців через три можна буде щось зробити, але це скоріше за все будуть якісь знижки, якщо хтось з ваших друзів буде замовляти вікна.

Таким чином Виконавець отримав оплату послуг да договором у повному обсязі, але своїх зобов'язань не виконав.

Обсяг невиконаного значний: 19 склопакетів і сендвіч панель у балконних дверях під заміну, незавершений другий етап монтажа, де повинні були герметизуватися відливи та встановлюватися підвіконня.

Виглядає, як ведення справ у найкращих традиціях 90х.

Квест на цьому поки що не закінчується. Цікаве - завершити заміну на цьому об'єкті і замінити все ще на кількох - доведеться відкласти. Натомість профінансую рутинні дії, які передбачені цією ситуацією.

  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...