AndriiKijv Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого (змінено) Всім доброго дня! Цей пост більше для розповіді ніж запитання, тому що коли збирав таку систему то толком не знайшов ніде інформації що куди і як, можливо комусь пригодиться в майбутньому. Задача: Зібрати регулювання гребінки теплої підлоги на DEVIreg Smart Wifi (Який по інструкції, підключається тільки до електричної теплої підлоги) Яке рішення я використав? Дано: DEVIreg Smart Wifi: 2 шт Контури теплої підлоги: 4 шт Сервопривода 088H3220 Danfoss: 4 шт (Danfoss Thermot TWA-K, NC, 230V, M30x1,5) Головний контролер: Danfoss Icon Master (088U1040) Можна йти 2 шляхами З головним контролером Без головного контролера Для чого в даному випадку контролер? Не потрібно кидати 220V до кожного терморегулятора Контролер вміє вимикати насос та котел (При потребі) Так як в мене комбінована система опалення і тепла підлога не використовується як основний вид опалення, а більше для комфорту в зимовий період, мені потрібно керувати насосом в разі перекриття всіх контурів. Але в разі потреби, він також може давати котлу сигнал на вимкнення. Що потрібно щоб все зібрати? Кабель 3х1.5 (З контролером) або 2х1.5 (Без контролера) я би радив кидати 3х1.5 на всяк випадок, кидаємо від місце розташування головного контролера до терморегулятора (Кидати окремо 220V від щитка до кожного терморегулятора потрібно тільки якщо не використовуємо головний контролер). Не забуваємо кинути кабель від терморегулятора до контролера або гребінки (Якщо немає контролера) Якщо контролер не знаходиться біля гребінки (1м), тоді ще кабелі від контролера до сервоприводів Розетка 220V в місце розташуванні головного контролера. Штроби з гофрами щоб прокинути датчик в підлогу (Найкраще це зробити ще до стяжки), гофру завести в підрозетник де буде терморегулятор Збірка без контролера: Підключаємо терморегулятор за стандартною схемою, N-load, L-load підключаємо сервопривід, кидаємо датчик температури в гофру, підключаємо будь-як, полярність тут значення немає Біля гребінки можна через Wago, або клемніки з'єднуємо з сервоприводами Якщо хочемо щоб наприклад 2 сервопривода було на 1 терморегуляторі, просто з'єднуємо 2 кабелі на 1 Впринципі все, виставляємо температуру, дивимось як сервопривода починають працювати, не забуваємо залишати 1 контур без сервопривода (якщо немає байпасу) щоб не загнати насос. Збірка з контролером: Як на мене, ця схема виглядає більш надійною та легшою в порівняння без контролера. На стороні терморегулятора: Підключаємо кабель який йде від контролера до терморегулятора за наступною схемою N L L-Load Підключаємо датчик, N-C, полярність немає значення Тут раджу сфотографувати якого кольору як ви підєднали, щоб потім не плутатись біля контролера Такі дії повторюємо на вашу кількість терморегуляторів На стороні контролера: Підключаємо відповідно терморегулятор N, L, L-Load В даному випадку L-Load це найкраз кабель який дає живлення на сервопривід Підключаємо терморегулятори, можна по 2 на 1 терморегулятор, або збільшити за допомогою перемички (5 пін) і продовжити 6 Повторюємо на кількість терморегуляторів та сервоприводів Підключаємо насос до контролера Контролер в розетку. На контролері не будуть світитись терморегулятори поки вони не активні, там завантажуємо додаток Devi, налаштовуємо і коли вони будуть гріти підлогу, то побачимо що діоди засвітились, (Діод Power само собою має засвітитись після ввімкнення) Загалом по інструкціям які лежать в середині коробок все інтуітивно буде зрозуміло по підключенню, загалом схема робоча і можна спокійно використовувати, чи є сенс збирати цю систему, чи одразу на Danfoss ally вирішувати Вам, я вже виходив з ситуації яка склалась в мене Змінено 24 лютого користувачем AndriiKijv Фото завеликі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз