Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

DEVIreg Smart Wifi + Водяна тепла підлога

AndriiKijv

Рекомендовані повідомлення

Всім доброго дня!

Цей пост більше для розповіді ніж запитання, тому що коли збирав таку систему то толком не знайшов ніде інформації що куди і як, можливо комусь пригодиться в майбутньому.

Задача: 

Зібрати регулювання гребінки теплої підлоги на DEVIreg Smart Wifi (Який по інструкції, підключається тільки до електричної теплої підлоги)

Яке рішення я використав?

Дано:

DEVIreg Smart Wifi: 2 шт

Контури теплої підлоги: 4 шт

Сервопривода 088H3220 Danfoss: 4 шт (Danfoss Thermot TWA-K, NC, 230V, M30x1,5)

Головний контролер: Danfoss Icon Master (088U1040)

Можна йти 2 шляхами

1. З головним контролером
  2. Без головного контролера

Для чого в даному випадку контролер?

1. Не потрібно кидати 220V до кожного терморегулятора
  2. Контролер вміє вимикати насос та котел (При потребі)

Так як в мене комбінована система опалення і тепла підлога не використовується як основний вид опалення, а більше для комфорту в зимовий період, мені потрібно керувати насосом в разі перекриття всіх контурів.

Але в разі потреби, він також може давати котлу сигнал на вимкнення.

Що потрібно щоб все зібрати?

• Кабель 3х1.5 (З контролером) або 2х1.5 (Без контролера) я би радив кидати 3х1.5 на всяк випадок, кидаємо від місце розташування головного контролера до терморегулятора (Кидати окремо 220V від щитка до кожного терморегулятора потрібно тільки якщо не використовуємо головний контролер).
    • Не забуваємо кинути кабель від терморегулятора до контролера або гребінки (Якщо немає контролера)
    • Якщо контролер не знаходиться біля гребінки (1м), тоді ще кабелі від контролера до сервоприводів
  • Розетка 220V в місце розташуванні головного контролера.
  • Штроби з гофрами щоб прокинути датчик в підлогу (Найкраще це зробити ще до стяжки), гофру завести в підрозетник де буде терморегулятор

Збірка без контролера:

• Підключаємо терморегулятор за стандартною схемою, N-load, L-load підключаємо сервопривід, кидаємо датчик температури в гофру, підключаємо будь-як, полярність тут значення немає
  • Біля гребінки можна через Wago, або клемніки з'єднуємо з сервоприводами
    • Якщо хочемо щоб наприклад 2 сервопривода було на 1 терморегуляторі, просто з'єднуємо 2 кабелі на 1

Впринципі все, виставляємо температуру, дивимось як сервопривода починають працювати, не забуваємо залишати 1 контур без сервопривода (якщо немає байпасу) щоб не загнати насос.

Збірка з контролером:

Як на мене, ця схема виглядає більш надійною та легшою в порівняння без контролера.

На стороні терморегулятора:

• Підключаємо кабель який йде від контролера до терморегулятора за наступною схемою
    • N
    • L
    • L-Load
  • Підключаємо датчик, N-C, полярність немає значення

Тут раджу сфотографувати якого кольору як ви підєднали, щоб потім не плутатись біля контролера

Такі дії повторюємо на вашу кількість терморегуляторів

На стороні контролера:

• Підключаємо відповідно терморегулятор N, L, L-Load 
    • В даному випадку L-Load це найкраз кабель який дає живлення на сервопривід
  • Підключаємо терморегулятори, можна по 2 на 1 терморегулятор, або збільшити за допомогою перемички (5 пін) і продовжити 6

Повторюємо на кількість терморегуляторів та сервоприводів

Підключаємо насос до контролера

Контролер в розетку.

На контролері не будуть світитись терморегулятори поки вони не активні, там завантажуємо додаток Devi, налаштовуємо і коли вони будуть гріти підлогу, то побачимо що діоди засвітились, (Діод Power само собою має засвітитись після ввімкнення)

Загалом по інструкціям які лежать в середині коробок все інтуітивно буде зрозуміло по підключенню, загалом схема робоча і можна спокійно використовувати, чи є сенс збирати цю систему, чи одразу на Danfoss ally вирішувати Вам, я вже виходив з ситуації яка склалась в мене :)

Змінено користувачем AndriiKijv
Фото завеликі
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...