Олег Д Опубліковано: 12 квітня Поділитись Опубліковано: 12 квітня (змінено) Вітаю. Відновлюю дах в старому будинку. Крокви 150х150мм. Нахил 40 градусів приблизно. По натягнутому шнурку між першою і останньою кроквою бачу просідання більшості (13 крокв з 19) в середньому на 1.5-2 см, максимум 3 см. Надихнувся рішенням з цього відео (сербо-хорватською, але суть можна вловити навіть з картинки на заставці, у автора є ще інші відео з інших дахів де він робив так само): Поставив я на ці дошки мембрану, прихватив степлером, тепер треба класти контррейку. У автора бачу що він кріпить одну контррейку на одну дошку. Тобто 2 контррейки на крокву (якщо по бокам 2 дошки), на скріншоті можете розгледіти: І ось тут питання: Якщо контррейка кладеться ширшою стороною (5см) на вужчу грань дошки (2.5-3 см) чи не вплине це на надійність такого вузла, а саме стійкість самої контррейки? + можливість промахнутися цвяхом чи саморізом через контррейку і мембрану в грань дошки. Чи не забагато контррейки взагалі? Якщо я знаю на перед яка і де буде йти обрешітка, то чому б не набити контррейку саме в місцях де обрешітка має лягти на крокву чи інший несучий елемент? А не суцільно по всій довжині крокви від ринви до конька. Це могли б бути короткі бруски або вкладиші (що доречі дозволило б непогано скоротити витрату матеріала, та і вентиляція мала б ще покращитися). Наприклад ось таке рішення прийшло на думку. Кріпимо 1 контррейку (або я б навіть сказав контрбрусок) на косину між 2 дошками якими ми наростили одну крокву. При чому саме в місці де має йти дошка (або рейка) обрешітки. Приблизно ось так (вид зверху): На скільки я встиг вивчити питання, основна і мабуть єдина функція контррейки - забезпечення вентиляційного простору між покрівлею і мембраною. Чи є ще щось що я пропустив? Цікаво чи в когось тут взагалі був досвід нарощування крокв саме боковими дошками? Якщо так, то чи кріпили далі мембрану і контррейки. Основна тема по моєму даху (з ширшим контекстом) ось тут: Змінено 13 квітня користувачем Олег Д уточнення про контррейки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз