Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Подовження димаря

Ivan Zakharov

Рекомендовані повідомлення

Система забора воздуха и отвода продуктов сгорания можно сказать практически коаксиальная (рис1). 

Проблема в том что она не может эксплуатироваться в таком исполнении (близко к земле, окну и под навесом).

20 лет эта систем работала с удлинением трубы для отвода продуктов сгорания, сначала гофрой до конца навеса (вертикаль/горизонталь), а потом 3 метра оцинкованной трубы вверх. С переодичностью в пару лет это все ржавет, сгнивает, меняется.

Есть желание сделать этот момент более надежным.

Рассматриваю два варианта. Что посоветуют спциалисты?

1. Рядом (1-1,5 метра в сторону) с выходом этой системы из стены на улицы, в этой же стене, находятся 3 канала дымохода (рис2). Один из них свободен. Взять два угока 90, трубу 130 по диаметру "выхлопа" газового котла и завести в этот канал. Но только получается через улицу.

2. На выходную трубу 130мм, одеть тройник с лейкой вниз. И 4-5 метров вверх через крышу летней пристройки (навес). Там доски сверху обшитые листами нержавейки. Трубы могут быть как одинарные так и сендвич. Единственное - надо будет делать проход через крышу из не горючих материалов, и герметезировать что бы вода не затекала...

Котел АТОН АОГВМНД-10Е.

image.png

image.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• irina1969 змінив заголовок на Подовження димаря

Задачка виявилсь унікальною як я розумію, бо відповідей ніц нєма.

В цій же стіні що виходить на зовні димоход від котла вже є канали старого димоходу, який скоріш за все будувався разом з цією пристройкою як топочна і використовувавя підлоговий котел, який і був замінений на існуючий парапетник. За не надібностю усі канали були замкнені, а остався тільки один для витяжки.

Зробив я заміри глибини каналів у старому димоході що знаходиться від парапетного на відстані до пів метра. Середній канал - використовується зараз витяжкою і починається акурат під стелею приміщення, на 50 сантиметрів коротший за бічні канали.  Ось так зараз виглядає вихід з парапетного котла назовні.

image.thumb.png.29a08838d1cc73da346451a587bd1731.png

Розрахувавши ймовірне розташування першого крайнього каналу я зробив отвір, і вийшов акурат у нижню точку цього каналу +5-10 см. Розширив отвір щоб туди спокійно могла війти 130мм труба.

image.thumb.png.2156aef0666558e695ff8730df7c3b5c.png

Тобто зараз мені буде потрібно взяти трубу 130мм - довжиною 1,4 м + два вугли. Вихід продуктів згоряння газового котла буде через штатний вихід (130мм) + вугол 90 + 1,4м труби + вугол 90 градусів - потрапляти у канал "радянського" димоходу.

Не знаю можна так робити, чи ні.... бо гугл та ШІ відповіді не знайшни...

ПС. Порахував я площу круглої 130 труби і площу прямокутного каналу, то площа каналу майже в 1,5 разів більша.

Змінено користувачем Ivan Zakharov
Трохи доповнив
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...