Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Подовження димаря

Ivan Zakharov

Рекомендовані повідомлення

Система забора воздуха и отвода продуктов сгорания можно сказать практически коаксиальная (рис1). 

Проблема в том что она не может эксплуатироваться в таком исполнении (близко к земле, окну и под навесом).

20 лет эта систем работала с удлинением трубы для отвода продуктов сгорания, сначала гофрой до конца навеса (вертикаль/горизонталь), а потом 3 метра оцинкованной трубы вверх. С переодичностью в пару лет это все ржавет, сгнивает, меняется.

Есть желание сделать этот момент более надежным.

Рассматриваю два варианта. Что посоветуют спциалисты?

1. Рядом (1-1,5 метра в сторону) с выходом этой системы из стены на улицы, в этой же стене, находятся 3 канала дымохода (рис2). Один из них свободен. Взять два угока 90, трубу 130 по диаметру "выхлопа" газового котла и завести в этот канал. Но только получается через улицу.

2. На выходную трубу 130мм, одеть тройник с лейкой вниз. И 4-5 метров вверх через крышу летней пристройки (навес). Там доски сверху обшитые листами нержавейки. Трубы могут быть как одинарные так и сендвич. Единственное - надо будет делать проход через крышу из не горючих материалов, и герметезировать что бы вода не затекала...

Котел АТОН АОГВМНД-10Е.

image.png

image.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• irina1969 змінив заголовок на Подовження димаря

Задачка виявилсь унікальною як я розумію, бо відповідей ніц.

Зробив я заміри глибини каналів у димоході що у стіні поруч з котлом і виявилсь що середній канал, котрий використовується зараз витяжкою і починається акурат під стелею, на 50 сантиметрів коротший за бічні канали які ніде не використовуются та скоріш за все просто були замуровані після заміни напольного котла на парапетний. Ось так зараз виглядає вихід з парапетного котла назовні. image.thumb.png.29a08838d1cc73da346451a587bd1731.png

Вилічивши ймовірне розташування першого крайнього каналу я зробив отвір, і вийшов акурат у нижню точку цього каналу +5-10 см.

image.thumb.png.2156aef0666558e695ff8730df7c3b5c.png

Тобто зараз мені буде потрібно взяти трубу 130мм - довжиною 1,4 м + два вугли і вуаля. Вихід продуктів згоряння газового котла буде через штатний вихід + 1,4м труби + 2 вугли по 90 градусів - потрапляти у "радянський" канал димоходу.

Не знаю можна так робити, чи ні.... бо гугл та ШІ відповіді не знайшни... Тай тут ніхто нічго не радить(((

Змінено користувачем Ivan Zakharov
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...