Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ЗАМЕНА трех-фазного ЭЛЕКТРОСЧЕТЧИКА

fiore22en8

Рекомендовані повідомлення

ДОБРЫЙ ДЕНЬ.У меня механический трех-фазный счетчик. Электрики пришли и сказали поменять его на электронный в течение 10 дней. Подскажите какой нормативный документ регулирует этот вопрос обязательно надо менять этот счетчик и за чьи деньги. Спасибо.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ППЭЭ...

3.7. Для розрахункового обліку електричної енергії мають використовуватися засоби обліку, внесені до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки, допущених до застосування в Україні.

Ваш счетчик скорее всего исключен из реестра из-за класса точности. Стоит СА4У-И672?

 

3.27. Планова заміна, обслуговування та ремонт розрахункових засобів обліку електричної енергії здійснюється електропередавальною організацією або іншою організацією, яка має право на виконання цих робіт, за рахунок їх власників.

Непланова заміна розрахункового засобу обліку електричної енергії здійснюється електропередавальною організацією або іншою організацією, яка має право на виконання цих робіт, за рахунок організації, на вимогу (за ініціативою) якої здійснюється заміна розрахункового засобу обліку.

Експлуатація та планові заміна, ремонт, обслуговування, повірка розрахункових засобів обліку електричної енергії, що призначені для розрахунків населення за електричну енергію, здійснюється за власний рахунок електропередавальною організацією, яка здійснює ліцензовану діяльність з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами на закріпленій території (постачальником електричної енергії за регульованим тарифом, який постачає електричну енергію населенню).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Кроме того:

 

(ссылка устарела)

 

Щодо надання роз`яснень (стосовно відшкодування витрат, пов`язаних із заміною лічильників електричної енергії)

... У разі пошкодження, втрати або неправильної роботи приладу обліку з вини споживача він відшкодовує вартість перевірки, ремонту або встановлення нового приладу обліку. В інших випадках перевірка, ремонт або заміна пошкодженого чи втраченого приладу обліку здійснюється за рахунок енергопостачальника або організації, яка відповідає за збереження приладу обліку.

 

Енергопостачальник безкоштовно здійснює планові повірку, обслуговування та ремонт приладів обліку (крім випадків, передбачених абзацом першим пункту 17 цих Правил)

 

Враховуючи вищезазначене повідомляє, що постачальник електричної енергії за регульованим тарифом не має права відмовити споживачам в укладенні договорів на постачання електричної енергії, які розташовані на території його ліцензованої діяльності. Також слід зазначити, що заходи, пов`язані із заміною лічильників електричної енергії у споживачів (населення), мають здійснюватися електропередавальною організацією за власний рахунок у випадку планової заміни та за рахунок ініціюючої сторони у випадку непланової заміни, крім випадків, передбачених пунктом 17 Правил

 

 

Правила користування електричною енергією для населення

Установлення та експлуатація приладів обліку електричної енергії

...

17. У разі пошкодження, втрати або неправильної роботи приладу обліку з вини споживача він відшкодовує вартість перевірки, ремонту або встановлення нового приладу обліку.

 

В інших випадках перевірка, ремонт або заміна пошкодженого чи втраченого приладу обліку здійснюється за рахунок енергопостачальника або організації, яка відповідає за збереження приладу обліку.

 

Енергопостачальник повинен відновити облік електричної енергії протягом 3 місяців. Постачання електричної енергії без обліку понад 3 місяці забороняється.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...