Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

образец заявления в нац банк и прокуратуру

aaronbuni

Рекомендовані повідомлення

был бы очень благодарен за образцы заявлений в нацбанк и прокуратуру о невыплате депозита по окончании срока.

 

заранее спасибо

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

был бы очень благодарен за образцы заявлений в нацбанк и прокуратуру о невыплате депозита по окончании срока.

 

заранее спасибо

Был у меня печальный опыт в 2008, заявку в НБУ найти пока не могу, ниже то, что быстро нашел из старых записей, возможно пригодится, ссылка - уже мертвая. Из моего опыта - если банк не умер совсем, то копия заявы в НБУ помогает при выдаче депо, вы попадете в, скажем так, другую очередь.

 

www.investfunds.com.ua/news/18605

 

Здравствуйте, "Деньги"! У меня закончился договор депозитного вклада. Сумма довольно крупная -- 40 000 грн. Предварительно позвонил в отделение, предупредил о том, что приду за деньгами. Но мне сообщили, что всю сумму сразу выплатить не смогут, только частями -- по 5000 грн. в день. Что делать? Александр.*

 

Сейчас во многих, особенно небольших, отделениях банков сотрудники берут клиентов "на слабо" -- или предлагают забрать валютный вклад в гривнах, или, как в случае нашего читателя, отказываются выплатить депозит в полном объеме. При этом прекрасно понимая, что действуют незаконно. Ведь банк обязан выплатить депозит в срок, в полном объеме (с учетом процентов), а также в той валюте, в которой деньги были внесены на депозитный счет (это предусмотрено ст. 1058 Гражданского кодекса Украины). Такой подход банкиров рассчитан на клиентов, которые плохо знакомы со своими правами. Поэтому очень важно продемонстрировать свою осведомленность и решительный настрой. Как правило, уже на этом этапе все вопросы решаются сами собой.

 

Обязательно нужно написать заявление на имя начальника отделения о своем желании забрать вклад в соответствии со сроками депозитного договора и в полном объеме. Важно, чтобы заявление было должным образом принято и зарегистрировано (получило регистрационный номер и было внесено в реестр входящей корреспонденции).

 

Если начальник отделения продолжает упираться, пусть пишет письменный отказ выплачивать депозит в полном объеме. Непременно на фирменном бланке с подписью и печатью! Этот документ пригодится для жалобы, которую вкладчик может подать в Нацбанк. Если банковский клерк не соглашается написать письменный отказ, можно прийти в офис банка с адвокатом. И даже снять все происходящее на видео.

 

Прямо из банка можно позвонить и в НБУ (по телефонам в Киеве: 230-17-17, 230-19-60, 230-19-91, 253-61-19). Служба приема жалоб от населения работает по будням с 9:00 до 18:00. Дозвониться туда нелегко (учитывая нынешнюю ситуацию с банковским сектором), хотя корреспондентам "Денег" это удалось. Поэтому, если хочется разобраться с вредным банком, стоит запастись терпением и все же дозвониться в Нацбанк. Там подскажут, как оформить письменную жалобу. И обязательно отправляйте электронную копию письма в редакцию "Денег" (dengi@dengi-ua.com).

 

Автор: Елена Буруль

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Прокурору __ району міста __,

старшому раднику юстиції

 

Васи Вксильовича Пупкина

паспорт виданний

<индекс, адрес>

номер засобів зв’язку:

 

З А Я В А

 

Я, Василий Васильович Пупкин, з вимогами статті 383 Кримінального кодексу України ознайомлений, а саме, що завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу дізнання про вчинення злочину - карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років. Ті самі дії, поєднані з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині або із штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів, - караються обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

<ОПИСАНИЕ ИСТУАЦИИ СО ССЫЛКОЙ НА НОРМАТИВНЫЕ АКТЫ>

 

У зв’язку з вищевикладеним вважаю, що у діях <ОБВИНЯМЫЕ> можуть вбачатися ознаки діянь, передбачених ст.ст. 189 (Вимагання), 190 (Шахрайство) або іншими статтями КК України. <СТАТЬИ ДОБАВИТЬ ПО СИТУАЦИИ>

 

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 94-98 КПК України, користуючись правом зазначеним у ст. 97 Кримінального процесуального кодексу України, Законом України „Про звернення громадян ”, ст. 60 Закону України "Про банки і банківську діяльність ", ст. 23 Закону України «Про інформацію», Закону України про захист персональних даних, Конституцією України, Закону України «Про прокуратуру», -

прошу:

1. Провести перевірку викладених мною фактів;

2. Визначити, чи на законих підставах <КРАТКАЯ СУТЬ ПРОБЛЕМЫ> .

3. Вжити відповідні заходи прокурорського реагування для припинення порушення моїх прав;

4. За наявності підстав порушити кримінальну справу;

5. Про результати даної заяви повідомити мене письмово у встановлений КПК України термін.

 

Перелік документів, що додаються до заяви:

 

 

З повагою,

 

« » __________ 2014 року

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Скопировано с просторов интернет, насколько верно - не знаю...

Исходя из требований НБУ предлагаем следующую форму заявления:

 

Голові Національного банку України

01601, вул. Інститутська 9,

м. Київ, Україна.

 

Прізвище, ім'я, по батькові

Адреса

Тел.:

 

ЗАЯВА

про вжиття заходів реагування

на порушення банківського законодавства

 

Відповідно до ч. 8, 9 статті 7 Закону України «Про Національний банк України” Національний банк України здійснює банківське регулювання та нагляд, веде Державний реєстр банків, здійснює ліцензування банківської діяльності та операцій у передбачених законами випадках.

Згідно до ч. 3 ст. 55 цього Закону Національний банк України здійснює постійний нагляд за дотриманням банками, їх підрозділами, афілійованими та спорідненими особами банків на території України та за кордоном, банківськими об'єднаннями, представництвами та філіями іноземних банків в Україні, а також іншими юридичними та фізичними особами банківського законодавства, нормативно-правових актів Національного банку і економічних нормативів.

 

Суть заяви.

 

Відповідно до ст. 1 Закону України „Про звернення громадян” громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

У зв'язку з наведеним,

ПРОШУ:

Провести перевірку дотримання Публічним акціонерним товариством «Всеукраїнський акціонерний банк» (ПАТ «ВіЕйБі Банк») банківського законодавства України, нормативно-правових актів Національного банку України, притягнути його до відповідальності за їх порушення під час надання послуг за договором №___ від деньмісяцьрік. У разі наявності підстав, — позбавити банк ліцензій на здійснення банківської діяльності.

Вжити заходів щодо термінового погашення заборгованості з боку Публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський акціонерний банк» (ПАТ «ВіЕйБі Банк») за договором №___ з повним та достовірним розрахунком заборгованості за ним на сьогоднішній час.

Відповідь за результатами розгляду моєї заяви прошу надіслати у десятиденний строк за адресою:______. Крім того додатково повідомити за телефоном _______.

 

Додатки:

Копії паспорту та ідентифікаційного коду заявника (за бажанням)

Копія договору на надання послуг (за бажанням)

 

Деньмісяцьрік ПІБ

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 роки потому...

При подобных ситуациях, если не знаете, как написать жалобу, то вот этот полезный сервис вам в помощь:

www.google.ru/

Змінено користувачем Пий
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...