Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ypl

Пользователи
  • Публікації

    4
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача ypl

  1. Через фейсбук Тенко вдалося отримати емейл ІТ відділу. Я написав і мені відповіли: Так що це можна занести до плюсів.
  2. ні, я поміняв. тому що по дефолту логін і пароль це серійний номер. А серійний номер дуже схожий на формат YYMMDD_NNN (YY-рік MM-місяць DD-день NNN-порядковий номер в партії). Тому мабуть зловмисники можуть перебирати номери щоб залогінитись під чужим аккаунтом.
  3. API повертає зовсім інші дані ніж додаток/сайт. Причому відрізняється серійний номер, версія. Таке враження, що АПІ повертає дані для іншого котла.
  4. Користуюсь Tenko Smart 12квт два місяця Плюси: - Працює тихо. З відстані кількох метрів важко зрозуміти чи він включений взагалі. - В комплекті є виносний датчик температури - 6 тенів - Є додаток для керування котлом з телефона чи компʼютера. Багато пареметрів для керування - відключення по температурі датчика, температура подачі і обратки, тижневий графік температур, обмеження кількості працюючих тенів. Також можна подивитись тиск в системі, використання електроенергії по днях і місяцях. Мінуси: - Додаток має дрібні недоробки - наприклад графік витрат відображається не коректно. - Я дзвонив на номер сервісу три рази - ніхто не підняв трубку і не передзвонив - Я писав на емейл два рази - ніхто не відповів - На сайті немає інструкції користувача Незнаю чи це мінус котла, чи монтажа, чи мереж: - Через місяць перегорів запобіжник і супрессор (і те і інше було в комплекті запасне) - поміняли самі, ще через тиждень знову перегорів запобіжник. В домі працює багато іншої техніки без проблем. Ще один плюс/мінус - є відкритий API, але він не працює корректно.
×
×
  • Створити...