Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Нитро

Пользователи
  • Публікації

    15
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Имя
    Nitro
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Нитро's Achievements

Интересующийся

Интересующийся (3/13)

  • 10 комментариев
  • Первый пост
  • Начало популярности
  • Начинающий собеседник
  • Уже год на форуме

Recent Badges

4

Репутація

  1. Власне, чому я заворушився: у знайомих пішла пліснява в кутках деяких північних кімнат. Це при тому, що будинок регулярно нормально опалюється. Може, правда, там регулярно стіна зволожується, - не знаю, словом. Тим не менш, не хотілось би, щоби гриби по кутках росли.
  2. Купил дом, начал делать ремонт, но по разным причинам пришлось его остановить. Внутри осталось выполнить отделочные работы: черновая штукатурка, потолки, стяжка сделаны. Отопление смонтировано (1-й этаж тёплый пол + батареи, 2-й этаж – батареи). За сим вопрос: какие есть мнения касательно температуры, которую необходимо поддерживать внутри, чтобы предотвратить отсыревание? Выставил на термостате котла 18°С (термостат на 1-м этаже). В результате имею на 1-м этаже 18°С, на 2-м - в среднем 16°С. Пока что все нормально, но терзаюсь – не мало ли? Буду благодарен за советы.
  3. Не знаю: не видел маркетинговых исследований компании BUDERUS. Но стальной теплообменник однозначно надёжнее теплообменника из алюминиевого сплава (теплопроводность не в счёт). Правда, и дороже.
  4. Мда... Концепция теплообменников из алюминиевых сплавов, значит, не сработала. Надеюсь, хоть запчасти будут некоторое время выпускать (у меня Logamax Plus GB 122i).
  5. Думаю, що в побутовому діапазоні тисків можна спокійно знехтувати стисливістю води. Тому для розрахунку кінцевого об'єму води при нагріві простіше всього скористатись наступною формулою: V = V0 * D0 / D, де V0 – початковий об’єм, л; V – кінцевий об’єм, л; D0 – початкова густина води, кг/куб.м; D – кінцева густина води, кг/куб.м. Оскільки розраховується максимально можливе теплове розширення води, то початкові умови краще взяти для води при температурі 4°С, коли її густина максимальна і дорівнює 1000 кг/куб.м. Кінцевими параметрами води пропоную взяти такі, які вода має при 65°С (можете взяти свою температуру). При 65°С густина води дорівнює 980,5 кг/куб.м. Отже, якщо допустити, що ваш бойлер об’ємом 80 л повністю заповнюється холодною водою з температурою 4°С, то при нагріванні до 65°С її кінцевий об'єм буде дорівнювати: V = 80 * 1000 / 980,5 = 81,6 л. Отже треба вибрати такий розширювальний бак, який зможе в себе вмістити в робочому діапазоні тисків 1,6 л води. Безумовно, по мірі нагріву вода буде розширюватись і витіснятись у розширювальний бак, отже тиск буде зростати, але на значно меншу величину, ніж при нагріванні у бойлері без розширювального баку.
  6. Бачу дискусію. Тому давайте підсумую. В результаті я підключив LOGAMATIC так, як зображено нижче (перемички стоять від виробника, я їх не чіпав): Крайній лівій контакт в мене відсутній, бо він, наскільки я розумію, використовується для котлів одноконтурних. Скрін з інструкції стосовно контактів нижче: Ще раз всім подяка! Сподіваюсь, це буде корисним для зацікавлених.
  7. Вроді, получилось (ТТТ)! Дякую всім, хто давав поради! Особливо - пану MURAVA! Отже - потрібно було просто обновити версію ПО для LOGAMATIC. Перемички знімати не потрібно. Ще раз всім дякую!
  8. Вже пробував, здається. Наскільки пам'ятаю, тоді Logamatic лишається без живлення: в інструкції пишеться, що ці контакти без потенціалу.
  9. Благодарю! За bus шину и исправность проводки уверен: питание на Logamatic приходит и роутер он видит. Перемычку на релейном контакте попробую снять. С завода установлены 2 перемычки: 1) датчик температури зовнішнього повітря або регулятор; 2) зовнішній комутаційний контакт, без потенціалу (наприклад, реле температури для системи опалення підлоги, замкнуте у стані постачання). Попробую обе в разных комбинациях). За совет весьма признателен!
  10. Всім доброго дня. Був би дуже вдячний за пораду у такому питанні. Котел «Buderus Logamax Plus GB-122i KD H» - двоконтурний, 24 кВт. Хочу підключити до нього прилад дистанційного керування «Logamatic TC 100.2», який дозволяє керувати параметрами та вести моніторинг температури через Інтернет. Пробував це зробити, але «Logamatic» не під’єднується до контролера котла: виходить повідомлення, що немає EMS-з’єднання. Сам котел має бути сумісним з «Logamatic» (так сказали в ділера). Зі сторони котла провід з’єднав з клемою позначеною значком "BUS". Вроді, все зроблено згідно рекомендацій «Logamatic»: 1) з’єднувальний провід – простий (не «кручена пара»), двожильний (2*0,75 кв.мм); 2) полярність з’єднування перевірив – не впливає на результат; Попробував у меню змінити налаштування 4-b1 «Внутрішнє для приладу керування по зовнішній температурі» - з OFF на ON. Не допомагає, виходить помилка 1068 «Датчик температури зовнішнього повітря або лямда-зонд несправні». Буду вдячний за пораду.
×
×
  • Створити...