Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

mgo

Пользователи
  • Публікації

    32
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Про mgo

  • День народження 1 квітня

Персональная информация

  • Имя
    Міша
  • Откуда
    Івано-Франківщина
  • Род занятий
    IT
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

mgo's Achievements

Форумчанин

Форумчанин (4/13)

  • Уже год на форуме
  • 10 комментариев
  • Преданный форуму
  • Начало популярности
  • Первый пост

Recent Badges

8

Репутація

  1. Лічильник був замінений за ініціативи РЕС за їх рахунок. Там якась інвестиційна програма на Прикарпатті. Він зараз не програмований на зони і без обмеження потужності. Хочеш зонний облік буде обмеження 5кВт. Тому подав заяву на розширення до 10кВт. Видали техумови, кажуть розмежування на опорі, тобто ввідний кабель, ввідний автомат то є моє. І на це хочуть проект. Проект може бути до ввідного автомату, далі їх не цікавить.
  2. Два місяці як установив бойлера непрямого нагріву, який ще до війни вибирав в цій темі. Купив українського виробника 230л за 26000 грн, це з доставкою НП. Теплообмінник 2,4м. Докупив тен на півтори дюймову різьбу. Теном ще не грів, вода без запаху за два місяці роботи в режимі до 50ºС. ТН 9кВт при температурі теплоносія 55ºС нагріває його до 46ºС потім ТН відключається і за 3-5 хв температура піднімається до 48ºС по інерції, мабудь від гарячого теплоносія в змійовику. Перший нагрів від 10 до 48 тривав 1:10, з розетки взяв 3кВт в бойлер залізло десь 9кВт тепла. Методом підбору встановив дельту в 10ºС При температурі в бойлері 38ºС включається ТН і за 20-25 хв нагріває його до 46+2ºС. Таких включень в середньому 2-3 в день. Важливий нюанс який я не врахував при виборі об'єму бойлера При включенні відбувається так званий розпал теплового насосу, вихід на робочий режим. І чим більший бойлер тим рідше і довше буде грітися. Мабуть тому більшість бойлерів для ТН це 300+ літрів. По користуванні, практично як газова колонка по кількості води, і з усіма плюсами бойлера. По електроенергії в місяць десь + 100кВт.
  3. Подав заяву на збільшення потужності. 1650 грн техумови за збільшення з 5 до 10кВт. В техумовах є одна умова, а саме до електроустановок замовника. На словах від людини, що робила техумови: можна аркуш з однолінійною схемою на заміну ввідного автомата. Дав номер їх місцевого "спеціаліста" На запитання скіко коштує - не знаю може безкоштовно. Коли зробиш - не знаю позвоню, пройшов уже місяць. Давав грошей - не взяв, х-з може я погано мало давав. Може тут є люди які таке роблять? Ввід зроблений СІП 2*16, лічильник на фасаді, у ящику з лічильником автомата немає, топто потужність фактично необмежена. Мета затії - зонний облік, опалюю будинок тепловим насосом, санітарну воду грію ним же.
  4. Стоїть в коробці, буде працювати упсом на насос з криниці і всякі дрібниці в домі, якщо прийдеться. Сонце на нього вішати небачу перспектив. Збираю ...
  5. Ні не тестував. Суть в тому, що на невеликий проміжок часу(по замовчуванню година) інвертор піднімає напругу на АКБ в надії, що недозаряжений AGM акумулятор в збірці дозарядиться, а заряжений невстигне зажаритися.
  6. Ага залипне Докупити пару кіловат і тоді залипне. Але я весь електричний, опалення, плита, ще й тарантаса електричного хочу. Мабуть прийдеться докуповувати, щоб в ночі економити.
  7. Лічильник вже поставили, він з реле. Наявність реле у лічильника це обов'язкова опція у Прикарпат-обленерго. Часострумові характеристики автоматів відомі, виробники графіки дають.
  8. Вітаю! Сьогодні поміняли лічильник на електронний, безкоштовно. Запитав за зонний облік, кажуть будь-ласка, але буде обмеження по потужності в 5кВт. Питання у кого є таке обмеження Як там із пусковими струмами? Компресор номіналом 2.5кВт має стартовий струм у рази вищий номіналу. Бачив на реле напруги + струму 40+А проскакує на старті. Лічильник з обмеженням у 5кВт дасть запустити компресор? Хлопці, що міняли лічильник однозначно на це питання відповіді недали.
  9. Болгарка в поміч. Різати треба як зад так і перед. Під кришками є доступ до перемичок банок. Глибина пропилу десь 3мм, на фото видно. В момент коли розрізав, банки розбіжки по напрузі немали. Спеціально лампочкою посадив на 0,1в три банки, акумулятор стояв три дні з рідним балансиром нічого непомінялося. Незнаю який алгоритм балансування у вбудованого балансира. Ця БМС за ніч підрівняла. За кілька днів і сліду не лишилося від перекосу. Плату вбудованого балансіра демонтував з шлейфами. На місце шлейфа всунув провода ззаду на перед. То трохи тре бути генікологом. Провода від БМС в акум запустив через отвір під розєм. Кришки потім посадив на сілікон, його на фото невидно прозорий. І ще! Треба бути обережним, це бімбочка, тут плотність енергії менша тільки в 4 рази від тротилу. Коротнете щось згорить з феєрверком, перевірено, феєрверк файний получається.💥
  10. Ми маємо властивість помилятися, забувати і тп. Я вам гарантую, що вам зваляться на голову якісь справи і за інвертор ви забудете, 2:30 Ви невсдете біля нього. На лох.ua BMS 100A коштує 3000 грн, 10-15% до бюджету інвертор з батареєю. BMS відключить заряд де ви налаштуєте 4.1 на банку, значить заряд припиниться 24.6 Інвертор може піднімати і до 27в але BMS більше потрібного не пропустить.
  11. Геть но мані на таку роскіш зараз, того слиню ПовМр. Може на наступний сезон русню закопаєм і просто мережевий поставлю.
  12. Нє мені треба LuxPower 5кВт, а краще щось на 7кВт. А ще краще щоб русня провалилась під землю і не тереба було цим всім займатись.
  13. Приїхав PowMR 3кВт напруги Bulc і FLU регулюються 24-29,2в. Ще є вирівнювання батареї, вона від 25в до 30в. Мультиметр на фото неточний, він 24в міряє на діапазоні 200, і показує тільки десяті. Відповідно похибка мінімум на десяту вольта. На великому струмі і тонких дротах, поганому контакті можна загубити кілька сотих, ато і десятих вольта. З такими напругами ви будете в притирку, на АКБ краще поставити БМС, щоб вона балансувала та відключала при виході за межі. Без БМС та пожежної сигналізації яка розбудить як би що я б в житлове приміщення цей АКБ не ставив взагалі. Він має властивість горіти, причому всі складові для горіння в ньому присутні, йому кисню не треба. Бачив вигорілу квартиру того року, якраз таким АКБ і підпалили, але чим заряджали, до скільки і як не знаю, то все сарафанне радіо. У мене досвіду з літієвими батарейками небагато, поки позитивний, ним з вами і поділився.
×
×
  • Створити...