Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Rondlyk

Пользователи
  • Публікації

    14
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Rondlyk's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Уже месяц на форуме
  • Уже неделю на форуме
  • 10 комментариев
  • Преданный форуму
  • Первый пост

Recent Badges

0

Репутація

  1. Від "колеги" думаю не буде а я крапель продовжу. На разі зібрав таке: 1. Ємність аерації 1.5м.куб. 2шт. в паралель. 2. Колона 1665 з цеолітом. 2шт. в паралель. 3. Накопичувальні ємності 30м.куб. Якщо повітряний компресор не вмикати то на виході з колон Fe0.5 при швидкості у колоні 3м за год. Якщо вода попередньо пропонована і почала жовтіти то на виході з колон Fe +-0.1 при швидкості у колоні 6м за год.
  2. Якщо можна то ще запитаю. Десь Ви писали що у 13ті колони засипали 75л цеоліту. Це ніби трохи забагато для такої колони? Чи все працює добре?
  3. Бо я хотів довести до завершення свій експеримент, наситити загрузку залізом, але вже кілька днів безупинно проливаю експериментальну колону 30л зі швидкістю 5м/год водою з вмістом заліза 7.5мгр на літр. А він все працює і працює. Якщо білоруси праві то мабуть я зевершу свій експеримент, довго надто буде.
  4. Доброго вечора. Ваша система працює вже кілька років, з вашого досвіду яку все таки ємність по залізу має цеоліт?
  5. А вам велика подяка за тему. До речі про нарастання плівки. При першому пуску на колону, залізо на виході впало до +-0,2, через п'ять годин 0.1 а вже під вечір, експрес тест виявляв залізо ледь-ледь. Але цеоліт не сірий-бежевий, на заводі зараз відсутня дрібна фракція, тому взяв зеленкуватий. Ціна на заводі 1,98грн за кг. З понеділка повезу на нові аналізи.
  6. На 48 колону думаю не стане спроможності каналізації. Плюс додаткова помпа на промивку.
  7. Тепер думаю чи робити відстоювання + колони які будуть промиватися не так часто. Чи без відстоювання +три колони в паралель і промивати частіше, і промивку змістити у часі.
  8. Досліди продовжуються. Цього разу без відстоювання. Безперервна подача води у ємність (1.5 м.куб висота 2.28м), у ємності бульбік діафрагма діаметр 220мм. Далі самотьоком у дослідну колону. Діаметр 200мм, висота загрузки 70см, лінійна швидкість у колоні 8м/год. Загрузка цеоліт 0.5-2мм. Час проливання 5годин. Залізо на вході 7,5 рН до аерації 6.8 рН після аерації 8.2+ Результат: Залізо 0.1 рН 7,5
  9. Продовжу. Час аерації до 3 годин. Час відстоювання до 18 годин. Результат: Залізо 1-1.5 Ph 8.2. !!!! (На вході 6.8) ??? Не фонтан...
  10. До речі, у Вас цеоліт з Сокирницького родовища, сірий?
  11. Вашу тему читав, якщо не помиляюсь то в кінцевому результаті Ви використовуєте колони. Боюсь що при витраті 30м.куб/доба, промивка буде відбуватися так часто, що колони довго не проживуть. А якщо використати великі корпуса то важко собі уявляю які потрібно помпи для промивки та які будуть залпові скиди. Ну, це так, роздуми...
  12. Доброго вечора усім. Є таке завдання, очистка від заліза 30м.куб. води на добу. Без пікових навантажень, очищена вода подається у резервуари запасу. З аналізом біда, запхав десь і знайти не можу, зробимо новий. По пам'яті: залізо загальне 7; Ph6,8 На даний момент використовується 10 м.куб. на добу, схема : барботаж 3години + відстоювання 48 годин. На виході залізо 0,15; Ph 8 Тепер необхідно 30 кубів. Може будуть якісь попередні ідеї з огляду на об'єми? Буду вдячний за поради.
×
×
  • Створити...