Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

oleksa sharabura

Пользователи
  • Публікації

    4
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача oleksa sharabura

  1. Чому ж не дуже: з 50 градусів повітря 40 градусів води. Вона ж не могла до 90 прогрітися. Втрати можна трішки зменшити, герметизувавши радіатор, але 100% ефективності не буде.
  2. Заміряв Дано бензонасос електричний низького тиску 0,2 бар (пропускна здатність подібних насосів близько 80-100 л/год) радіатор пічки ваз 2107 200*177*42 5 л води труба 100 мм з теплим повітрям багато скотчу Радіатор був приставлений негерметично до вихідної труби колектора діаметром 100 мм, тобто обдувалася лише частина радіатора, баклажка для води не утеплювалася, температура навколо близько 20-22 градусів. Результати у табличці. На жаль, не зміг зафіксувати точно час, коли вода прогрілася до 40, але на це пішло близько пів години, в цей час після радіатора повітря виходило прохолодним. Вище 42 градусів (короткостроково) нагріти воду не вдалося. 39-40 трималося, навіть коли температура в колекторі вже почала падати до 45. Висновок. Якось воно гріє :).Можна взяти пластик пічки і відібрати все тепло від труби, але штатний насос від системи опалення має більшу потужність і тупо може задушити радіатор холодною водою. Але все ж докуплю трьохходовий кран і спробую нагріти обратку на якісь градуси :).
  3. О Боже! Звідки скільки банок? У вас там бачу збирання на потік поставлене Можна вам замовити 200 шт, бо я так розумію, що якщо я свою гофру розплутаю, то мій вентилятор видує з нею все тепло раз і назавжди . Тобто труба діаметром 100 мм не буде встигати нагріватися ніяк, на відміну від банок. Хоча зараз при +3 на вулиці цифри були наступними: ввімкнення колектора на 30 градусах о 9, температура на лоджії на висоті 1.5 м - 14 градусів на піку (11:30 - 13:30) повітря на вході (рівень підлоги на лоджії) 17,9, повітря на виході з колектора 50-57. Температура на лоджії на висоті 1.5 м - 26. Температура в кімнаті, куди відкриті двері лоджії 25,2-25.5. Далі по коридору та іншим кімнатам на градус два три холодніше. Але саме в ті кімнати якраз хочеться донести тепло. Тягнути по квартирі повітропровід можна буде, коли вирішиться питання з швидкістю потоку без втрати тепла. Тобто якщо покладу гофру правильно і температура не впаде критично, або перероблю на банках. Але це треба лізти на 5 метрів вгору і дуже бажано не по морозу. І резонне бажання лізти туди один раз, тобто бажано вже з банками. А поки що в найближчий сонячний день (тепер невідомо коли) спробую гріти воду через радіатор пічки, як робить Олег. Попередньо спробував: вода в радіаторі з 15 до 49 градусів прогрілася за 7-10 хв, але там її пів літри від сили. Тепер сконструював "систему" з моторчиком і спробую нагріти 5-10 літрів. Для цього мені сильний потік повітря якраз і не дуже потрібен.
  4. Вітаю. Прошу поради у Василя і Олега, як у людей, у яких вийшло :). Отже, є колектор 2450х900 у якому зібрані всі можливі помилки: - зроблений з гофри з алюмінієвої фольги, яка насправді виявилася з волокнами поліестеру чи ПВХ, у якого теплопровідність 0,35; - гофра в горизонтальному колекторі вкладена вертикально, кількість поворотів під 90 градусів близько 30, відповідно швидкість потоку ніяка - утеплено коробку лише 5 см фольгованої вати Результат: максимальна температура на виході з колектора 7 листопада о 12:00 62 градуси. 5 листопада 2 години підряд дуло температурою 52-55, не більше. Видає хоч якесь тепло буквально 4 години. Після 15:00 температура не вище 40, колектор розміщений точно на південь. Місцезнаходження - на 100 км південніше за Запоріжжя. Щоб ви зрозуміли "ефективність" - навіть лоджію, куди виведено зараз труби, не встигає прогріти краще, ніж просто сонце нагрівало там без колектора просто через вікна. Вентилятор стоїть для твердопаливних котлів потужністю 80Вт. Запитання до пана Василя: бачу, що у вас температура впала, чи не пов'язуєте ви це з тим, що потік став більшим, відповідно не встигають банки нагрітися. Наскільки впала ефективність нагрівання кімнат після цього. Тобто може краще повільніше, але більшої температури повітря запускати в приміщення? Може мої 50-55 градусів були б достатніми при сильному повітряному потоці. Запитання до пана Олега: у вас єдиного ефективність 70+ градусів ефективного тепла, про що свідчить температура теплої підлоги і градусник у ванній :). Чи є сенс, поки немає сильних морозів викинути гофру і поставити банки, чи спершу спробувати вкласти гофру з меншою кількістю загинів? По чому зараз банки у Запоріжжі, вірніше не так: чи можна замовити у вас готову збірку?
×
×
  • Створити...