Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Carl_Haas

Пользователи
  • Публікації

    10
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Carl_Haas's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • 10 комментариев
  • Уже год на форуме
  • Начало популярности
  • Уже месяц на форуме
  • Уже неделю на форуме

Recent Badges

0

Репутація

  1. Дякую, тобто в такому режимі теоретично я не виходжу за рамки дозволеної температури. Про підміс треба буде подумати. Підміс в такому випадку ще більше стопоритиме автоматику котла при виключеному насосі, прогріта вода назад попадатиме. В мене це просто реалізувати.
  2. Всім привіт. Питання по температурі обратки. Чавунний котел данко 25квт з viadrus'ом всередині + minisit 710, енергонезалежна автоматика. Після безлічі тестів прийшов до варіанту розумна розетка на насосі. Інтервал - година роботи насосу, дві години простою(залежить від сезону, як тепліше інтервал збільшую). Температура на котлі 45 градусів. Коли насос 2 години простояв, обратка вистигає до кімнатної температури, насос включається і подає холодну воду з обратки в котел, в якому +45. За 30 секунд роботи насоса температура падає в котлі до +35. Питання: чи не шкодить такий режим чавунному теплообміннику? З одної сторони, різниця температури не велика і теплових деформацій це не повинно викликати. Прочитавши багато форумів, терморегулятор на насосі не є проблемою і такий режим роботи має бути прийнятний. Що ви думаєте про це? ПС. Це вже другий сезон в такому режимі. Дім 150+ квадратів, добре утеплений, при 45 градусах і постійно включеному насосові спека. При меншій температурі неадекватний розхід газу. В режимі з розкладом <300м3 на місяць взимку.
  3. Дякую, я так і думав, краще перестрахуватися.
  4. Всім привіт. Купив інверторний генератор, хочу поставити в гаражі і треба причепити гофру, але в генератора такий вихід глушника як на фото. Не хочу гратися з перехідниками і планую приварити кусок трубки замість цієї сіточки. Чи не зашкодить електроніці інвертора зварка? Знаю, що на авто достатньо АКБ відключити. Тут АКБ нема, але питання хвилює, бо не охота глушник повністю знімати.
  5. Доброго дня всім. Звітую по утепленню. Утеплив дім 150мм пінопластом. Проблеми з колонами, що я описував вище, вирішив підрізками - вирізав пінопласт зсередини на 2-2,5см, для цього зробив горизонтальний електрорізак. Багато роботи, але воно того варте - вся кладка вийшла перев*язана. Клеїв на клей-піну, всі шви пропінені. Вся стара штукатурка була збита, дім повністю перештукатурювався(крім колон і відкосів). В плані рівності стін було просто клеїти піноласт. Тепер маю такі питання. Так як дім старий, вікна втоплені на 10 см в стіну, а не стоять врівень з нею. Довелося додатково утеплювати відкоси тоншим пінопластом (5 см, підвіконня 8 см (з заходом на установочний профіль вікна), відповідно глибина відкоса 25 см вийшла. Важливий момент - використовував примикання для вікон, а на підвіконнях старався робити так щоб піна не попадала на вікно і не було жорсткої прив*язки фасаду і вікна. Армування зроблене по технології - з клеєм під сітку, з косинцями на кутах. Вже за тиждень(іноді швидше) повилазили маленькі тріщини по кутах вікон. Я так розумію проблема в товщині відкоса - пінопласт на відкосі різний, розширення відповідно теж, тріщина появляється в куті підвіконня і переходить на лицеву частину. Проблема на вікнах 1,5*1,5м, на вужчих і маленьких нормально. Ну і чисто логічно - армування не тримає внутрішній кут, бо на стиснення сітка не працює там. Думаю замазати тріщини силіконовим герметиком, або герметиком для фасаду - що скажете? І ще одне питання - чи потрібно наносити кварцевий грунт до зими? Декоративну штукатурку не планую в найближчі роки робити + фінішні роботи робитиму не я, а майстри все одно будуть ще один шар клею наносити перед штукатуркою.
  6. Добрий день! Треба прокласти кабель 4*10 ВВГ нгд в колишньому вентканалі 10*10см, висота 3,3м. Канал буде використовуватися тільки для цього кабеля, ніякої тяги там вже немає. Кабель буде вдягнений в армовану негорючу гофру, на участку вентканалу планую додатково дати пластикову трубу поверх гофри для надійності і жорсткості. Питання таке - кабель не буде закріплений на цьому участку, треба пробивати отвори в каналі щоб його до стіни якось кріпити? Як на мене і так має буде нормально. Дякую за відповіді!
  7. Якщо робити 15 см пінопластом кути, то потрібно вирізати сходинки як я писав в варіанті 3, щоб була перев*язка з основною площиною: Без перев*язки не по технології, як я розумію.
  8. а як наростити товщину? основні листи я буду клеїти на CT84. по кутах можна наклеїти пінопласт 5см - тим же клеєм?
  9. В мене колони на кутах зроблені випуском цегли, не дуже хочеться їх збивати, думаю це послабить дім.
  10. Всім доброго дня! Маю питання по темі. Є дім з колонами по кутах як на фото @bondur. Дім поштукатурений, поверху був зроблений дуже грубий набриск. Збираюсь утеплювати пінопластом 100. Колони також поштукатурені, з набриском, випирають на 4-5 см. Дім буду перештукатурювати перед пінопластом, де погана штукатурка збиватиму до цегли, але колони заважають і хочу їх позбутися. Які розглядаю варіанти: 1.(подобається найбільше) Колони зачистити до цегли, штукатуркою підняти стіну на 3-3,5 см - колони перед пінопластом будуть "голі" для зменшення товщини штукатурки основної часини стіни. Плюси: -не треба буде займатися зайвою роботою варіанту 2 і 3 -теплові розширення пінопласту будуть "по стандарту" у випадку стіни без сходинок. Мінуси - треба багато штукатурки (не критично як на мене) 2.Не штукатурити стіни надто товсто, а робити виріз на пінопласті всередині під колону. Мінус - втрата товщини утеплювача. 3.Купити для кутів пінопласт 150ку, зробити сходинку під колону всередині і зрізати зайве перед колоною. Мінуси - дуже багато зайвої роботи, але гарно бо колони залишаться і буде стабільна товщина утеплювача. Буду вдячний за відповіді!
×
×
  • Створити...