Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

bb_95

Пользователи
  • Публікації

    6
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

bb_95's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Уже неделю на форуме
  • Первый пост

Recent Badges

0

Репутація

  1. читав звісно 8. Забороняється в охоронних зонах повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки, а саме: будувати житлові, громадські та дачні будинки; - тут і в решті пункту 8 ні слова про паркан і інші споруди, значить можна? саджати дерева та інші багаторічні насадження, крім випадків створення плантацій новорічних ялинок; - пару ялинок вздвож паркану - це плантація чи ні? Не знайшов поки в інтернеті юридичний статус "плантація новорічних ялинок". 9. У межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв без письмової згоди енергопідприємств, у віданні яких перебувають ці мережі, а також без присутності їх представника забороняється: будівництво, реконструкція, капітальний ремонт, знесення будівель і споруд; - паркан це споруда чи ні? Якщо так, то то наскільки реалістично отримати дозвіл на будівництво простенького паркану від РЕМ? Якщо побудую самовільно, чи буде на практиці якісь наслідки цього? В яких випадках? здійснення усіх видів гірничих, вантажно-розвантажувальних, землечерпальних, підривних, меліоративних, днопоглиблювальних робіт, вирубання дерев, розташування польових станів, загонів для худоби, установлення дротяного загородження, шпалер для виноградників і садів, а також поливання сільськогосподарських культур; - викопати лопатою траншею під не глибокий фундамент рахується як землечерпальна робота? Якщо огорожа з профнастилу, то це не підпадає під "дротяне загородження"? Яка огорожа вже рахується спорудою, а яка ні? p.s. на ці вулиці є 8 забудованих ділянок, в яких паркан знаходиться в охоронні зоні, на 3 з них є багаторічні рослини які очевидно що були посаджені після того як на них почали будуватись. Вулиця забудована протягом останніх 10 років. p.s.s. я не намагаюсь щось доводити, цікавлять лише ось ці юридичні нюанси, і як воно все на практиці відбувається в нас у країні.
  2. а ще якщо пошукати безпечні рівні полів, то на сайті ВООЗ є документ "Electromagnetic fields: Exposure limits for low-frequency fields" Два приклади звідти: Німеччина - 100 µT для тривалого перебування Фінляндія - 0.4 µT для нових будівель де довго будуть проводити час діти, 100 µT - для тривалого перебування В середньому ліміти 100 µT, і я гадаю там така сама логіка як і з іншими випроміненнями чи гранично допустими концентраціями - вони в рази нижчі за ті які починають якось негативно впливати на здоровя і життя
  3. доречі стосовно впливу на здоровя, якщо говорити мовою якихось фактів, є сайт emf-portal.org(це сайт якогось технічного універу в Німеччині) на якому публікують все що стосується електромагнітних полів. Там і дійсно наукові статті які публікуються на відомих порталах, і посилання на реальні дослідження. Щоб не шукати прилад для виміру магнітого поля і міряти самому, можна довіритись сайту, там є багато вимірів, різної потужності ЛЕП, побутові прилади і тд. Для прикладу магнітна індукція на відстані 25 м від 110 кВ при навантаженні 325 А становить десь 1 µT. А зарядка до мобільника створює поле десь до 5 µT на відстані 15см, нижня частина ноутбука 5.27 µT. В домі стільки приладів що створюють електромагнітні поля, тому ЛЕП в 20-30м мене не сильно турбує)
  4. те що ситуація не зовсім аналогічна з топікстартером - погоджусь, але не хотів створювати нову тему(якщо я не правильно вчинив, то вибачаюсь). стосовно впливу ЛЕП, я людина доволі скептична і люблю перевіряти все що читаю, тому скажу ще раз. Я не вірю у всі ці статті про "небезпечний вплив магнітних полів на здоровя" і тд. Жодна з цих статтей не містить посилань на хоч якісь достовірні дослідження чи факти, лише тези накшталт: "именно влияние магнитного поля так опасно. Иногда последствия магнитного облучения в десятки раз опаснее.", або посилання на якихось сумнівних персонажів які окрім того ще стверджують: "COVID мог появиться как мутация от излучения 5G". Тому, мене саме цікавить що можна, а що не можна робити в охоронні зоні ЛЕП.
  5. а чому так зразу? я намалював ситуацію, доволі приблизно орієнтуючись на заміри через гугл мапс. Сама ділянка кутова, має 9 соток, але якщо відняти те що попадає в охоронну зону ЛЕП то залишається десь 7 соток(приблизно звісно), що всеодно достаньо для мене. Питання лиш в тому, що власне я можу зробити на тих 2 сотках землі що попадають в охоронну зону. Поки що в мої уяві - простий паркан(не металева сітка) і вздовж нього по внутрішні стороні висадити низькорослі ялинки, або живопліт. Скважину і септик як я розумію там ставити не можна, та й нехай, місця на них всеодно знайдеться в інші частині ділянки. Ще розглядаю варіант, повернути фасад до іншої дороги, якраз тої де ЛЕП, тоді окрім паркану ще додати ворота, фіртку та підїзд до гаражу p.s. в страшилки про вплив електромагнітного поля не дуже вірю, цікавить саме юридичний/нормативний аспект.
  6. маю схоже запитання я зараз шукаю ділянку для забудови, знайшов одну цікаву, але біля неї через дорогу проходить ЛЕП 110кв. Охоронна зона наскільки я знаю 20м від крайнього кабелю, і виходить так що десь 9-10м ця зона заходить на ділянку. На будинок місця хватає. Але не можу з ДБНів зрозуміти, чи можна в охоронні зоні будувати в подальшому паркан, і чи можна посадити якісь кущі або невисокі дерева?
×
×
  • Створити...