Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Slava Khmelkov

Пользователи
  • Публікації

    19
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Slava Khmelkov's Achievements

Интересующийся

Интересующийся (3/13)

  • 10 комментариев
  • Уже месяц на форуме
  • Уже неделю на форуме
  • Преданный форуму
  • Начало популярности

Recent Badges

9

Репутація

  1. Так, ми не вміємо класно проєктувати і будувати. Звідки нам вміти? За часів совка, проектувала завжди держава, будувалося аби як, шоб пошвидше і виконати план. А до совку, будівельних технологій толком не було. Якщо будувалося щось приватне, це в 90% випадках було без участі архітекторів, про дизайнерів взагалі мовчу. Ми не вміємо, але ми вчимося 🙂 Прогрес за останні 10-20 років, я вважаю, непоганий. Дурний не той, хто не знає. А той хто знати не хоче (с)
  2. Я не гуманіст стосовно комах. Є ще домашні сколопендри -- ті ще тварюки. Страшні і неприємні. Я з ними борюся з самого початку життя в будинку. Хоч мені всі навколо кажуть шо це теж корисні комахи, їдять павуків, бліх і тд. Виходить шо половина комах корисна, і хай живуть собі. І в домі будуть вільно бігати сколопендри, щіпавки, павуки... Краса))
  3. Дуже слушний коментар. В мене був схожий досвід. Купив класну корзину для дров, велику плетену. Набрав взимку якось в неї дров, поставив біля каміну, полюбувався, і пішов спати. Вночі прокинувся від доволі неприємного комашиного звуку, шось гучно клацало. Як вияснилося в дім заніс з дровами "стаю" вуховерток (погугліть, всі ви бачили цих комах). Потім виводив їх ще дня три з дому. Тепер дрова в мене завжди на вулиці. В корзині їх таскаю лише с дровника в топку. Щодо обробки інсектицидами, обробляв і актеліком і твіксом. Але питання в тому що пшикаємо ми зверху на дрова, а комахи всередині самої деревини. Тому щодо ефективності такої обробки не впевнений.
  4. А є сенс топити камін чотирма поліннями? Не придираюсь, просто цікавий ваш досвід. В мене чотири "палки" навіть повноцінно топку не нагріють, про приміщення мовчу.. Майстри що ставили камін навчили так: перша кладка дров йде на нагрів самої топки, бо 200 кг металу теж треба нагріти. Наступна кладка дров йде на першорядну протопку приміщення, а далі вже просто для підтримання тепла в лайтовому режимі. Тому для мене трохи загадка навіщо 4 дровиняки в топку кидати.
  5. Гарна стаття для розуміння. Але правильно сказали, на практиці може бути зовсім по іншому.
  6. В Дніпропетровській області поки що не зустрічав проблем з дровами/дубом. Завжди знаходжу що треба.
  7. Я там вище писав, що може бути і 18. Минулого року коли вимикали надовго світло, одного дня було 15. В мене дуже слабка енергоефективність будинку. Він неправильної форми (буквою П), не утеплений, зі слабкими вікнами, хоч і МП. Плюс до всього до недавніх пір , опалення було теж не енергоефективним. Старі чавунні батареї майже не гріли, та і зібрана вся система була однотрубно гармошкою (без магістралі як такової). Тому все що вище 20 взимку для мене розкіш, до цього сезону мені рідко вдавалося протопити будинок до 21+ із-за тепловтрат. Влітку переробив всю систему опалення і замінив радіатори. Вчора опалення теж включив. Зараз в будинку 22, мені не комфортно. Спати було душно. Звик до нижчих температур. 20 — ідеально, 19 — теж норм, 18 — тепло вдягаємось і теж більш-менш можна жити)) 17 — мерзнемо. В нас так.
  8. Якщо саме 20, то штани звичайні і футболка. Майже круглий рік тонкі шкарпетки. Працюю вдома, сидячи, із-за поганого кровообігу ноги замерзають навіть в серпні)) Дружина приблизно так само одягається, може по настрою кофту якусь вдягти ще при 20С
  9. Я б на вашому місці не переживав, 150 кубів дуба зроблять свою справу
  10. Я вас правильно зрозумів? 150 кубічних метрів дров? На один опалювальний сезон?
  11. Так, 18 градусів влаштовує. Дітей нема, переживати нема чого. Були б діти вже давно топив би повноцінно. І 18 це лише зранку, вдень до 20-21 дім нагрівається.
  12. Ми не вмикаємо ще. Вранці у будинку десь 18 градусів, у спальні де спимо ставимо на ніч електроконвектор із терморегуляцією на 20 градусів. Щось там гріє, ледь теплий. Кілька разів розпалювали камін вже, але теж більше для антуражу. На кухні теплу підлогу часто вмикаємо. У ванній сушарка для рушників непогано дає тепла. Думаю на вихідних включимо повноцінне опалення, бо за прогнозами вже буде зовсім холодно. П.С. Будинок півтори цегли без утеплення (утеплене тільки горище) + слабкі вікна (один склопакет).
  13. Теперь все понял. Моей ошибкой было то, что я монтировал новые радиаторы на старую разводку труб, которая как оказалось проектировалась балбесами. @tayatlas @Сергей 31 большое вам спасибо. Буду разбираться, зима близко.
  14. Как именно советуете переделать? Что не так с нынешней разводкой? (я не специалист в теме проектирования...)
  15. Доброго времени суток. Помогите отгадать загадку. Система отопления дома предельно простая - газовый двухконтурник, система закольцована, собрано все на одной трубе (одна и та же труба подает воду в радиатор и ведет дальше по кругу). Всего на дом 10 радиаторов, котел 24 кВт почти новый. Площадь дома 93 кв метра. Собрано все на металлопластиковой трубе 20ка. До этого стояли старые чугунные батареи (на этих же трубах), большинство из них грели слабо и в целом состояние было печаль. Решил заменить на биметаллические новые. После замены чугунок на биметалл, проблема осталась. Большинство биметаллических радиаторво греют очень слабо, причем точно в тех же комнатах где слабо грели чугунки. При этом ВЕСЬ радиатор одинаково холодный (едва теплый). При этом что важно знать: два ПЕРВЫХ радиатора в кольце и два ПОСЛЕДНИХ греют отлично, как должно быть. Радиаторы в середине кольца -- едва теплые. Это и сбивает меня с толку. Воздуха в системе нет, продул все тщательно и несколько раз. Все радиаторы полностью заполнены теплоносителем (с маевского течет вода держи открытым сколько угодно). Собрано все толково, делал для себя и не спеша. Трубы в нормальном состоянии. Да и в целом ИМХО не столь важно состояние труб и качество фитингов если теплоноситель в батарее присутствует. У кого есть какие варианты что это может быть -- буду премного благодарен. Для удобства прикреплю схему отопления с пометками какой радиатор холодный какой теплый. Спасибо большое заранее!
×
×
  • Створити...