Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

goldenlist2018

Пользователи
  • Публікації

    11
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

goldenlist2018's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Уже месяц на форуме
  • 10 комментариев
  • Преданный форуму
  • Уже неделю на форуме
  • Начало популярности

Recent Badges

1

Репутація

  1. Я не електрик і не електронщик. Проводку міняв самотужки, бо заставило лихо --- за два місяці два рази міняв куски двожильної міді між вводним (єдиним на той час) автоматом і першою розподільчою коробкою, бо мідні шматки починали підгорати, боявся щоб будинок не згорів. Мені майже 43 роки, маю і ліву, і праву руки, які ростуть з плечей. Щось розпитав від своїх колег, які мають досвід по розподільчих щитках, бо працють на виробництві, і збирають їх сотнями, щось вичитав і видивився у інтернеті... Дізнався який кабель потрібний для проводки, розрахував тютя-в-тютю кабель, скільки автоматів, скільки коробок розподільчих, скільки клемних роз'ємів... Єдине що зробив по своєму --- зважаючи на фінанси, не вів до щитка окремо освітлення, окремо розетки, а позбирав кабелі у коробочки по кімнатах, і повиводив кабеля до автоматів у щитку, та поставив скрізь двополосні автомати, щоб і нолі розривались (бо начитався що по нулю може і фаза пошурувати). Потихеньку, синеньке до синенького, коричневе до коричневого, на вимикачах освітлення --- перерив фази... Навчився і індикаторною викруткою користуватися, і прозвонкою, навіть до тестера справа дійшла... Кудись полізти потрібно --- автомат вимкнув і роблю своє... А наймати якогось електрика ---- це щоб людина прийшла по готовій штробі прокласти кабеля та покрикручувати їх болтиками --- це занадто. Лягло 8 тис грн, і за роботу віддав-би ще мінімум 5. Я розумію що робота фізично важка, настибався по табуретках та стрімянках, боліли і руки, і ноги... але ж...
  2. Переміряв при вимкненому ПЗВ струм. Між входом і виходом нуля ---- 0 ампер, на фазі 10 мА.
  3. А щодо роботи заземлення то поясню наступне. Пробита на корпус електропічка підключалась у розетку без заземлення. Індикаторною викруткою доторкнувся до корпусу --- індикатор світився. Підключив пічку до заземленої розетки --- індикатора викрутка не світилася, і пічка не щипалась. Але під час цих перевірок ПЗВ не спрацьовувало. Хоч заземлення працює --- це вже результат! Звичайно, такою пробитою електропічкою користуватися вже ніхто не буде, бо хоч заземлення працює, та всеж прилад не справний.
  4. А я ж фото ПЗВ надав вище. Тут і не спеціаліст зрозуміє, що пристрій електромеханічний. Чи Ви не розбераєтесь, якщо задаєте питання про такі важливі пристрої??? Щодо перевірки ПЗВ батарейкою, то не перевіряв.
  5. А я ж фото ПЗВ надав вище. Тут і не спеціаліст зрозуміє, що пристрій електромеханічний. Чи Ви не розбераєтесь, якщо задаєте питання про такі важливі пристрої??? Щодо перевірки ПЗВ батарейкою, то не перевіряв.
  6. Замірів не робив. Лампа розжарювання на 75 ват, при замиканні нуля і землі ПЗВ спрацьовує без спалаху лампи, при замиканні фази і землі ПЗВ спрацьовує, але лампа спалахує. Систему проводки не перероблятиму, бо вважаю, що краще при відключенні кімнати, має розриватися і фаза, і нуль. Окремо підключати розетки, окремо освітлення, окремо бойлер, чи окремо котел, чи морозильник вважаю задорого, бо це у півтора-два рази більше кабелю. Це таке моє рішення, і вже зроблено за своєю схемою Та у будь-якому випадку, я вдячний усім, хто давав пораду чи підказку. Фото ПЗВ додаю.
  7. Переміряв. При вимкненому ПЗВ (тестер у режимі 200 mA) між входом і виходом фази показав 00.1, а у режимі 20mA показав 000. На нульових контактах ПЗВ тестер показав 000. Така підозра, що я встановив меньшчутливий ПЗВ.
  8. Тобто вимкнути ПЗВ і між його фазними контактами входу і виходу заміряти струм мультметром?
  9. Доброго дня, шановні форумчани! Є питання щодо спрацювання ПЗВ (УЗО). Переробив проводку у будинку за наступною схемою (схему додаю на малюнку): ввідний автомат 25А, реле напруги, ПЗВ (УЗО) 40А 30мА, автомати з кожної кімнати (двополосні) на 16А, заземлюючі жили з розеток, заземлююча шина, тристрижневий контур. Щиток пластиковий, заземлення, якщо не помиляюсь, то за системою ТТ. Заземлення відпрацьовує -- перевірено на пробитій електропічці. Напруга між фазою і нулем та між фазою і землею майже однакова. Спрацювання ПЗВ перевіряв за допомогою контрольної лампи розжаювання. При замиканні нуля і землі ПЗВ не спрацював, при замиканні фази з заземленням лампочка засвітилася на секунду, і ПЗВ спрацювало. У мене є два питання: чому ПЗВ (УЗО) не спрацював при нулю і землею та чому встигла засвітитися лампочка при замиканні фази з землею. Завчасно дякую за відповідь!
  10. Доброго дня, шановні форумчани! Зробив зміни у своєму розподільчому щитку. Установив ПЗВ. Надаю вам наступну схему на малюнку. ПЗВ не перевіряв лампочками, але впевнений у тому, що заземлення працює: пробита на корпус електропічка, якщо заземлююча жила від'єднана з розетки, підсвічує індикаторну викрутку при доторканні до корпуса, а при при'єднаній до розетки заземлюючій жилі --- не підсвічується. Тож заземлення за системою ТТ працює.
  11. Доброго дня, форумчани! Самотужки поміняв проводку у будинку. Щиток зібрав по наступній схемі: ввідний автомат, реле напруги, автоматичні вимикачі, виведені з кожної кімнати. Автоматичні вимикачі усі двополосні, УЗО не встановлював. Розетки з кімнат поз'єднував шиною і вивів на трьохстрижневий трикутний контур. Мультиметром переміряв напругу між фазою і нулем та між фазою і земельним контактом. Напруга майже однакова. У мене питання: чи буде працювати таке заземлення? Додаю схему своєї проводки та заземлення.
×
×
  • Створити...