Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Yuri Tsiomra

Пользователи
  • Публікації

    6
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Yuri Tsiomra's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Первый пост
  • Начинающий собеседник

Recent Badges

1

Репутація

  1. Отже, виявилось, шо той хто робив проводку в ті квартирі, просто якийсь не компетентний. Фаза була просто прикручена на колодку до заземлення. Всі розетки били током абсолютно, я того раніше просто не помічав. В цілому весь щиток намучений, в УЗО фаза і ноль переплутані, але ше на фазі стоїть 140А вимикач, тобто він знав шо то фаза і прямо з вимикача на колодку закрутив, а з колодки до двохфазного УЗО на 30А. Також вийвилось шо квартира на нові лінії і там фаза і нуль. Велике дякую всім.
  2. Як варіант, може тільки котел щіпати і давати на бойлер заряд, завтра провірю. Дякую. Але в цілому питання відкрите, чи можна робити заземлення коли 2х фазне живлення. Дві сусідні квартири в одні так як би є нуль в розетці в інші нема. Я просто не знаю чи ми на одні лінії, може бути що ні, і я чув що колись переносили деякі лінії на новий стандарт.
  3. Як можна поміряти чи є напруга на трубах не рукою?) Можна + тестера на трубу а - на себе? бо трохи не приємно кожен раз пробувати)
  4. Маєте на увазі що заземлення може бути підключене кудись до одної з фаз наприклад?
  5. Заземлення скоріш за все немає зовсім, це старий австрійський будинок, котел також може щипати током. Проводка в квартирі нова, там до всіх розеток три дроти, але на щитку по моєму заземлення просто не розведене.
  6. Добрий день, ситуація наступна. Бойлер бив током, я грішив на тен, замінив його і сподівався що все буде ок, але не вийшло, все рівно якщо доторкатись до вихідних шлангів щипає. Наскільки я розумію в квартирі немає заземлення, а для бойлерів з нержавіючим баком воно обовязкове. Проблема в тому що я не знаю як і чи можна робити заземлення коли в розетці дві фази по 120 вольт, живу у Львові в старому будинку, тут воно так. Я вже в принципі звик до того що деякі світодіодні лампи навіть з виключеним вимикачем, все рівно тускло світять. А те що бойлер бє током коли його протираєш якось не дуже приємно. Є якийсь вихід з такої ситуації? І я так розумію УЗО не працює якщо в розетці живлення такого типу. Дякую за увагу
×
×
  • Створити...