Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Николай Зубастик

Пользователи
  • Публікації

    30
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Николай Зубастик

  1. 11 годин тому, delic сказав:

    А ви впевнені, що різницю відчуєте? Бо ви її точно не будете бачити. Якість повітря і мікроклімат більше від опалення та вентиляції залежать. А що там за штукатуркою, то більше впливає на вартість опалення. Да і то не на 100%, бо є ще стеля, підлога, двері та вікна. Щось ви зациклилися на стінах...

    дослухався до думки Терехова в його каналі, вважаю то слушна думка, відео де він розповідае як будував свій дом.

    • Хаха 2
  2. 11 годин тому, Alvalk сказав:

    А чим вам газоблок не догодив?  Невже наслухались продавців керамоблоків Heluz чи щось таке? :)

    Я просто вибрав собі керамоблок бо вважаю що то натурпродукт і він створюе гарний мікроклімат, про це доречі почув у Терехова, а газоблок то хімічний продукт який я не хейчу, теж класний матеріал, але навіщо якщо різниця в коштах некритична

    .

    • Хаха 2
  3. 11 годин тому, Alvalk сказав:

    А чим вам газоблок не догодив?  Невже наслухались продавців керамоблоків Heluz чи щось таке? :)

  4. 14 годин тому, vadimv сказав:

    Осталось подождать впечатлений ТС от его опыта крепления, например кухни, в керамоблоке...

    я хоч не будівельник але здаеться для цього е спеціальні приблуди, наприклад хімічні анкета та ін.

  5. 19 хвилин тому, Фрай сказав:

    Не впевнений, мені краще великий або середній кросовер Хендай ніж маленький Мерседес-Бенц A-Класс

    А я люблю маленьких жінок, вони меньш пріють та меньш ідять 😂

    • Хаха 2
  6. 2 години тому, Фрай сказав:

    Розумієте, все залежить від ваших фінансових можливостей, бо ппс набагато швидше і дешевше, а це як не крути, а вирішальний фактор для багатьох.

    Ми тут вище дискутували про мінімальну площу спальні. Тож я вважаю що краще маленька але з керамоблоку+вата ніж велика з газоблоку+пеноплексу. В плані тоі ж якості повітря, мікроклімату. Але то моя непрофесійна думка.

  7. 12 хвилин тому, Фрай сказав:

    Що ви від мене хочете почути, як треба чи як воно є насправді? :unknown:

    я не будую будинки на продаж ні з газоблоку, ні каркасні, але будував як для себе від замовника, а йому були піх всі норми.

    Нічого, все стоїть. Мій будинок з газоблоку, 150 квадратів, побудований за півроку і теж стоїть, зважаючи на мій вік мені теж по барабану витримає він 50 чи 100 років.

    Живу сьогодні.

     

    Мені здаеться що якщо не обкладати будинок пенопластом наприклад а зробити камьяною ватою яка дихае, та внутрянку не заклеювати плівкою - то потроху волога вийде, але це моя думка хз

  8. 1 хвилину тому, i.may сказав:

    Є у нас таке в ментальності; мобуть тому, що правильно збудувати мало хто може. Практично уся Північна Америка у таких і живе, чомусь....

    можливо через клімат. цікаво памьятаю старі американські фільми там постійно героі борються з термітами, чомусь запамьяталось. Уявляю собі як якась миша накакае десь між стінами в утепленні і ця какашка там залишиться назавжди. Чи муміі миш яки померли пілся черговоі обробки десь в скловаті. 

  9. 14 хвилин тому, DimaF сказав:

    Смотрите, вы сейчас смотрите на маленькую красную машинку типа мерседеса А класса, который по итогу выйдет в 40 к евро, но для долгого путешествия не годится)

    Вам надо тойота камри в базовой комплектации за 28 тык).

    Строить сейчас меньше 90 квадратов глупо, ибо есть условно-постоянные расходы которые составляют львиную долю расходов на стройку.

    Вам не обязательно смотреть эти модные игрушки-проекты с милыми названиями.

    дякую зрозуміло, дякую всім за допомогу, тепер я не буду так лякатися великих площ знаючи що витрати не від цього залежать.

  10. 1 хвилину тому, i.may сказав:

    Варіант - панельно-каркасник. За 6 місяців реально вселитися. В озвученому бюджеті буде від 80-100 квадратів "коробка під ключ".

    я навіть газоблок не розглядаю, керамоблок плпную. Каркасник це для мене не дом взагалі.

    • Лайк 1
  11. 9 хвилин тому, Alvalk сказав:

    А зараз дивиться за руками (с)... Стіни там мають виступи біля входу в будинок і на терасі.  Якщо цих виступів не буде, то площа будинку збільшиться

     

    Дякую за допис. Доречі дивився ютуб будівельника, він казав що прямі стіни завдовж ... 7м здаеться, повинні мати підтримку - чи то буде перевязка з міжкімнатною стіною, чи як в данному проекті жорсткість через виступи. Плюс це гарно.

  12. 26 хвилин тому, DimaF сказав:

    Вы не в ту сторону думаете)

    Отопление не имеет значение.

    Тут хтось правильно сказав, в мене поки каша в розрахунках бо я ніколи цим не займався. Дуже боюсь довгострою і того що не вистачить коштів на великий будинок. Тут хтось писав що великоі різниці нема по коштам, якщо збільшити наприклад на 10% площу.  Ось такий знайшов ще будиночок. z500.com.ua/ua/proekty/41885/z262,prostiy-i-nedorogiy-u-budivnictvi-odnopoverhoviy-budinok-nevelikoji-ploshchi.html  Планую фундамен та дах довірити спецам а інше будувати своіми силами. Як гадаете в 40к$ вкладусь зробити під дах без внутрянки?

  13. 3 хвилини тому, i.may сказав:

    Дотепно з ТЗ вийшло. Тут списи з двоспальним ліжком ламають 😄

    Не ну хочеться щоб будинок був і на майбутне і мав запит якщо вирішимо продати, то таке 😂 А якщо молодиця завітае в гості де іі покласти? 😂

  14. 23 хвилини тому, Alvalk сказав:

    Щось замало.  Бо треба 2 кімнати, кухня-вітальня, топочна, санвузол. Ну й ще щось піде на тамбур і коридор (хоча є варіанти без них, мені не подобаються) . Тому у мене  менше 70-75м2 ніяк на 2 кімнати не виходить, а в ідеал-85

    Ось наприклад. 

    www.archon.com.ua/ru/proekt-budynku/m46a9b50275831,dom-v-arnikie

    Хоча насправді мені там жоден не сподобався. Але цей все ж таки набагато краще, ніж той, що ви в першому повідомленні давали

     

     

    Гарний будинок але завеликий для мене, буду жити з сином, для двох завеликий тим паче опалення єлектрика газу нема. 

  15. 1 година тому, irina1969 сказав:

    цей проект   для  Rodzinny Ogród Działkowy (Сімейна садова ділянка), тому такі "великі" спальні, опалення камін, нема топочної,  але є басейн ))

     

     

    Не бачив такого, на укр версіі пишуть - Односемейный коттедж одноэтажный. Почав дивитись такі ж будиночки більшоі площі - але там такі ж маленькі кімнати, але іх вже не 2 а 3 )))

  16. 4 години тому, vadimv сказав:

    Це залежить виключно від планування будинку.

    В який не прилетить, який не окупують і в якому не зникає світло і вода на кілька діб.

    Десь читав що в квадраті меньш світла та рекомендували прямокутник тому і питаю.

  17. Коли краще вибрати прямокутник а коли квадрат, чи це залежить виключно від ділянки? В якому домі жити краще?

  18. 5 хвилин тому, tayatlas сказав:

    Каждый человек сам ***..ц своего счастья.

        На основании собственного опыта проживания что в квартирах, что в частном доме могу сказать однозначно: комнаты в 8-10 метров площадью - это маразм. Нет, не так, это М-А-Р-А-З-М !!!

       Эта площадь может быть для кладовок, кабинетов, гардеробных.. для чего угодно, но только не для жилых помещений. Количество нормального свежего воздуха для жилых помещений есть величина постоянная. Вы никогда не обращали внимание на ЗАПАХ в спальне по утрам ? Если вас это никогда не беспокоило, то вариантов два:


      1) площадь вашей спальни достаточно велика

      2) у вас проблемы с обонянием (попросту говоря вы не слышите запахи)

       Даже сейчас, когда дети выросли и уехали, и мне просто уже хочется маленький домик с минимальными затратами на уборку и отопление я НЕ рассматриваю варианты с спальней менее 12-13 м2 (а то и 15) - просто из соображения санитарных норм. При всем желании съэкономить я хочу ЖИТЬ, а не ВЫживать....

      И поверьте, расходы на "создание" нормальной спальни с приемлемой площадью вполне окупятся за счет экономии на последующих "недозакупках" лекарств.... не считая возможно большей продолжительностью жизни..... 

    Якщо 1 людина спить на 9 метрах це ж краще ніж 2 на 15м. Тобто все залежить того скільки людей в кімнаті. Але я з вами згоден поміркую на цю тему. Доречі таке питання, цей проект зроблений европейцами, мабудь вони теж продумали цей момент, вони ж могли зробити кімнати більшими за рахунок іньших пріміщеннь.

  19. 1 година тому, Фрай сказав:

     ТС , а ви пробували знайти готовий будинок по вашому проекту?

    Сусід будуе, коробка з кришою без внутрянки стала приблизно 50к$ що для мене дорогувато, але там фірма робила я не знаю подробиць. Дякую всім за поміч. Саме питання виникло бо багато сусідів роблять одноповерхові з цегляною обліцовкою. Тому я і собі подумав. Але тепер розумію що воно не мае сенсу. Тим паче що всі фундаменти в нас роблять с заглубленням 2 метри, така вже в нас почва. Принаймні я тепер розумію чому саме в проекті зроблено так як зроблено - для розумноі єкономіі.

  20. 19 годин тому, tayatlas сказав:


    вероятность очередной "жопы" через какое-то время равна практически 100 % - а значит строить надо быстро с упором в сторону практичности, а не эстетики.

    Дайте із ціеі жопи спочатку вилізти )))

    • Лайк 1
    • Дякую 1
  21. Це нормально. Бо ми дуже багаті і земля родюча тож можемо собі дозволить десь розслабитись десь меньше напрягатися ніж европа та жити в свое задоволення. Але схоже все скінчилося, прийде блекрок і будемо платити борги а зуби положимо на полку бо ці всі богатства краіни вже не наші.

    • Лайк 1
  22. 11 хвилин тому, архітектор сказав:

     

    Я думаю - проблема у тому, що ТС не знайшов де почитати що робить архітектор, і як виглядає типовий проєкт, чим відрізняються між собою архітектори в Україні. Так само виглядає дуже незрозумілим бажання вкласти зайві гроші в фундамент і стіни одноповерхового будинку.

     

    Почну з фундаменту товщиною 600 мм. Для того, щоб будувати фундамент без зайвого ризику, потрібна інформація про тримальну здатність грунту та особливості ділянки. Цього ми не знаємо, але 90% ділянок мають проблеми - або заїзд тісний і вузький, чи низький. Неможливо проїхати фурою, довжиною 13,6 м + тягач, вантажопідйомність до 20 тон

    image.thumb.png.d9b592d23ca6267e4bcc894a32cd550d.png

    image.png.ca0b8aba36d3a683f70c05d0e7977fd9.png

    Або неможливо працювати краном достатньої вантажопід'ємності для того, щоб цю фуру поперше розвантажити, а по-друге поставити вантаж в котлован чи на ділянку:

    product_1_parameter_25.thumb.png.c2988b17146c3f844d893b6d9d94720d.png

     

    А тепер подивимося вартість і вагу фундаметного блоку (блок ФБС використовується щоб монтувати стіни фундаменту швидко і без опалубки).

    Отже блок ФБС розміром 600*600*2400 мм важить 1,6 - 2 тони

     підібрано з сайту виробника з фільтрами по розміру, є три варіанти по марці бетону в тому самому розмірі, від чого змінюється вартість від 2000 грн за штуку до 3000 грн.

    shop.kovalska.com/wall-foundation-blocks/height-580spmm/length-2380spmm/width-600spmm/

    image.png.05b90af873b088b86683aedc3f66a4a6.png

    на будинок розміром 10*8 м треба як мінімум 14 шт + добірні елементи + для ганку + для тераси + для внутрішніх стін (димоходу). Загальна вага лише одних блоків складе понад 30 тон. Потрібно або дві фури (причеп без тенту), або три бортові КАМАЗи. 

    Вартість цих блоків - мінімум 45000 грн + доставка + розгрузка 

    Чи одних блоків достатньо для фундаменту? Ні.

    Треба викопати котлован і вивезти грунт, зробити розбивку, засипати щебінь для дренажу, залити підготовчий бетон, купити мінімум одну тону арматури, зробити нижню монолітну стрічку, виставивши опалубку. Потім поставити фундаментні блоки, потім знову оплалубку, арматуру і залити верхній монолітний пояс, вивести всі труби (вода, каналізація, електрика), гідроізолювати, засипати грунтом, утрамбувати, зробити чорнову стяжку.

    Таким чином вартість такого задоволення з роботою на сьогодні коштуватиме щонайменше 360 000 - 400 000 грн 

    А якщо не все так ідеально? Наприклад неможливо використати кран для монтажу блоків? Або грунт вимагає використати монолітний фундамент? Тоді треба більше міксерів бетону, більше арматури і головне - дорогу і якісну опалубку. Бо при товщині стіни фундаменту 60 см, висоті 90 см, вага погонного метру буде понад 1 тону. Щоб втримати таку масу рідкого бетону плюс трясіння від вібратора при якісній укладці, плюс падіння беттону з висоти під тиском (з бетононасосу), потрібна заводська міцна інвентарна щитова опалубка + кран для її монтажу.

    image.png.3fa80151d23a6213e506bd183d779e72.png

    А це ще додасть у вартості, до 450 000 - 500 000 грн.

     

    І факторів, які збільшуватимуть варість буде багато, всі не перерахуєш, не знаючи реалій ділянки.

    Тепер фактор зниження вартості - наприклад стіни з газобетону+утеплення ватою, зменшать товщину і вагу фундаментних стін на 1/3. А значить і загальна вартість фундаменту зменшиться. А через зменшення ваги фундаменту, нижню фундаментну стрічку можна зробити вужчою, буде менший тиск на грунт. 

     

    Це інтелектуальна робота архітектора, в результаті якої можна або переплатити 300 000 - 400 000 грн на будівництві лише коробки, або витратити їх на щось інше.

     

    тепер питання до ТС - чи є у нього ці зайві кошти? Чи представники, менеджери з продажів типових проєктів розуміють це і можуть підказати при виборі проєктних рішень? Чи багато архітекторів це розуміють? Чи є спеціалізація - хтось працює в компанії над великими проєктами, де економічні рішення обираютьь інші люди, їх задача тільки креслити те, що скажуть? Чи архітектори-візуалізатори, які роблять зовнішній вигляд будинку, не задумуючись про його вартість і варіанти як здешевити, як підібрати саме те, що потрібно для конкретної ділянки?

    багато питань без відповіді, а звідси і неточність завдання і великий розбіг по ціні, і збільшення собівартості або втрата якості через незнання процесів

    Ого я про це і не замислювався, круто, дякую.

×
×
  • Створити...