Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Torus

Пользователи
  • Публікації

    10
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Torus's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Уже неделю на форуме
  • 10 комментариев
  • Начало популярности
  • Первый пост
  • Начинающий собеседник

Recent Badges

0

Репутація

  1. Згоден. Але інвертор все ж таки буде більш компактним, і більш зручним при транспортуванні. Але це вже суб'євтившина, на смак і колір. Я без проблем міняю свою думку, але для цього мені потрібно отримати нормально аргументовану відповідь чому краще робити саме так а не інакше. Так сталось, що я багато разів обпалювався об те що мені рекомендували зробити всякі "специ", які начебто в темі шарять, а потім мені це боком вилазило. Ось тому я виробив в собі рису характеру не вірити людям на слово, а вимагати аргументації слів. Можливо навантаження було слабке, чорт його знає. А, ще мінус в них - находив на форумах історії як ці апарати залипали в одному положенні і не перемикались в результаті. В результаті я вирішив краще контактор поставити, так як зрозумів що він надійніше буде. Хоч і значно дорожче. Дякую. Прийняв. Потрібнро обдумати. Можливо все ж таки зупинюсь на двох контакторах.
  2. Будь ласка дайте ссилку на якийсь обзор з розбором такого інвертора, де нормально розписано його недоліки. Якщо він дійсно такий паршивий, то придбаю Mean well. Чи менвел теж бюджет?
  3. Ви в цьому впевнені? Ви розбирали такий інвертор взагалі? Ось, нагуглив щойно: В відео є розбір, де видно начинку. Подивіться. А потім напишіть що саме паршиво в ньому ревлізовано. Який? Напишіть будь ласка. Я аргументовану інформацію прошу, а не "тому що я так сказав".
  4. Все, зрозумів. Я думав що ви мені пропонуєте поставити ДБЖ з всторєними акумуляторами. Тепер вже зрозумів, соррі. Інвертер я брав тоді, коли такі штуки коштували як старенька іномарка. Хоча навіть якщо б я і зараз вибирав що взяти, то взяв би плюс мінус все те саме. Інвертер взяв саме такий з заділом на те, що я його в авто використати можу, наприклад на природі десь або в від'їзді. Зарядку взагалі з гаража забрав. Інвертер дуже високоє якості, і мені він дуже подобається. Я його розбирав, вивчав те, як він побудований, і тому я в ньому впевнений і міняти його не хочу. Зарядним я взагалі по каншині керувати можу, це одне із кращих зарядних свого рівня. Вивчав таку штуку. Великий мінус в неї в тому, що в неї нема гасіння дуги, і при постійних переключеннях в наших реаліях (кожні дві години), контакти обгоряють буквально за місяць. Років 5 назад робив для знайомого в гараж. Нічого тяжкого, робиться все фактично з підручних інструментів.
  5. Я писав що я не електрик, я не шарю в комутаційних шафах, в типах контакторів, реле захисту, трансформаторах і тд, але в електроніці я дуже добре розбираюсь. Чому повинен згоріти інвертор? Яка причина? Він буде працювати в нештатному режимі? Чи може навантаження на нього буде подаватись більше дозволеного? Ну яка цьому причина? Я його навіть вмикати з затримкою планую, через реле напруги. Далі, контактор на 20а. Точно на 20а? А не на 63а випадково? Повторюсь - 63А для AC-7a і 20А для AC-7b. Ви знаєте що таке AC-7b? Ви вважаєте що в мене в квартирі є промислова бетономішалка?
  6. Спочатку думав по це, думав взяти два силових контактора і поставити механічне блокування, а потім подивився на ввідний автомат і зрозумів що це якось занадто для моєї маленької квартирки, і начав дивитись на контактори з контактами 2НВ+2НЗ. Підскажіть будь ласка, A9C20868 невдалий вибір для моїх цілей? Краще взяти щось накшталт LC1D258M7? Так, з цим повністю згоден. Але в мене є думка підключити всих споживачів через автомати 1-0-2 (перше положення тільки від мережі, і друге від мережі і інвертора), щоб мати можливість при необхідності ввімкнути щось потужне. В мене ще генератор є на чорний день, при великій необхідності я його підключити на заміну інвертора можу. Ви б не могли більш детально описати що може піти не так? Довго шукав інформацію, і не зміг знайти потенційні проблеми такого рішення.
  7. Чисто цікавості заради поліз дивитись на них ціни, і о чудо, ІПБ є максимум на 56АГ. І коштує в районі 15 тис. Це є аналогом хорошого інвертера з акумом на 140 аг? Це жарт такий? Є в них блоки типу RTSWm-MPPT-MPS-2012, так, крута штука, не поспориш, ось тільки коштує ця радісь тищу баксів, так ще і акумулятор в комплект не входить. Да просто мій вибір! Терміново продаю свій інвертер і зарядне. Ви мене вибачте, але ви якусь фігню рекомендуєте. Контактор я беру не для швидкого переключення, а щоб до щитка не бігати. Є плани через додаткові піни контактору інвертер вмикати. В такому випадку ввімкнення резерву взагалі буде з затримкою секунд в 30, і мене це влаштовує. Чистий сінус є в будь якому ІПБ? Ви впевнені?
  8. Інвертер solartronics FS1000D, акум electronicx AGM 140ah, зарядка MEAN WELL NPB-450-12. Це все вже є, ще з минулого року.
  9. Котел наприклад резервувати якщо світла не буде. Правильний сінус потрібен. Уже небюджетно. Плюс куча іншого обладнання. Це який ІПБ потрібен? Акум під інвертер у мене на 140аг, плюс зарядка до 300а акумулятори тягне, тобто при необхідності я просто беру і добавляю паралельно ще один акум на ще 140аг. Який є аналогічний ІПБ? І скільки він коштує? Окей, давайте по пунктах - контактор це колхоз? Інвертор розумію колхоз. Але він вже є. Акумулятор є. Навіть генератор на балконі є на випадок блекауту. І в чому мінус використовувати інвертор в порівнянні з ІПБ який ви пропонуєте?
  10. Вітаю. Попереджую зразу - я далеко не спец в електроніці, хоч і дещо в ній все ж таки розумію, але попереджаю що можу написати якусь фігню не розуміючи цього) Так і тупі питання задавати можу. Так що тримайтесь) Суть в чому - з урахуванням приходу зими, і майбутнім віяловим відключенням, хочу в квартирі організувати резервне живлення, при чому не просто переносочку від інвертора, а підключення всієї квартири. При чому, так як я лінива задниця, хочу все це автоматизувати по максимуму. Плюс мінус те, як я це зробити планую, я вже придумав. Залишились лише деякі питання, які я поки не придумав як вирішити, ну і плюс хотів би написати своє бачення реалізації моєї задумки, і почути думку чи все правильно роблю. Ну власне, тепер вже підходю до суті питання: Маємо невелику квартиру. Ввідний автомат 25а категорії С. Джерело резервного живлення - кіловатний інвертер в піку до 2кв, акумулятор і окреме зарядне під нього. Власне, перше питання - як переключати квартиру на резервне живлення. Я думаю вирішити це таким чином - замовив контактор A9C20868 (2-НЗ, 2-НВ, 63А для AC-7a і 20А для AC-7b, управляючий струм 220в), планую його поставити за зубром, керуючий сигнал брати також від нього, на НВ підключити інвертор, на НЗ ввід в квартиру. Ну і чекаю отримати слідуюче - світло є, активні контакти НЗ, світла нема - перемикаємось на інвертор. Ну і власне, це правильний підхід? Якщо так, 20А для AC-7b на квартиру нормально? Ніяких насосних станцій в квартирі ясне діло нема) Стандартні споживачі енергії, плюс мінус як у всіх. Але хочется бути впевненим в цьому вузлі, ну і впевненим в тому, що я намагаюсь вирішити цю задачу вірно. ПС. Те, що не варто бездумно переключати всю квартиру на інвертор я знаю. Зв'язані з цим питання будуть трішки пізніше. Зараз цікавить питання так би мовити першого вузла.
×
×
  • Створити...