Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

keyby

Пользователи
  • Публікації

    10
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

keyby's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • 10 комментариев
  • Уже месяц на форуме
  • Преданный форуму
  • Уже неделю на форуме
  • Начало популярности

Recent Badges

4

Репутація

  1. Якщо мій досвід комусь допоможе зробити так як треба, то буде добре 😃
  2. Я так розумію, що зворотній клапан - це комплектація по замовчуванню в кожній витяжці, мабуть за якимось стандартом. Призначення у нього зрозуміле. В моєму випадку, можливо стане ще тяжче витяжці з встановленим зворотним клапаном, але це перевірю, коли дійдуть руки, якщо взагалі дійдуть. Буду згоден, що мій вибір бренду/моделі витяжки був невдалим. Але з іншого боку в мене немає досвіду роботи з ними або іншої витяжки для перевірки мого твердження. Так що є як є.
  3. Може комусь буде в нагоді, що вийшло в підсумку. Витяжний канал встановив, як я і планував. Єдине, що забув встановити комплектний зворотній клапан на витяжку, бо знайшов його, коли вже все змонтував. Але то таке. Виходить, що природна вентиляція працює через витяжку та вентканал над шафами. Працює нормально, потік повітря є. Додатково по витяжці. Купив таку: elica slimmy std grix/a/60. Вибирав по мінімальному шуму та невеликої потужності, щоб не дуже перевищувало спроможність мого вентканалу. Для каналу за норму взяв: ~220м3/год. У витяжки - 304м3/год. Розраховував, що буду використовувати на 1-2 швидкості. Але вийшло так: на 1 - взагалі здається, що не тягне; на 2 - типу тягне, але сподівався, що краще буде; на 3 - вже норм, але вище вже не можна 😃 На 1 швидкості гучність двигуна вища, ніж гучність потоку повітря, тому дуже неприємний гул. Виходить, що розрахунок використання на 1 швидкості відпадає: що по гучності, що по потоку повітря. На 2 та 3 швидкості гул двигуна вже розчиняється. Також є нюанс, пов'язаний з зворотнім клапаном. Встановив вірно: вісь трохи під кутом до вертикалі, щоб він сам відчинявся при природній вентиляції, але по хорошему треба його доналаштовувати для більш точного спрацьовування. При включенні на 1 швидкості клапан не закривається - не вистачає потоку; при 2 - або не закривається, або треба деякий час - від 5 секунд; на 3 - спрацьовує одразу. Тобто, спочатку треба включити на 3, а потім переключати на 1 чи 2. Після виключення витяжки клапан відчиняється нормально. Ще один нюанс: коли зачинені всі вікна та двері, то при включенні витяжки, потік повітря виходить у ванні. Але якщо привідкрити хоча б вікно , то поток повітря в ванній стає нормальним - наверх. Розрахунки по витяжці не є інструкцією, а лише власний досвід.
  4. Это я понимаю: так устроен принцип вентиляции в старых домах. Просто надо будет приоткрывать окна, если надо увеличить поток воздуха. А за клапаном понаблюдаю уже когда потеплеет.
  5. Позавчера смонтировал конструкцию. Клапан установлен с наклоном оси , поэтому он всегда открывается. Тяга есть: салфетку держит. Лист А4 притягивает, но не держит, при закрытых окнах/балконах.
  6. Обратный клапан же будет всегда открыт. Почему вентиляция исчезнет? Открытый клапан создает сильную помеху?
  7. Это было в съемной квартире. В текущей квартире вроде бы проблем с вентиляцией нет. Но вариант обратного клапана на случай(его может и не быть), когда поток пойдет из стояка в квартиру. В любом случае прекращается ЕВ: или от соседей идет воздух к тебе, или не идет вообще.
  8. Снимал квартиру, где был или забит стояк, или у людей была мощная вытяжка, то была обратная тяга, особенно, когда кто-то готовил.
  9. Колонки газовой не было. Канал один. Вытяжка работает и в режиме рециркуляции - вопрос решается, как лучше сделать. Вопрос в другом: получается отверстие выхода естественной вентиляции над шкафами выше, чем отверстие в стене примерно на 10 см(от нижней части канала над шкафами до верхней части канала в стене). Будет воздух естественным образом сначала немного вниз, а потом вверх. Канал чистый, поток хороший(прибором не замерял)?
  10. Вітаю. Підкажіть чи буде працювати так природна вентиляція вентиляція, якщо буде спуск труби вниз на 10-20 см під кутом 90*? Якщо так, то наскільки критичні втрати потоку повітря? 1 - вихід природної вентиляції 2 - зворотній клапан 3 - труба у бік витяжки 4 - вихід на будинкову вентиляцію Спуск вниз за рахунок того, що в будинку шатрові плити перекриття, тому по периметру є "сходинка" в кутах між стінами та стелею. Труба буде "лежати" на верхніх шафах. Шафи вже замовлені і будуть майже під "сходинку" 1-2см.
×
×
  • Створити...