Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Qwertyn

Пользователи
  • Публікації

    12
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Qwertyn's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Уже неделю на форуме
  • Преданный форуму
  • 10 комментариев
  • Начало популярности
  • Первый пост

Recent Badges

2

Репутація

  1. Трохи поділюся досвідом подальших експериментів. Виявилося, що оцей параметр: є ледь не ключовим у моїй історії. Зараз маю такі налаштування: І при цьому отримав роботу інвертора більш-менш таку, як хочу. Тобто або я щось не розумію, або кривість софту просто зашкалює. При підключеному дата кабелі літій-іонної батареї, BMS, що наче працює, видає дозволи на обмеження струму заряду/розряду і т.і. параметром що визначає поведінку батареї є "Напруга заряду для свинцево-кислотних АКБ"!!! Який в їхній же інструкції зазначений як "Лише для свинцево-кислотних акумуляторів"!!! Дослідним шляхом визначився з рівнем цієї напруги за якої підтримується більш-менш стабільний стан АКБ. Збільшую його - починається заряд, зменшую - маю розряд АКБ. Тобто при усіх цих типу блатних технологіях, BMS і т.і. АКБ себе поводить як тупа кислотна банка і регулюється параметром, який не повинен на це впливати за визначенням!!! До речі, при цьому бачу на візуалізації стану системи начебто постійний заряд АКБ близько 30-40 Вт, але якщо подивитися у таблиці історії даних (де набагато більше параметрів можна отримати, хоча і з тією ж дискретністю 5 хвилин), то струм АКБ стабільно показує нуль (та й заряд АКБ тримається на стабільному рівні - не підвищується) При цьому SOC може триматися 83%, хоча у налаштуваннях заряду від мережі виставлено 90%, а заряд починається, знов таки, тільки якщо підвищу ту саму "Напругу заряду".
  2. Буду продовжувати експерименти. Не зрозумів ще налаштувань вентилятора (п.24 на інверторі) - один гудить практично постійно, якщо є сонце, другий включається при зарядці АКБ, як я зрозумів при цьому ганаяють холодне повітря. Впливу налаштувань на їх роботу я якось не побачив.
  3. Виходив з цього і таким шляхом - так, працює все стабільно і без питань. Проблема лише в тому, що як виявилося інвертор таки тягне щось у такому випадку від батареї (не враховуючи, що при знеструмленні треба вручну активувати налаштування на інверторі). За итогом, коли вона мені знадобилася, АКБ була розряджена взагалі до 7% (хоча напругу і показувала 47 з чимось вольт) - тож тоді треба її відключати фізично, мабуть (роз'єднувачем). Так, грався з цією опцією (вона доступна також і через додаток при прямому підключенні до wi-fi інвертора) - її впливу не побачив у цьому. Та й взагалі опції на екрані інвертора теж перебирав - нічого хибного, що могло б вплинути на загальну картину не знайшов. Писав китайцям - вони спочатку бодро відписалися, що "сам дурак, все так і треба", на контраргумент - просто проігнорували, мабуть відповіді не знайшли. Інструкцію цю дивився, дякую (там, до речі, неправильно вказано налаштування мого протоколу АКБ - мабуть для попередньої версії прошивки ще)
  4. Знайшов оцей пост з Вашими налаштуваннями, виставив, у себе так само, окрім значення SOC по заряду/розряду - поставив 90%. Руки дійшли до цього коли сонця вже було не так багато, тому нестача сонця компенсувалася розряджанням АКБ, а коли АКБ розрядився до 90% - живленням з мережі. Згодом сонце взагалі зійшло нанівець і живився від мережі при цьому показувало, що живлення йде поза інвертором - напряму. Щоправда коли підійшов до самого інвертора помітив, що кожні півхвилини-хвилину у мене заряд АКБ падає до 89% і при цьому включається заряджання від мережі (з'являється відповідна індикація і чутно клацання реле). Тому я поставив заряджання від мережі з 06:30 до 17:00. Як результат, до ранку у мене АКБ просіла до 86% (ну то й хай їй), але коли з'явилося сонце, то живлення споживання від панелей у мене так і не почалося. Мав картину приблизно таку: При цьому заряджання АКБ від сонця йшло вище вказаних 90% Почав гратися зі значеннями рівнів напруги (хоча, знов таки, ці значення або відносяться до свинцево-кислотних АКБ, або не є активними через те що контроль заряду/розряду обрано за SOC, проте вони дійсно впливають на поведінку), але ні до чого принципового це не призвело, максимум - зупинилося заряджання АКБ від сонця на рівні 93%. При цьому, оскільки у Вас напруга АКБ становить 53В, спробував зробити схожу картину "пропорціонально" до моїх поточних 50В - ефекту нема, хіба що збільшувалися за якихось умов рандомні коливання заряду/розряду АКБ. А живлення навантаження так само відбувалося від зовнішньої мережі доки я не виставляв час AC first Time. За підсумком мої налаштування були такі: Якщо я ставлю AC first Time на весь період, то в період без сонця АКБ бовтається туди сюди усю ніч, працює інвертор і т.і., чого б хотілося уникнути. Корявий варіант - виставити AC first Time на період лише коли є сонце, але за ним потрібно слідкувати, а головне хотілося б зрозуміти, чому апарат не працює, як написано в мануалі - у режимі, коли сонце за визначенням має живити споживання відбувається рівно навпаки.
  5. Це на практиці отримав - у період поза обраним часом маю картину приблизно таку:
  6. То питань нема, у такому режимі я панелі і використовую, але тоді він, по суті переходить у режим: А хотілося б щоб інвертор таки працював у режимі: Окрім того у період, що не зазначений у AC first Time за відсутності генерації від панелей живлення споживання відбувається безпосередньо від зовнішньої мережі, а інвертор переходить у такий собі режим очікування і не споживає свої 60 Вт на власні потреби (дрібниця, як-то кажуть, але приємно). Тому хотілося б зрозуміти, чому режим Hybrid (load first) не хоче працювати так, як зазначено у мануалі.
  7. З заряджанням АКБ - то зрозуміло - зазвичай стоїть заряджання від АС вночі, а від панелей він заряджає взагалі орієнтуючись лише на SOC (до того ж від сонячних панелей він його заряджає до 100% незалежно від налаштувань розділу AC Charge). Питання чому він панелі використовує для живлення навантаження лише якщо цей час зазначено у розділі AC first Start Time (хоча, здавалося б повинно бути навпаки, та й в мануалі написане так само) Робив скидання через додаток при прямому підключенні до wi-fi модуля інвертора (тоді більше налаштувань відкриває).
  8. Поставив On Grid EOD Voltage(V) 50 В (нижче за поточну напругу на АКБ) - і знову живлення споживання лише від мережі, ані сонячні панелі, ані навіть АКБ не використовуються: Режим, як такий, наскільки я розумію, має працювати незалежно від EOD. Від значення EOD залежить лише чи буде використовуватися АКБ при недостатній потужності від сонячних панелей, або додаткова потужність відразу буде братися від зовнішньої мережі.
  9. Кабель даних, звісно, підключено, налаштування протоколу виконане, інвертор корректно бачить АКБ. Вважав, що це налаштування впливає лише на використання батареї, а сонячні панелі мають використовуватися незалежно від налаштувань умов використання АКБ. Спробую завтра, коли буде сонце. Дякую.
  10. Вважав, що 53,5 це лише для Свинцево-кислотних АКБ, у мене літієвий. А ось тут не зрозумів, до чого тут це. У мене непорозуміння в тому, що мої сонячні панелі у такому режимі взагалі не використовуються для живлення навантаження. Хоча згідно до опису режиму має бути навпаки - в першу чергу панелі мають живити навантаження. EOD я навпаки задрав вище, щоб батарея не використовувалася, поки є мережа.
  11. Доброго дня! Маю такий набір: - Фотомодулі Jinko Solar 410 W 6 одиниць; - Інвертор Luxpower SNA5000 WPV; - АКБ Dyness B4850. Намагаюся встановити такий режим роботи: Але якщо я ставлю AC First time Вимкнено (проставляю нулі в налаштуванні), то у мене від панелей лише заряджається АКБ (якщо є потреба) абоа панелі просто живлять "власні потреби" інвертора, а живлення навантаження при цьому відбувається лише за рахунок мережі (незалежно від наявності чи відсутності сонця). Тобто працює буквально навпаки, ніж зазначено. Таке відчуття, що чи я щось не те налаштував і десь щось ще потрібно довключити, або логіка працює коряво. Як мені змусити інвертор працювати у цьому режимі? (вибачаюсь, якщо щось таке вже було - не знайшов)
×
×
  • Створити...