Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Nest

Пользователи
  • Публікації

    3
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Nest's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Первый пост
  • Начало популярности
  • Начинающий собеседник

Recent Badges

0

Репутація

  1. Плюс ще питанння про яке згадав. При залитті фундаменту ( стрічка 7м*9м) я кинув по дну траншеї синю поліетиленову трубу для води 25ку. загалом вийшов контур 80 м.п. Планував підключати цей контур для охолодження системи опалення влітку, але не був впевнений ні в тому чи це буде працювати ні в тому яку саме систему опалення виберу (радіатори чи ТП). Тому зараз власне, коли вибір впав саме на ТП, чи буде сенс у тому щоб приєднати цей контур на колектор влітку, та ганяти холодну воду по ТП. Чи це зіпсує стяжку конденсатом? Наскільки ця ідея взагалі має сенс?
  2. торці плит утепленні та заховані. В планах також виконати утеплення фасаду. Велика і теплоємка плита не потрібна згори не потрібна. Але і ізоляція її під великим питанням. Припустимо що ТП розстелена без утеплення плити і залита стяжкою. При нагріванні цього монстра частина тепла дійсно піде в плиту і це займе білше часу. Питання лише в тому чи не буде це якось негативно впливати на здатність ТП виконувати обігрів самої кімнати 2го поверху? Про регулювання температур між 1 та 2 поверхами поки що не замислювався. Наскільки реально це зробити з одним коллектором? Банально немає місця під коллектор. плюс до того це б потягне за собою додаткові витрати у вигляді насосів, змішувальних вузлів і т д. Чи я помиляюся?
  3. Доброго дня. Двоповерховий будинок, стіни 30 см газоблок. Площа +-100 м2 ( 50 м2 кожен поверх). Опалення - Твердопаливний котел 12квт + ТА 500-600 л та тепла підлога на кожному поверсі ( без радіаторів) Загалом запланував 8 контурів ( довжина +- 75 метрів кожного контуру). Колектор планую встановити під сходами на першому поверсі. 4 контури підуть на другий поверх. Власне питання: 1) проблема повітря в контурі на другому поверсі. Прочитав що при нормальній швидкості потоку (більше 1.5 м/с) повітря вимиватиметься із труби. чи потрібно ще щось зробити з цим? 2) чи можна частину контурів, які йдуть від колектора на другий поверх( подача та обратка) почати поліпропіленовими трубами, і потім виконати перехід на зшитий поліетилен? ( це пов'язано з пропуском труб через стіну і організацію труб в котельні) 3) підлога другого поверху - бетонні плити перекриття ПК. Не бачу сенсу давати шар утеплювача на другому певерсі, і хочу розкласти трубу просто по плитах на скоби чи якоря, але хочу почути якісь аргументи стосовно необхідності утеплювача на другому поверсі та його можливої товщини.
×
×
  • Створити...