Перейти к содержанию
Искать в
  • Ещё...
Поиск контента, содержащего...
Поиск результатов в...

Aknot

Пользователи
  • Постов

    438
  • Зарегистрирован

  • Посещение

Информация о Aknot

  • День рождения 12.11.1980

Персональная информация

  • Имя
    Олександр
  • Откуда
    Запорізька обл.
  • Пол
    Мужской

Достижения Aknot

Форумчанин

Форумчанин (4/13)

  • Уже неделю на форуме
  • Уже месяц на форуме
  • Уже год на форуме

Последние значки

131

Репутация

  1. Запитання до ТС. Малюнки всі з "голови" чи перемальовувалися з чогось? Чому таке питання? Сам можу взяти майже любу картинку і перемалювати майже 1 в 1. Можу перемалювати збільшену копію, зменшену, але тільки перемалювати з фото, малюнка чи ще чогось роздрукованого. Якщо малювати з натури то все... каюк. Про те щоб малювати по пам'яті я взагалі мовчу. Завжди з захопленням дивився на людей які по пам'яті могли щось, а тим паче когось намалювати!
  2. Нажаль рідні всі свої запаси розпродали. Кажуть що хіба що з нового сезону. Отаке.... Прохав попитати по сусідах. Поки що тиша...
  3. Дякую за увагу. Ягідки закінчилися. Якщо будуть бажаючі прикупити то привезу ще.
  4. Для того щоб вибродилось всього потрібно літрів 18. А спочатку, при ферментації добавляю літрів 9. Пробував робити з каші. але не варив а попереднь запарював. Вона тоді виходить як варена, а потім вже ферментував. Головне дістати весь крохмаль, а чи будете ви варити чи ще щось робити то на швидкість не впливає. Щоб не пригорала... Коли брага вибродиться вона сама розшарується (взимку ще краще виставивши на вулицю). Можна потім тупо злити верх він не пригорить до тена. А низ я заливаю в ємність по типу барботера (трубка до низу ємності буду називати її ПАРОГЕНЕРАТОР) В цій ємності, за рахунок парів, відбувається кипіння. Таким чином, наливаючи у перегонний куб звичайної води, а у ПАРОГЕНЕРАТОР кашу, я не переживаю за пригар і можу переганяти навіть дуже густу , кашообразну брагу. Тут є ще нюанс з потужністю тена. У мене перегонний куб ємністю 30 літрів, парогенератор 15 літрів. Потужності тена в 2 кВт вистачає. З приводу бентонтоніта... Теж колись грався. Дійсно допомагає. Висаджує дріжджі і менший запах . Але в результаті просто роблю першій перегон на максимально можливій швидкості (тече як з крана). Так менше за часом дріжджі варяться. Другий перегон дуже повільно з розділенням на фракції (голова, тіло, хвости). Для другого (повільного) перегону грався кількістю тенів у кубі. В результаті спаяв простенький регулятор потужності тена. Ним можу регулювати швидкість вигону. І головне це фільтрація на вугільній колонні (не стосується зернових браг). Фільтрація на вугільній колонні вбиває всю смакоароматику і робить продукт з характерним водочним присмаком. ХУХ... Дякую за увагу.
  5. Ягідки ще не закінчилися. Ще трошки є. Просто людина купила і об'ява деактивувалася сама собою. Зараз зроблю. Ось. По кукурузці. Що тільки не пробував. Ісолод проращував і молов і варив з солодом власним. Мороки ну дуже багато. І до того ж потрібні ємності та і пригар теж дуже можливий. Спробував на ферментах і забув усе як страшний сон. Вся річ у тому що вся суть процесу полягає у тому щоб з крохмалу зробити цукор. Скажімо так: ланцюжок молекули крохмалу дещо довший ніж потрібно і не влазить дріжджам до рота. Для цього методом ферментації (будь то солодом, кодзі, чи ферментами А+Г, чи в травному тракті людини під дією амілаз) потрібно "порубати" (перетворити) цепочку крохмала до цукрів. Я беру кукурудзу (яке зерно не важливо, головне кількість крохмалу і дрібність помолу) і мелю на звичайному домашньому ДКУ(крупорушка, млин) але стараюся дуже мілко. В ідеалі мука. Потім засипаю цю муку в ємність. Заливаю окропом (кипятком) і добавляю розріджуючий фермент А (Альфаамілаза). Фермент розріджує крохмаловмісну сировину, знижується в'язкість сусла шляхом гідролізації молекул крохмалю. В результаті мука+фермент А+ окріп+ електродриль з розмішуючою насадкою. Це є підготовка до введення ферменту Г(глюкоамілази). Гарно розмішали. Ні комків ні згустків не буде. Далі вкидую електронний градусник в сусло і активно його укутую. Потрібно щоб наша мука розварилася(запарилася такби мовити). На виносному датчику термометра контролюю температуру, періодично перемішуючи, так як сусло вичахає нерівномірно. Коли температура сусла падає нижче 60 градусів то вводжу фермент Г(глюкоамілази). Тим же дрилем з насадкою все гарненько перемішую і знову укутую. Як правило воно в мене стоїть всю ніч.(мінімум десь 2-2,5 години) Вранці Знову перемішую і роблю пробу йодом. Капелька в сусло, якщо не темніє то все ОК. Крохмал перейшов в цукри. Далі чекаємо зниження температури сусла до 36 градусів для введенні дріжджів. Вибір дріжджів на ваш смак: сухі, мокрі, спиртові, спеціальні турбо дріжджі. Від цього теж залежить результат. Але як правило зернова брага бродить бурно і активно через те що дріжджам окрім цукру у бразі є вдосталь поживних речовин. Незнав чи казати, але буду з вами відвертим, хоча можливо мене хтось захоче спалити після цього на вогнищі, але я вводжу в брагу на етапі введення дріжджів невелику кількість інвертованого цукру (підвищує вихід і як на мене то майже не впливає на органолептику продукту на виході). Хоча це вже не зовсім чесний зерновий продукт. Тепер про вихід. В ідеалі (підкреслюю в ІДЕАЛІ, бо все залежить що за зерно і скільки в ньому крохмалу) з 4 кг муки у мене після двох дробних перегонок виходить: 180 мл. - "голови" - 85 % спирт; 2 літри - питний продукт - 60% спирта; 0,85 литра - "хвостики". По перегонці є нюанси. Зерновва брага дуже піниться і можить пригоріти. Дякую за увагу. Що не зрозуміло - питайте. З чимось не згодні - вислухаю з радістю! Може тему створити десь в хоббі?... Бутилочки з ферментами давні. Сайт який вказаний на пляшках не існує. Це просто для демонстрації.
  6. Ответил в ЛС. По вопросу покупки, оплаты. Можно так Нажмите купить с ОЛХ доставкой. Они приедут к вам Новой почтой. Оплатите после осмотра. Возможны и другие варианты. Спасибо. И совет по поводу приготовления джина. Если нет джин-корзины можно использовать марлевый мешочек подвешенный в перегонном кубе. Ягодки советую хотя бы растолочь. Я не парюсь и перемалываю на мясорубку с не самыми крупными дырками. Марлю в таком случае нужно сложить в несколько слоев. Могу много рассказать, если интересно - спрашивайте.
  7. Дык и выходит реальный джин. При определенных стараниях никакого запаха самогона нет. Но, как ни крути это метод дистиляции или как у нас принято говорить - самогон. Я тоже не люблю свой напиток называть словом самогон. Предпочитаю использовать слово ПРОДУКТ. Часто делаю зерновой продукт. Делал из пшеничной муки, ячменной, кукурузной. Джин, ну настоящий, должен быть именно из зернового материала. Но мне зерновой, именно в джине не понравился. Дает свою органолептику: запахи, привкусы. Как по мне лишние они. Очень уважаю кукурузный продукт. Ну оччень вкусно... с хлебушком, да с горчичкой и кусочком сала.... м-м-м-м.... Отвлекся... Ягодки собраны в Ивано-франковской области в экологически чистой зоне, в одном из горных районов в лесной местности.
  8. Эти ягоды можжевельника съедобны(имеют три косточки). Можно использовать в качестве пряности при приготовлении дичи, жирной свинины и баранины, а также при копчении мяса и рыбы.Можно просто кушать. Добавляют также в квашенную капусту и т.д. Кому интересно можете почитать на просторах интернета. Сейчас не об этом... Не буду лукавить я его в основном пью... В виде джина! Какось давненько, на очередной Новый год, прикупил для пробы джин Beefeater. И проникся я большущим "уважением" к данному напитку. :D Но, жизнь изменилась и покупать я его уже не мог. А джина хотелось. И начались эксперименты. При должной сноровке джин получается отменным! Перегоняю 2 раза. Отделяя хвосты и головы. Потом хорошенько фильтрую самогон угольной колонной. Третий раз уже перегоняю используя джин-корзину. Для приготовления 3 л джина использую до 150 г ягодок. Можно меньше. Просто выявил опытным путем что 50 г на литр для меня самое оно! Вкус и аромат будут очень яркими и насыщенными! Цена ягодок: 22грн - 100г. При покупке от 500 гр.- 20 грн
  9. Какось тихо... Тоже видел вакансии в Литве в строительной сфере. Рекрутеры расписывают красиво, все классно и с языком проблем нет... Но реальных отзывов не нашел...
  10. Присоединяюсь! С 01.02.2019 буду уже официальным безработным. Пора очень активно искать работу.
  11. Есть такой же интерес! Думаю на этом форуме можно целую бригаду сколотить. А по теме... в поисках уже месяц. Часто сталкиваюсь с реальным разводом. К сожалению знакомых которые работают за рубежом нет. Приходится искать самому.
  12. Нужно ли для таких ТС проходить техосмотр каждые 2 года? У меня в тех паспорте написано: "Грузовой малотонажный фургон". Полицаи придолбались что раз Грузовой значит техосмотр нужно проходить. Вынесли устное предупреждение и отпустили со словами: "Следующий раз не отпустим."
×
×
  • Создать...