Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

d2den

Пользователи
  • Публікації

    10
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

d2den's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

1

Репутація

  1. Я так зрозумів, що треба шукати спеціалістів по Будерусу. Дякую всім за поради.
  2. Саме так, в мене стоїть цей додатковий модуль. Може порадите, де в Києві знайти спеціаліста по будерусу, який би зміг поставити діагноз цій платі?
  3. На виході 3-ходовика до труби причеплений температурний датчик. Наприклад, Будерус розрахував, що в теплу підлогу треба подати 35 градусів. Так от, він протягом хвилини піднімає цю температуру до 40 градусів, а потім протягом хвилини опускає до 30. І так постійно.
  4. Ви цілком праві. Я як раз думаю над тим, щоб написати таку прогу для контролера, яка дозволить користувачу закладати будь-який алгоритм на рівні конфігурування, без навичків програмування.
  5. Я дійшов висновку, що доступні по ціні системи керування не відповідають моїй задачі (зараз я одружую піролізник на газовому Будеросі). Тому пішов шляхом розробки власної на базі мікроконтролера, температурних сенсорів та релюх. Одразу скажу, що цей шлях дуже ефективний - вартість комплектуючих не перевищує 500 грн. і при цьому є можливість закласти будь-який алгоритм керування. Проблеми тільки дві: 1. Потрібно знати всі ці алгоритми, адже не завжди вони не очевидні - або не вистачає теплотехнічних знань, або бракує певної інформації. 2. Треба опанувати програмування мікроконтролерів. Я вже реалізував собі першу версію функціональності власного контролера. Недавно додав керування ним через інтернет. Зараз займаюся удосконаленням алгоритмів. Тож підтверджую, що шлях побудови власної системи керування - цілком реальний.
  6. Всім доброго дня. Вперше пишу на форумі, хоча полюбляю його читати. Питань в мене багато, але буду навантажувати ними шановне товариство послідовно. Так от. Цього року до свого газового Будеруса я додав піролізник і зараз займаюся їх одруженням на стороні автоматики. Довелося ретельно досліджувати поведінку Будеруса (документації по його алгоритмах не знайшов) і от що я виявив: В частині керування теплою підлогою Будерус за допомогою 3-ходовика не підтримує розрахункову температуру, а постійно, протягом хвилини, збільшує її на 5 градусів, а потім протягом хвилини зменшує її на 5 градусів. Тобто мій 3-ходовик постійно клацає десь кожні 5 секунд, щоб коливати температуру подачі в підлогу в межах +/- 5 градусів відносно розрахункової. Народ, скажіть, чого досягає Будерус таким ускладненням? Чому б просто не підтримувати розрахункову температуру в контурі теплої підлоги?
  7. Мене цікавить ця пропозиція. Яка марка сталі? Телефонуйте мені за номером 0683450101 Олександр
  8. Зараз займаюся тим самим, що й Ви - намагаюся "одружити" піролізний котел на газовому, тож ретельно вивчив це питання. Звісно, Ви зможете обійтися без ТА, але створите собі купу незручностей: 1. Доведеться зменшити потужність ТП котла, а це одразу призведе до зменшення його КДД. Найкращий КДД ТП котла саме на максимальній паспортній потужності. 2. Зменшити потужність котла можна тільки до певного рівню, який все одно іноді буде для Вас завеликим. Ваші радіатори швидко нагріються, скажімо до 60 градусів, тож Ви, звісно, не будете закладати багато дров, щоб вони скорше перегоріли і не тримали таку температуру довго. Фактично, режим опалення будинку буде імпульсним - перегрів / охолодження. 3. Виробники ТП котлів наполягають, щоб температура обратки котла не була нижчою за 55-60 градусів. І справа не тільки в корозії котла (котел дійсно цього не любить) - конденсат буде виникати і в димоході, що призведе до інтенсивного утворення сажі з усіма неприємними наслідками. Мій приятель в грудні 2014-го встановив ТП котел без ТА і врізав його в обратку газового. І всі ці проблеми він підтверджує. Я зробив для себе висновок - без ТА немає сенсу затівати встановлення ТП котлу. Крім вирішення згаданих проблем, ТА надає додаткову користь - якщо врізати в нього ТЕНи, то можна ефективно використовувати нічний тариф електрики - вночі гріти ТА, а вдень відбирати тепло. Якщо ТА буде закритого типу, то він заодно виконуватиме функцію гідрострілки. Нарешті, у випадку раптової відсутності електрики, ТА буде здатний взяти на себе всю енергію залишку дров в ТП котлі і врятувати котел від перегріву. Я теж не знайшов в будинку місця для стандартного ТА (та й його ціна дуже кусюча). Тому я вирішив зробити саморобний ТА під те місце, яке я йому призначив. Але стосовно його конструкції ще остаточно не визначився - дуже багато питань, тож думаю відкрити відповідну гілку на цьому форумі. А Вам побажаю знайти місце в будинку (або поруч з ним) і під нього зробити саморобний ТА. Для котла 20-25 квт достатньо буде 800-1200 літрів - це не так багато.
  9. Поділюся своїм досвідом. Користуюся бойлером непрямого нагріву 200 л. Стикнувся з подібною ситуацією. Нагрівав бойлер до 85 градусів, але ефекту не було. Справа в тому, що легіонела, хоч і небезпечна бактерія, але дуже унікальна. Жахливий випадок дійсно був в Штатах, але я не чув, щоб у нас було щось подібне. Скоріш за все, запах дають бактерії іншого типу, і іншої поведінки відповідно. Ці бактерії активно розмножуються у застійній теплій воді. Цьому розмноженню сприяє, між іншим, контакт води з міддю (не згадаю де, але читав про таке) - тож, якщо Ви використовуєте рецеркуляцію по рушникосушилкам (а вони зазвичай мідні), то це бактеріям може сподобатися. З цього всього я зробив висновок - треба досягти максимально швидкості зміни води в бойлері, зменшити ефект її застійності (дійсно, для нашої сім'ї в 3 людини 200 літрового бойлеру явно забагато). А зробити це дуже просто - достатньо зменшити температуру гарячої води настільки, щоб для звичайного користування не потрібно було підмішувати холодну. Так я і зробив. Спочатку промив з середини бойлер, але не білизною, бо є величезний ризик окислити всі металеві поверхні - використав Ferry, (начебто поверхнево-активні речовини бактеріям теж не до вподоби). Пройшовся по стінках водою високого тиску (Керхером), а коли повернув бойлер в систему, то холодною водою промив його через крани санвузлів і кухні доки зникла піна. А потім зробив головне - встановив температуру бойлера 38 градусів (була 60). Витрата гарячої води значно зросла, ступінь застійності зменшилася і бактерія зникла. Втрату комфорту не відчув - тепер, щоб помитися просто відкриваю кран гарячої води повністю і не підмішую холодної.
×
×
  • Створити...