Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vkhavr

Пользователи
  • Публікації

    5
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача vkhavr

  1. +===================================================+ Пічка ТРОХИ димить, коли холодна. Тому розпалюємо з відкритою літньою заслонкою. Якщо топити зараз з відкритою цією заслонкою (на дворі +5), то тяга сильна. Але з відкритою заслонкою погано гріється другий бік печі. Тому зараз ця заслонка майже закрита. Трохи димить при таких умовах: підкидаємо дрова чи варимо їжу (неповне прилягання кастрюль і чавунної плити - не дуже якісне литво і треба буде підганяти). Також є щілина між дверцятами та рамкою дверцят, яка закривається, якщо притиснути рукою. Камін працює без диму при малих завантаженнях дровами. Якщо смажити там м"ясо та прискати оцтом його - то тяга збивається (зворотня тяга) і дуже повільно входить в режим. Але двох жмень дров вчора вистачило,щоб камінна прогрілася за 10 хвилин з +12 до +17. Тримає тепло піч дуже добре - тепла ВСЯ і гарно гріє дві кімнати та мансарду. Думаю, що треба буде додати ще один димохід з боку каміна і таким чином вирішіти цю проблему.
  2. +=================================================+ Я не побачив значної різниці в якості чавуну. Я особисто відбирав плиту, що має дзвінкий звук, як її трохи вдарити залізом. Поганий чавун не дзвенить! В мене батько був підмайстром пічника в 1929-1933 роках і методам кладки пічки з лежаками та стояками (ті ж ковпаки) мене трохи навчив. Але про додаткову подачу повітря він не казав нічого.
  3. +====================================================+ В мене аналогічна пічка з плитою, але без каміну, працює з 1993 року. В холодну пору опалює приміщення та готуємо їсти. Ніяких проблем з плитою нема - неначе новенька! Тільки триснуло одно кільце, але то некомпетентна людина сунула холодний чавунок з водою в гаряче кільце, яке було неправильне по розміру.
  4. ... Я уже писал в другой ветке что порядовки с сайта это уже немного устаревшие проекты. Система потихоньку развивается. И для получения максимального эффекта необходима доработка системы нижнего колпака. +===============================================+ Ятеж трохи її модифікував, бо будівельники зробили отвір у стіні на 10 см більшим, ніж замовляв (130 см замість 120 см). Все это есть на сайте. Просто надо все материалы читать внимательно и многократно. Или ездить на семинары к мэтру. А вторичный воздух подается выше в 9-11 ряду. 4-5 ряд это уровень пода топливника и воздух там подается через колосниковую рещетку. +===========================================+ Питання - нащо взагалі вторинне повітря? Бо реакція окиснення палива на 9-11 рядах йти вже не може - занадто низька тепература. Для горіння потрібно не менше 500С. Внизу колосники вже стоять.
  5. +====================================================+ А що це таке: "Самое главное - не забыть сделать подачу вторичного воздуха: в 4 и 5 рядах." На малюнку у 4-5 рядах нічого особливого нема. Цегли завезли з запасом - 850 штук.
×
×
  • Створити...