Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vkhavr

Пользователи
  • Публікації

    5
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем vkhavr

  1. Ок, спробую.

     

    А як тоді розжигати холодну піч? Бо розпалювання з відкритими вікнами в мансарді - і там все одно не можна сидіти - мене не влаштовує.

     

     

     

    Наскільки я неуважно слідкував - все клалось по авторським порядовкам, відмінність єдина в тому, що вихід на трубу знаходиться не над каміном а над пічкою. Як це зроблено - не знаю.

     

     

     

    Про це я думав, але маючи проблеми з пічкою, зрозумів що простіше буде вирішити обидві одразу ніж спочатку закрити камін, а потім мудрувати з пічкою :)

    +===================================================+

    Пічка ТРОХИ димить, коли холодна. Тому розпалюємо з відкритою літньою заслонкою. Якщо топити зараз з відкритою цією заслонкою (на дворі +5), то тяга сильна. Але з відкритою заслонкою погано гріється другий бік печі. Тому зараз ця заслонка майже закрита. Трохи димить при таких умовах: підкидаємо дрова чи варимо їжу (неповне прилягання кастрюль і чавунної плити - не дуже якісне литво і треба буде підганяти). Також є щілина між дверцятами та рамкою дверцят, яка закривається, якщо притиснути рукою. Камін працює без диму при малих завантаженнях дровами. Якщо смажити там м"ясо та прискати оцтом його - то тяга збивається (зворотня тяга) і дуже повільно входить в режим. Але двох жмень дров вчора вистачило,щоб камінна прогрілася за 10 хвилин з +12 до +17. Тримає тепло піч дуже добре - тепла ВСЯ і гарно гріє дві кімнати та мансарду.

    Думаю, що треба буде додати ще один димохід з боку каміна і таким чином вирішіти цю проблему.

  2. Во первых тогда чугун был лучше для этих изделий чем сейчас

    Тогда это делали заводы, а сейчас кустари.

    Старые чугунные дверцы я тоже уважаю.

     

    Во вторых о печах Кузнецова никто в наших краях ничего не знал.

    Поэтому аналогия здесь неуместна. Это совсем другие печи.

    Я это знаю, я их перестраивал , а потом пользовал.

    +=================================================+

    Я не побачив значної різниці в якості чавуну. Я особисто відбирав плиту, що має дзвінкий звук, як її трохи вдарити залізом. Поганий чавун не дзвенить! В мене батько був підмайстром пічника в 1929-1933 роках і методам кладки пічки з лежаками та стояками (ті ж ковпаки) мене трохи навчив. Але про додаткову подачу повітря він не казав нічого.

  3. Конкретно по данной конструкции печи

     

    Печь будет греть больше в сторону плиты и топки.

     

    В сторону камина будет хорошо нагреваться его внутренняя стенка , но не наружная. Поэтому если предполагается печью обогревать комнату куда выходит камин, то это не самый лучший вариант. Но тут еще важны размеры комнаты.

    Плита снижает температуру в печи. Но дает более быстрый прогрев воздуха в помещении. НЕ ИСПОЛЬЗУТЕ ПЛИТЫ МЕСТНОГО ИЗГОТОВЛЕНИЯ. Они не выдерживают эксплуатации в таких печах.

    Плита нагревается очень сильно. Подумайте нужна ли вам она вообще, потому как печь топится максимум 2-3 часа в сутки (если все сделано правильно).

    Мы максимум воду греем на плите. Да и то только зимой.

    +====================================================+

    В мене аналогічна пічка з плитою, але без каміну, працює з 1993 року. В холодну пору опалює приміщення та готуємо їсти. Ніяких проблем з плитою нема - неначе новенька! Тільки триснуло одно кільце, але то некомпетентна людина сунула холодний чавунок з водою в гаряче кільце, яке було неправильне по розміру.

  4. ...

     

    Я уже писал в другой ветке что порядовки с сайта это уже немного устаревшие проекты. Система потихоньку развивается. И для получения максимального эффекта необходима доработка системы нижнего колпака.

    +===============================================+

    Ятеж трохи її модифікував, бо будівельники зробили отвір у стіні на 10 см більшим, ніж замовляв (130 см замість 120 см).

     

    Все это есть на сайте. Просто надо все материалы читать внимательно и многократно. Или ездить на семинары к мэтру.

     

    А вторичный воздух подается выше в 9-11 ряду. 4-5 ряд это уровень пода топливника и воздух там подается через колосниковую рещетку.

    +===========================================+

    Питання - нащо взагалі вторинне повітря? Бо реакція окиснення палива на 9-11 рядах йти вже не може - занадто низька тепература. Для горіння потрібно не менше 500С. Внизу колосники вже стоять.

  5. Тоже себе такую хочу, уже консультировалась с печником вот:

     

    Эта печь расчитна примерно на 50 кв м отапливаемой площади, Самое главное - не забыть сделать подачу вторичного воздуха: в 4 и 5 рядах.

     

    Вы уже подсчитали количество кирпича?

     

    +====================================================+

    А що це таке: "Самое главное - не забыть сделать подачу вторичного воздуха: в 4 и 5 рядах." На малюнку у 4-5 рядах нічого особливого нема.

    Цегли завезли з запасом - 850 штук.

×
×
  • Створити...